Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:28

Když jsme u té řeči, Viktor začal říkat "čeněňá" a "ženěňá" - červená a zelená (na semaforu).

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:41

Zina no, jak říká Mohučanka, fakt bych se nestresovala. Syn měl bezvadnou doktorku, když jsem k ní v těch jeho 5 měsících přišla, tak mi hned řekla, ať se ničím nestresuju, že u těchto dětí je vývoj opožděn zhruba o půl roku. On teda začal mluvit brzo (a je ho první slova byly rohlík a sanitka, čistě a zřetelně), alev roce ještě pořádně neseděl, po čtyřech lezl do 18 měsíců, pak si jeden den stoupl (do té doby žádný chození kolem nábytku apod) a ušel asi 20m. Je mu 14 a ten půlrok ještě nemá úplně smazaný (dr vedela, o čem mluví)

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:52

Mohučanka vy mate nase dite?:D starsi dostala k vanocum nove lyzaky a lyze, a mala hned bezela do botniku, pritahla ty male lyzaky a se slovy moje je nazula a uz nezula:D

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:57

Pinot Noir tyjo, to není troskar, k pár slovům rovnou trislabicny a ještě předvede, že pozná i barvy

Akras sanitka a rohlik

První slovo mého synovce byl čáp, to mi přišlo tehdy tak srandovní. Žádný táta, ham, ale krásně zřetelně čáp. Četli pořád dokola krtka

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:59

Pinot Noir super

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:10
Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:21

žluťásek Ríšovo první slovo bylo hroch, dlouho před tátou a mámou. Neopakoval zvuky zvířat, žádné paci paci, ale vždycky, když v takové té gumové knížce pro mimina nalistoval hrocha, řekl HOCH!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:25

Pinot Noir starší syn zvuky zvířat taky neříkal, akorát haf. A já pak v jeho třech a půl zjistila, že neví, jak dělá kůň Prostě.uz.mluvil.ve.vetach.a.nikoho.nenapadlo.mu.to.rict.

A k tomu poznávání barev, synovec do tří let taky nemluvil, zato uměl počítat

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:28

Evaeva Viki taky počítá, teda jako třeba prsty, křupky a tak, ale bohužel jen anglicky

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:38

Pinot Noir syn taky dlouho počítal anglicky, ono je to jednodušší. Měli jsme ty různý Fisher price hračky, měl to i skvěle naposlouchaný s výslovností.

Ještě jsrm si vzpomněla, že měl moc rád tu anglickou písničku Daddy finger a úplně cokoliv si navlikal na prsty a hrál si s tím divadylko. Duplo kostky, víčka z fixek, závažíčka z dětský váhy. Když nebylo nic po ruce, vystacil si jen s prstama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:42

Pinot Noir on vůbec čísla neříkal, jen se pomocí prstů důrazně dožadoval správného počtu něčeho Jinak do těch tří let říkal pár slov, o rok mladší syn mluvil mnohem líp než on. Ale je fakt, že skládal jednoduché věty jako máma bác a po těch třetích narozeninách to hodně rychle dohnal. Ale tu výslovnost má pořád nic moc:(

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 11:22

Díky všem za reakce, tak nějak jsem si to myslela. Ad k tomu lezení, to se právě snažím podporovat, ono z toho dětského pohybu je odvozena Klappova metoda, se kterou pracuje myslím Čápová a hodně fyzioterapeutů ji používá na dospělé (lézt jako dospělý v tom správném lezu je docela fuška!).

O mluvení jsem moc nevěděla, co si mám myslet, malý je hodně ukecaný, ale jen žvatlá, artikulovaně používá jen ne, zato ale hodně frekventovaně :-)).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 11:22

Díky všem za reakce, tak nějak jsem si to myslela. Ad k tomu lezení, to se právě snažím podporovat, ono z toho dětského pohybu je odvozena Klappova metoda, se kterou pracuje myslím Čápová a hodně fyzioterapeutů ji používá na dospělé (lézt jako dospělý v tom správném lezu je docela fuška!).

O mluvení jsem moc nevěděla, co si mám myslet, malý je hodně ukecaný, ale jen žvatlá, artikulovaně používá jen ne, zato ale hodně frekventovaně :-)).

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 11:31

Evaeva většinou to vytasí někdo z kamarádů, občas rodina a teď každý týden nějaký rodič táborových dětí. 

a teda z dceřiny horečky nic není, už od pondělí je bez teplot  a nic dalšího se neobjevilo. Zatím řídím tábory na dálku a mám výčitky svědomí, takže zítra jí dám na dopoledne hlídat k našim a aspoň na půl dne tam půjdu, v pátek už to snad zvládne se mnou. Jako je to doma najednou šok, mezi dětma byla pořád zabavená a spokojená, doma mi visí na noze a něco chce a já mám aspoň pracovat na počítači

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 11:40

Jak se tu řešily ty encyklopedie věnované pohlavní výchově, tak u nás taky nezájem. Syn rád poslouchá, jak byl jako mimino v břiše, ale jak se tam dostal ví tak jako velmi obecně a vůbec ho to nezajímá. 

Co ale řešíme denně je trávení. Tak jsme včera vyrobili model, baví se tím tady teď velmi intenzivně

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 12:08
Reakce na žluťásek:

Jak se tu řešily ty encyklopedie věnované pohlavní výchově, tak u nás taky nezájem. Syn rád poslouchá, jak byl jako mimino v břiše, ale jak se tam dostal ví tak jako velmi obecně a vůbec ho to nezajímá. 

Co ale řešíme denně je trávení. Tak jsme včera vyrobili model, baví se tím tady teď velmi intenzivně

​To je geniální! My jsme jen malovali. Dcera si lehla na velký papír, já ji obkreslila a společně jsme tam pak domalovavali orgány. Ale tohle je mnohem mnohem lepši. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 12:11

žluťásek Jj, rohlík a sanitka. Suchý rohlík je doteď oblíbená pochoutka a sanitka - nechce ani slyšet o gymplu, chce jen na dopravku :) takže se ho to drží od malinka.
Ten model trávení je úžasný. Jsi strašně kreativní a šikovná

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 12:13

Tady ty řeči o mluvení mi připomněly, jak byl malý syn, nerozpoznával ani základní barvy, zvuky zvířat říkal úplně špatně, kočka dělá haf a tak...taky jsem byla dost zoufalá, protože byl předčasně narozený, navíc k tomu byl opožděný v tom motorickém vývoji, no dost stres. Přesně do chvílie, než se ukázalo, že má už o narození speciálně vyvinutý smysl pro humor (asi po dědečkovi) a jednou jsem ho přistihla, jak si v postýlce sám pro sebe čte a ukazuje barvy i zvířata naprosto spolehlivě včetně fialové. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 12:14

Garfie  to je teda super

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 12:21

notna tím jsme včera začali, na velkou krabici jsem ho obkreslila a domaloval orgány. Ale trval na tom, že všechno nakreslí jen růžovou fixou, tak to na fotce není na tom hnědém kartonu moc vidět