Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 23:16
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:08

Evaeva ja som kedysi kupila do zasoby myslim este cez startlab od Jany H.Hoffstaedter - Cesta na svet, je to podane cez pribeh (ale to asi v cestine nebude dostupne?) a minuly tyzden pozicala nejaku knizku z kniznice (nepamatam si nazov a je zrovna v spalni kde vsetci spia) ale syna to absolutne nezaujima (dakujem tym, co napisali, ze je to u nich rovnako, uz som myslela, ze to nie je normalne :)

Edit. Tak je aj v cestine, ja ju odporucam, na nete najdes aj nejake obrazky/ukážky https://www.martinus.sk/?uItem=249311&gclid=Cj0KCQjw852XBhC6ARIsAJsFPN3neWOZ72A73km0ULCPcYYBbgWWTH8pcfoQWYzLHI10AkpsVpbFW2QaAuLjEALw_wcB

Online Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:22

Mně teda vůbec nenapadlo, že by to syna už mělo zajímat. Vždyť tu všechny máme malé děti, ne? Ríša je skoro nejstarší. Mrakoplas že to není normální mě vůbec nenapadlo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:26

Pinot Noir no jeho rovesnikov tu z okolia uz vacsinou zaujimaju aspon take zaklady, ako sa narodili, odkial vysli a preco mama nema penis.. prave mladsi sa ma to aj opytal (maminka nema pipisa?) a starsi absolutne nezaujem :)) 

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:40

Náš syn vie, že je rozdiel medzi mužom a ženou,  vie, že mamička ma v brusku bábätko, ktoré vzniká z oplodneneho vajíčka (rôzne atlasy ľudského tela,  vrátane albi), ale zatiaľ ho vôbec nezaujíma, ako to oplodnene vajíčko vzniká

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 04:00

Evaeva Já se obávám, že jestli ho to nezajímá, tak ho to nebude zajímat ani v knížce. 

Mrakoplas Pinot Noir Je to úplně normální, já myslím, že pro nástup do školy to zhruba stačí. Myslím, že děti berou spoustu věcí úplně přirozeně a možná ví víc, než si myslíte. :-)

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 07:57

No nedávno se zeptala už malamala:D. Ležela nahá na gauči, tak významne se poplácala po intimních partií a zeptala se ,,tati, proč máš to,, a starší ji říká ,,myslíš pinďous,,? Bohužel na to ještě není zralá, protože na každou odpověď odpověděla ,,a proč,, tak to se jeden rychle zacyklí!

Mrakoplas Ségry kluk teď dochodil druhou třídu a taky se vůbec nikdy nezajímal, takže ona mu to vysvětlila vždycky když třeba používal nějakou sprosťárnu, aby vůbec věděl o čem mluví:-D

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:11

Malenge

inak nutne potrebujem nejaku knizku pre 5 rocneho kde su dobre vysvetlene rozdiely medzi chlapcom a dievcatom. nema niekto tip?

u nas so synom je to takto nejako:

s: maminka ty mas pisulaka?

nie, nemam. dievcatka nemaju. iba chlapci maju.

s: ty si ho stratila? / tebe odpadol?

nie, mne nikdy nenarastol. iba chlapcom narastie.

s: a ked budes vela papat tak ti narastie? (tu krasne zapracoval hlasku ze ked bude vela papat tak narastie)

nenarastie, dievcata nemaju (tu mam co robit aby som sa za kazdym ako trubka nerozosmiala)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:25

Syn teď poslouchá všechno, co mu říkám, pořád chce něco vyprávět. Takže si myslím, že kniha by ho zaujala. Podle mě by měl mít větší povědomí, myslím, že děti se často ptají (zřejmě spíš holky), jak se to mimino v břiše bere (jak vyjde ven, ví). Jeho spolužáci, co mají starší sourozence, určitě vědí víc a je jen otázka času, kdy se vytasí s nějakým slovem, co na sebe budou pokřikovat:)  Informovanost je i součást prevence před sexuálním násilím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:29

Karja na rozdíly mezi muži a ženami vždycky poukazoval mladší na plavání. Na celou šatnu křičel Co to je? a ukazoval mi mezi nohyTuhle jsem vysvětlovala, že podle toho se pozná kluk od holky, ale proč to tak je, je nezajímalo. (Zajímavé, jinak proč? říkají tak dvacetkrát denně) Myslí si, že penis je na čůrání.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:38

