Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:34

continuity asi jak která škola informuje sporadicky:) Neteř teď byla na školce v přírodě a každý den přibylo třeba 50 fotek, švagrová věděla úplně všechno:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:37

Karja po čase dítě získá jejich důvěru, no. Je potřeba aby dítě vědělo, že mu nikdo nemůže dělat, co nechce. Ty tábory a kroužky je dobré volit nějaké ověřené, když to jde. Když si vezmu kolikrát my jsme byly někde, kde to naši neznali, celkem se divím:)

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:41

Evaeva ja úplně nepotřebuji vědět, že jim chutnala večeře, ale,že jsou v pořádku na chalupě, to bych teda čekala, že se dozvím brzo. Ta nová škola to píše na web s minimálním zpožděním. To je za mě super. 

Předtím to vždy nějaká matka nevydržela, asi někomu zavolala a dala to na WhatsApp skupinu.

Jinak žádná helikoptér matka myslím nejsem, dnes mi dost rozhodilo sandál, že do Pražské Zoo děti můžou sami až od 15 let. Vezla jsem je tam cestou od lékaře, no ještěže jsem se jela otočit dolů k řece. Uz loni byly sami v Brně a bez problémů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 11:45

continuity já to chápu, ale vem si, že když jsem jela já, druhý den se na škole objevil vzkaz "děti dojely v pořádku" To, že to víš hned, je příjemné a uklidňující, ale ve větším bezpečí díky tomu děti nejsou.

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 12:01

Evaeva

No u nás i doma je zvykem zavolat. Bezpečí to nezvýší, ale můžu jít klidně spát a to se taky počítá. Navíc to dnes už nic nestojí.

Když jede chlap lézt, tak se mi vždy uleví, když dorazí na místo. U nás je smutná zkušenost, že sice adrenalinový koníček, ale z těch kamarádů, co umřeli předčasne, se jich víc zabilo v aute než na horách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 12:37

continuity vždyť já chápu, že máš strach, to máme všichni. Holt je potřeba věřit, že to dobře dopadne, nic jiného nezbývá.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 12:41

continuity na to margo jsem teda taky o dost klidnejsi, kdyz mi da muz vedet ze nekam dojel...to ze se muze zrakvit o chvili pozdeji, je druha vec.

K detem jeste, holky nemaji rady kdyz na ne nekdo cizi saha, takze jsem docela klidna. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 13:07

rasaNori tak to už beru, že to v letních horách dost záleží na něm samotným. Ale v tom autě nikdy nevíš, na jakého blba naraziš. Ta jedna nehoda byl naklaďák odstavený v levém pruhu na dálnici, v mlze, v noci, bez značení. To je prostě noční můra. 

Dnes na mě jedna ženská 2x troubila. Jednou jsem čekala až auto prede mnou vyjede z parkoviště, po druhé jsem v nemocničním areálu bez značení přednosti dávala přednost zprava.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 14:10

rasaNori continuity takhle jsem jednou málem byla vdova za katrem, to když mi manžel řekl, že jede s kamarádem lézt "tam", a když nebyl ještě o půl 11 večer doma a nebral mi mobil, tak jsem zavolala kamarádovi, který mi řekl, že jet nemohl a že mu manžel řekl, že teda pojede jinam sám, ale neví kam

Nakonec se teda muž objevil doma s tím, že lezení bylo super, tak si to protáhl, a asi teda zapomněl zapnout u mobilu zvonění

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 14:13

Rosťa je zapsaný na babyjudo. Jsem zvědavá

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 14:37
Reakce na Garfie:

Evaeva Fakt je, že tohle je asi jednodušší, když máš dceru a syna, to se ta témata obou pohlaví tak nějak přirozeně vyvinou....

​to máš pravdu. Moje děti na sebe nahatý pokřikují: Mumu gegen Penis. Mädchen gegen Jungs.... nedavno se syn ptal: takže když se děti rodí, tak to bolí. A kluci děti mít nemůžou. Tak to je super.

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 15:14

Mohučanka každej soud by tě osvobodil

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 15:15
Reakce na Tabea:

​to máš pravdu. Moje děti na sebe nahatý pokřikují: Mumu gegen Penis. Mädchen gegen Jungs....

