Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2022 08:09

Jimik v tomhle je super to sídliště. Tady může ujíždět dost daleko než potká silnici. Stejně tak kočár uprostřed chodníku nikomu nic nepřekáží narozdíl třeba od Smíchova:)

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:11

Vari moje dite nosi jako kratasy kalhoty z lidlu ve velikosti 2-6 mesicu. Konecne z nich nevypadava na sirku, delku ma kousek nad kolena ma dva a ctvrt a pred tydnem jsme v muzeu s oblecenim a plinou, po snedeni kapsicky, navazili 10,2 kg. Na delku uz ji ale velikost 92 je skoro mala, nosi kalhoty 98. Tricka ji staci mensi

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. července 2022 08:15

Jimik vcera mi utekla na onkologii nemela jsem hlidani a vzala ji s sebou. Kdyz jsem resila v ordinaci vysledky s lekarkou, prinesla tam sestra z kartoteky dalsi karty pacientu a nechala otevrene dvere. Slecna mi zamavala, rekla ahoj a proste odkracela. Vyzvedavala jsem si ji pak v kartotece, kde sedela na zidli za pocitacem a krmila se cokoladou

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 27. července 2022 09:34

Zuzuli Jako malá je fakt suverén. Ty kecy kolemjdoucích, to bych špatně nesla. My naštěstí asi nepotkavame tolik lidí,proto se nám to ještě nikdy nestalo, jinak si to neumím vysvětlit. Jako komentáře jsou časté ale rozhodně ne negativní ke mně. Jednou jsem je v hrozně narvaném supermarketu okrikovala protože fakt tam překážely a tak a nějakej chlap mi řekl, ať je nechám žít:-D:-D. Tak snad si to myslej všichni.  

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 27. července 2022 09:36

Zuzuli No ale je fakt šikovná, moje děti by se mnou k doktorovi nemohly jít, ony by tam taaak ječely, že se jako bojí že je to doktor pro ně....

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. července 2022 09:41

Zuzuli Jako ta absolutní důvěra, že je rodič vždycky vypátrá je pěkně dvojsečná. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 27. července 2022 10:20

Karja Ja se se svym cirkusem dockam vzdycky spis soucitnejch pohledu, ty mas ty holky taky kousicek od sebe, tak si myslim, ze te lidi spis taky litujou. :-D A nedovolej si rict neco spatnyho na tvoji adresu.

Online Tak Betty
6163 příspěvků moje polička 27. července 2022 10:36

Kdysi jsem četla rozhovor s moderátorkou Martinou Kociánovou, adoptovali 1.5 leté dítě. A ona říkala, že na uspání museli odejít z pokoje, protože on se chtěl bavit. 

A taky, že o něm nebude nic říkat, že nechce aby někdo o něm věděl víc než on sám.  To se mi líbilo. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 27. července 2022 10:46

Karja já předevčírem vezla kolegu na urazovku, rizl se do ruky flexou. A ty kecy v čekárně, když ho vzali přednostně, ty byly taky výživné. Mě přijde že lidi se všeobecně neumí starat jen o sebe, ale musí se často cpát se svým svetonazorem i okolí. 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:04

Karja tak ona se mnou letos byla sestnactkrat na odberu krve, trikrat na chirurgii, dvakrat na onkologii, trikrat u praktika, jednou na gynekologii, na ekg, na rentgenu, na sono prsu a u zubare. Ta uz je v ordinacich jako doma. Horsi je ji zabavit v cekarnach, tu hodinu+ cekani s ni nedavam spis ja.

