Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:29
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:31

Anema To jsem zvědavá, páč u nás je toto ve stádiu úvah 2,5 roku:) Chtěla jsem, aby mi máma ušila kapsář, ale zatím jsem ani nevymyslela, jak má vypadat, natož abych koupila látky.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:32

Tak jsme byli na roční prohlídce a doktorka naznačila, že by už měl malý zkoušet chodit, a taky se jí úplně nezdálo, že zatím neříká žádná artikulovaná slova, jen žvatlá.

Je to až tak nestandardní? Já mám v okolí skoro samý děti, co chodily nejdřív v roce a půl, tak mě to nijak neznepokojovalo, ale pravda je, že jsme dneska na hřišti potkali osmiměsíčního kolegu, a ten lezl, jak když je na klíček (u nás jsou ti v tom lezu tak 3-4 "kroky".

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:40

Zina o chůzi se říká, že by měla nastat do 18 měsíců, víc jsem se nezajímala, moji jsou z kategorie chodím v 9 či v 10 měsících, žádná výhra to ovšem není. S mluvením bych byla taky úúúúúplně v klidu, myslím, že ani jeden z mých v roce neříkal vůbec nic, určitě ani máma nebo táta, to bylo první slovo tak v 15 měsících možná? Spolu s neeeeee si vystačili dlouho. Oba do 2 až 2,5 roku neříkali prakticky nic, jakože třeba 5 slov, během toho půl roku to byl pak fofr, oba tedy v té době začali chodit do školky, tak tam jim nic jiného nezbylo  snad nebudete mít zbytečně náročnou lékařku, to člověka akorát stresuje a k ničemu to není.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:46

Anema normálny matrac

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:48

Zina nasi obidvaja chodili az v roku a pol, ma cas. Starsi dokonca do roka len plazil, v roku zacal stvornozkovat. A k reci sa mi to zda tiez v pohode. Citajte knizky a on sa postupne rozrozprava. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:50

Zina byla bych v klidu. Nechte volný prostor pro ten pohyb. někdy mají aktivní lidé tendence ty děti hodně nosit a vozit, takže jsou pořád uvázané v nějakém vozítku, nosítku. 

Takže vypustit a nechat na něm, hlavně se nejdřív musí rozlézt, až pak lze čekat na chůzi. Maximálně můžeš pro klid duše k fyzioterapeutce.

S mluvením bych si nedelala starost už vůbec, hlavně v tom stresu, který teď jistě má. Tam máte čas ne měsíce, spíš roky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:51

Zina je to naprosto normální! Jak píše kolegyně:) výše, chůze by měla nastat do 18m, řeč je hodně individuální, v 18m se nás ptali, jestli kluci rozumí. Tou dobou říkali tak 5 slov, ve dvou letech mluvili v poměrně složitých větách. Chodit začali taky svorně mezi 15. - 16. měsícem. 

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:51

Zina Náš syn sa prvýkrát postavil, s pomocou šteblikov postielky,  presne v 11 mesiacoch. V tom roku už prešiel pár krokov s oporou. Úplne sám prvé kroky spravil v 16 mesiacoch. Vôbec som to neriešila.  Hovoril teda skôr, ako chodil. Naviac u detí je ten vývoj skokovy,dnes nič, zajtra chodí.

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:52

Anema my jsme pouzili bavlnene koberecky.  Na zed to muz prisrouboval, dalo se to oddelat a vyprat.

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:52

Jo máma a táta začlo tak v 18 měsících, nějak po 2,5 začly mluvit a od té doby už tu pusu zavřely jen ve spaní. (Vlastně mladší teda mluví i ze spaní, ale zas moc nemluví ve škole)

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:05

Kokoska Je šikovnej až moc; už se drží jenom dvěma prsty na jedné ruce, chodí všude po bytě a hrozně škodí

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:08

Zina moje dcera zacala chodit ve ctrnacti mesicich a roce rikala jen jedno jedine slovo a to "kulí", co byl mic, boruvky... Proste vsechno kulate ted ma dva a ctvrt a maximum je neco jako "mimi haji" "mama houpa", domluvime se, ale o mluveni ve vetach nemuze byt rec, ale pri kontaktu s vrstevniky na hristi mi prijde naprosto prumerna

Takze bych na tvem miste byla v klidu

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:23

Zina naše dite začalo chodit až ve 20 měsících, stoj s oporou stejně jako samostatnej sed a lezení po čtyřech v 11...pak to dlouho vypadalo, ze už už a nic. Tu fyzioterapii doporucuju, my teda byly nakonec tejden predtim než se rozešla a úplně zásadní to nebylo, zhodnotila, ze už je to jen v hlavě, doporučila různý dupaci cviky a motivovat, aby se nestavela pres jednu stále stejnou nohu....

ale tu fyzioterapii doporucuju, ono se ti to bude i lip hlídat u min pohyblivého ditete, já už ji nedozenu ani na schodech (chodí nahoru hodně přes tu pravou)

no a s mluvenim je to stejný jak s tím chozenim...jsme u čiči ham, tata hají a auto bác, ale domluví se na všem úplně skvele, já už jsem z toho teda taky trochu nesva, ale pokroky nějaký dela)

v tom roce dělala jakoze haf haf (a-a)

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:35

Zina Syn byl brzky chodec, asi v 10mesicich zacal a uz se nezastavil. Dneska uz popojizdel na pujcenem kole, rovnovahu uz udrzi. Ale skoro ve 2 letech ma porad asi pet slov jako je ham, haf a svuj hbity ukazovacek. V roce nerikal myslim vubec nic. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:49

Zina V klidu, mě spíš znepokojuje, že to dokturku znepokojuje:-D Však tak to má strašně moc děti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 21:49

Potrefenáhusa u té řeči se má prý hlídat hlavně vývoj, když každý měsíc přídá tři slova třeba je to v pořádku, ale kdyby každý měsíc přidala deset slov a teď půl roku nic, zbystřila bych. Samozřejmě záleží na miliónu okolností, kluci třeba vždycky slovní zásobu a vůbec vyjadřování vylepšili na dovolené, kde těch podnětů bylo asi najednou víc.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 22:00

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 22:07

Anema já jsem právě chtěla něco ve stylu mantinelu do dětské postýlky, aby to mělo měkkou výplň. Teď jsem si ještě vzpomněla, že kamarádka tam měla dlouhého plyšáka, nějakou housenku nebo tak něco, šel by použít i kojící polštář, bych řekla. Syn hrozně cestoval, ale okolo těch tři a půl, co jsme ho stěhovali do velké postele, už to bylo dobré. Teď na dovolené nám z postele spadl mladší a to měl zábranu, vyjel "nohama", akorát že on to vzal po hlavě

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 22:10

My jsme dlouho měli kapsář, co šila nějaká paní z mimibazaru a bylo to fajn. Já jsem pak děti naučila strkat do těch kapsicek kinderbordel, co zrovna nutně potřebovaly, hledaly jsme pak o něco méně.