Mam volno! Včera odjely děti se sambem k babičce (ehm jel tam pracovat, ale řekl že bez dětí své ruce neposkytne:-D) tak jsem do 5 seuklízela (Hahaha, není to moc nikde znát) pak jela plavat, pak jsem šla zalévat a cestou šla na zahradu ke kamarovi hledat wifi, tam mi blikla zpráva ,,přijedeme zítra,, než jsem to dočetla nahlas už mi kamarád hlásí ,,tak jedeme na večeři,,. To bylo takové vtipné. To jsem si vzpomněla na Lunu, že leckterá ta její známá by řekla super volnej večer na amanty, jen my myslíme na žrádlo:-D, večer jsem byla u sousedů na čaji, a dneska mě pozvala kamarádka na kachnu:-D. Ale nejdu, dám si cuketu....v sobotu se další osoba zeptala jestli nejsem tehotna! Ale tak abych to neslyšela, ale slyšela jsem to, a když jsem se na něj podívala, nebylo to asi hezky ten můj výraz, byl to takovej 45letej, dvoumetrovej chlap a  stejně se bál! 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:06
Reakce na Evaeva:

Informovanost je i součást prevence před sexuálním násilím.

​dobrá připomínka. k tomu jsem využila 5letou prohlídku, když jsme si říkali, co se tam bude dít a co bude chtít paní doktorka vidět, tak jsem to spojila s tím, že paní doktorka v ordinaci může na penis sahat, aby ho zkontrolovala, jestli je v pořádku, taky třeba rodiče, když potřebuje pomoci s umytím nebo namazáním, ale jinak je jeho, stejně jako jiné části těla a nikdo na něj bez dovolení sahat nebude. Snažila jsem se vysvětlit, že kdyby ho třeba někdo hladil po hlavě, bral za ruku a on nechtěl, musí se ohradit, ale nevím, co si z toho vzal, moc ho to nebavilo. Budu to muset zase nadhodit.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:50

Evaeva Fakt je, že tohle je asi jednodušší, když máš dceru a syna, to se ta témata obou pohlaví tak nějak přirozeně vyvinou....

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:51

Evaeva ani moju to ešte vôbec nezaujíma. Má rada knižku, ktorá sa vola Som skvelé dieťa. Je to o zajkoch a príbeh začína tým, ako mama zajačica zistí, že má v brušku malého zajka a pokračuje to jeho pôrodom. Tak vždy čakám, či sa Alica začne vypytovať na podrobnosti, ale vôbec, tak neviem, možno niekedy o tom začnem sama. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 10:32

Dceři bude devět, ale také ještě nezjišťuje jak se mimino dostane dovnitř. Moje noční můra, ale od mala ji nic nezatajuje, všechno podám přiměřeně věku a ona to pobírá úplně v pohodě, tak snad to proběhne podobně.

Naposledy jsme řešili jak se dostane ven a když jsem ji sdělila že mezi dírkou na kakání a čůrání (pardon za slovník) je ještě jedna a tou a přesně tak se narodila tak mi sdělila "fuj to je hnusný". Měla jsem co dělat abych se nesmala při tom jaký použila tón. Představa císařského řezu ji ale hnusná nepřijde. Zajímavé.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 10:33

Malenge Naše děti na sebe nenechají sáhnout ani od babiček a tet, jakože se fakt hodně odvrací a dělají hnusné obličeje popřípadě dost řvou:-D, ale myslím si, že ti predátoři mají nějaké jiné techniky jak si to dítě naklonit. Kámošky dcera je teď na táboře, nikoho tam nezná, ani kamarády ani ty vedoucí, vybrala si to kvůli tematickému zaměření, a nemá mobil, fakt vůbec, já bych to asi takhle v souvislosti s tím obtěžováním děti nedala, prostě bych chtěla aby mi to dítě každý večer zavolalo. Nebo mělo tu možnost mi jednoduše zavolat, takhle musí o ten telefon požádat a je to celý nekomfortní. Já budu ta helicopterova matka. Já už helicopteruju samba, nebo se to tak o mne říká, tak to nebude velká změna! 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 10:50

Erik, 11 měsíců

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:10

Rhaenys Krasnej chlapecek;-)

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:28

Karja ten mobil je takový dvojsečny. Já jim ho dávámna výlety už dlouho, i když řeknou, že ho mít nemají. Ona škola informuje rodiče dost sporadicky, třeba, že šťastně dojeli,  dali vědět v lepším případě k večeru. Takto mi dite napíše hned a jsem klidná, že nejsou i s autobusem někde ve škarpě. 

Jenomže letos si mladší z tábora zavolala dost často a furt ji něco chybělo, nudila se, pláč na krajíčku. Takže nás tu už malém omyvali, muž i říkal, že tam snad staví. A děcko nakonec úplně v pohodě, akorát zavolala pokaždé, když zrovna nebyla v náladě, nechutnal ji oběd nebo se s někým chytla.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:29

Rhaenys To já krásný rošťák