Jeste ale nevi, ze ji ceka druha davka ockovani proti žloutence a na podzim jsem ji naplanovala oclovani proti nestovicim

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:20

MPLee docitam - bud rada, ze mala ji, a tise si prej, at ji to vydrzi. Nas soucasny nezravec jedl skvele do dvou let a pak jak kdyz utne. Teda ji vic nez treba Viktor od Pinot Noir , ale da to praci najit, co zrovna vezme na milost a nejsou to sladkosti.  A samozrejme cim vic se kolem jidla nadela, tim vic prudi, coz bylo uz skoro na hranici meho sebeovladani, kdyz byl na obed u moji mamy, jak jsem tam ted naposled byla. Sebeovladani teda smerem k ni, vyvadela kolem toho jak pominuta a tim vic se dite zaseklo. Takze nakonec mel k obedu housku s marmeladou a kus melounu. A ja poslouchala cely odpoledne, ze to je strasny a blablabla, az jsem ji musela pripomenout, jaky previt na jidlo byla moje segra a ze nepomohlo, at delali co delali a shaneli uherak a banany a cpali ji pangaminem.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:39
Reakce na letfenixa:

Dnes sa mi snívalo, že s mužom Pinot Noir a Ríšou sme im vyberali sedačku súpravu a matrac, a pozor, vybral muž červené!

No proč ne, červená by se hodila.

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:51

Zuzuli Vari malá nosí v roce a půl kraťasy vel 62  Ty číslují fakt podivně. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:51

Potrefenáhusa děkuju!

Nakonec to celkem zvládnul, nejdřív teda hrozný řev, ležení na zemi, to proklepnutí kloubů kladívkem byl lítý boj a další hrozný řev, ale pak mu neuroložka řekla, že mu navleče ponožky a rázem bylo ticho, i se usmál, začal "povídat", ochotně nastavoval nožičky - no prostě poznal šanci na odchod.

Pak se oblékal a začal si i hrát, tak ho chvíli pozorovala a mluvila s ním, úplně jsem čumela, to třeba u psycholožky vůbec nešlo. Naše pediatrička říkala, že tahle neuroložka to s dětmi fakt umí, a asi teda jo.

Máme se objednat na EEG ještě, prý děti s opožděným vývojem řeči mají větší sklon k epileptickým záchvatům, ale jinak je prý neurologicky v pořádku, motoricky prý velmi šikovný, rozumí. Je prý dobré znamení, že to jeho "mluvení" připomíná věty, má to melodii, rytmus jako řeč. Podle ní se do roka rozmluví, samozřejmě logopedie je nutnost. Autismus prý podle svých zkušeností taky úplně vylučuje. 

Takže samá pozitiva dnes.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:53

Pinot Noir hura! Tak to jsou skvely zpravy!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 11:57
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. července 2022 12:05

Já jsem konečně přišla na to, k čemu je užitečné, že starší dítě nonstop mluví! Můžu ho nechat samotné v bazénu a oběhat si práce kolem domu

(Máme malý nafukovací, vody nad kolena.)

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 27. července 2022 12:08

Pinot Noir to jsou fakt parádní zprávy!!!

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 27. července 2022 12:18

Zuzuli To jo u ní bude možná vlastní lékař velike procitnutí do reality:-D

Offline Karja
44780 příspěvků moje polička 27. července 2022 12:36

Já jsem o víkendu docela dost seprala svy dva synovce. Posmívali se mým holkám, byla jsem fakt dotčena, oni umí být opravdu hodně ošklivý,když jsou spolu, předtím ublizovali schválně té starší sestřenici, co už je teenager a takze jednoho to prostě dopalilo takhle za sebou. No tak jsem jim to vysvětlila nějaký ty meze. A dneska mi říká ségra, že to bylo úplně hrozny, že se jí div zastavilo srdce, a jen cekala, kdy to skončí nebo jestli se ty děti rozbrecej, že jsem tak asertivně hnusná, že si nepamatuje, že by to od rodiče kdy slyšela, že je zvyklá na to hystericky řvaní matek. A že se synovec fakt bál:-D. Že by se jí to hodilo do školství, že takhle seprat puberťaka, tak šoupe nohama......... Já to říkám furt, já jsem ten chladnej vztekloun a ti jsou nejhorší. Ale nebyla naštvaná nebo tak, říkala, že si to zasloužili. Jako mně z toho taky nebylo dobre a div jsem se nerozbrecela, ale možná jsem se oddelala teda sama sebou než tím jejich projevem:-D.