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 15:22
Reakce na Malenge:

​dobrá připomínka. k tomu jsem využila 5letou prohlídku, když jsme si říkali, co se tam bude dít a co bude chtít paní doktorka vidět, tak jsem to spojila s tím, že paní doktorka v ordinaci může na penis sahat, aby ho zkontrolovala, jestli je v pořádku, taky třeba rodiče, když potřebuje pomoci s umytím nebo namazáním, ale jinak je jeho, stejně jako jiné části těla a nikdo na něj bez dovolení sahat nebude. Snažila jsem se vysvětlit, že kdyby ho třeba někdo hladil po hlavě, bral za ruku a on nechtěl, musí se ohradit, ale nevím, co si z toho vzal, moc ho to nebavilo. Budu to muset zase nadhodit.

​k tomu, že pani doktorka môže siahať na penis. Lekár vrcholových USA gymnastiek desiatky rokov sexuálne zneužíval desiatky dievčat, poistil sa tak, že keď ležali na lôžku na boku, tvárou k nemu a on ukazoval niečo rodičom na chrbtici, tak druhou rukou im hladkal prsia. A zas keď ležali tvárou od neho, tak ich zozadu (pardon za vyraz) prstoval.  Tým, že rodičia boli prítomní v miestnosti, tak dievčatá nadobudli dojem, že je to v poriadku.  Keď konečne bol súd,  tak súhrnom dostal tuším 60 rokov.

https://tvnoviny.sk/sport/clanok/77149-video-detaily-z-ktorych-mrazi-toto-robil-lekar-americkym-sportovkyniam

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 18:30

letfenixa jo, tenhle případ znám a zrovna minulý týden jsme s mužem koukali na dokument, co je na netflixu. Bylo mi z toho hodně zle.

Jak jsem to napsala výše, je samozřejme zjednodušené, pokoušela jsem se synovi vysvětlit, že se nesmí bát nikdy ozvat a komukoli říct, že nechce, aby na něj sahal/mačkal se na něj apod. Že o svém těle si rozhoduje on sám, jen jsme se zrovna chystali k lékařce a on je chytrý jak opice, takže by mi v reakci na to řekl, že se rozhodl, že paní doktorka na něj sahat nebude a očkování mu dávat už vůbec nebude a to bychom se moc daleko nedostali , takže tam nějaké ty korekce, kdy se sahá, být musely. Až bude starší, zase to probereme a poupravíme, myslím, že ještě mnohokrát.

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 18:47

Rhaenys krasne dite! A je sikovny, Adelce byl ted rok, ale stoupat se ji moc nechce. Vzdycky se postavi uprostred mistnosti na vsechny 4 natazene koncetiny a nevi, co dal.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 18:58

Malenge to sa presne stalo mne, ze syn potom u lekarky povedal, ze sa mu to nepaci a ma prestat :) Nevedela som mu spravne vysvetlit tu hranicu, ononje to totiz hrozne tazke, moze mu raz nejaky doktor povedat, ze je to potrebne a ono nebude. Tak sme zatial ostali pritom, ze to okrem lekara musim schvalit ja, aj tak s nim vsade chodim a v ostatnych situaciach nanho nikto siahat nesmie (skratene).

A raz som mu tak vysvetlovala nahotu a sukromie a mladsi pocuval a odvtedy vzdy ked vidi samba bez tricka alebo dakoho vonku tak krici: on je poloNOHATY

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 19:08

Mrakoplas  přesně takto nějak no, ona se blbě hledají ta slova při tom samotném rozhovoru, natož takto písemně, je to s těmi dětmi holt náročné, ale myslím, že zrovna ten lékař je taková specifická kategorie a jak píšeš, počítám, že ještě hodně let budu u všeho přítomna, tak snad to bude ok.

a polonohaty

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 19:32

Není na Facebooku nějaká stránka na tipy na výlety a aktivity s dětmi ve Středočeském kraji? Pro Vysočinu už sleduji, tam se fakt přispívá pořád a pečlivě, ale většinu máme docela daleko. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2022 20:27

Mrakoplas Malenge myslím, že tu hranici nebudou schopní odhadnout minimálně do puberty. Ale aspoň ví, že se může ozvat. Úplně je před takovými situace bohužel ochránit nemůžeme

Nahota fascinuje mladšího, jakmile je někdo bez trička, křičí se smíchem na celé kolo "Jé, pán je nahatý!"