Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 16:43

Ako, keby môjmu slabo jediacemu dieťaťu by mal niekto maskrtu pred obedom/večerou,  bola by som zlá

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 17:41

takze skolkovy pribeh pokracuje... syn mal dnes tazky den. na vsetko krical nie a nechcem z desiaty aj obeda trochu zjedol. inak vraj ma problem s dodrziavanim pravidiel (netusim akych ale verim ze ked nieco nechce tak s nim nepohnu). vraj kvoli tomu do konca mesiaca bude urcite chodit na obed domov lebo u neho spanok nehrozi. najvacsia jobovka ale bola ked som sa pytala na tu povinnost lezat ze tie deti co nespia si mozu robit ine kludove aktivity mi bolo povedane ze to si ich brala jedna pani z poradne ktoru im tam ale od tohto septembra zrusili takze chudaka zas budu nutit lezat alebo mi ho vykopnu zo skolky uz na obed ako v tej predtym a mna uz regulerne j**ne z nedostatku psychohygieny a financii

Offline Jimik
příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:05

eless já jsem fakt v šoku, vždyť tohle je jenom o lidech a jejich ochotě. Mě přijde že tam provozují snad vojenský dril a kdo nezapadne má smůlu. Tak to vypadalo nadějně, když jsi psala, že se dostal malý do speciální školky a teď místo pomoci tohle nadělení. Vůbec nevím co poradit, tak jenom posílám virtuální podporu. 

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:06

eless To je strašné . Je mi tebe i syna moc líto. Od specialní školky bych tedy čekala jiný přístup. 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:10

eless v čom konkrétne je táto škôlka špeciálna? Zdá sa mi horší prístup ako v bežnej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:17

eless souhlasím s kolegyněmi;) nade mnou. Nějak moc nepobírám v čem je to školka pro děti se speciálními potřebami

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:17

eless A ty k malému nemůžeš dostat asistentku? Ta školka mi přijde hrozná, nám tam jeden chlapeček nejedl snad třičtvrtě roku, nepil ani piti, musel si nosit svoji láhev, a chodil po obědě, prostě to zkoušeli a zkoušeli. Ach jo;-(

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:50

eless Máte to teda těžký. Ten režim mi připadá stejnej, jako jsme měli my ve školce v 80. letech, a to jsem si myslela, že už je fakt pryč.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 18:54

eless Tyjo, to má příjemnější přístup i naše normální školka. Snad se to nějak utřepe a bude líp.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 19:37

Nechápem, ako dokážete každý večer na spanie prichystať viac ako 1 dieťa

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 19:58

letfenixa celkem závidím, že touhle dobou chystáte spaní. Tady bude ještě nejmíň hodinu a půl lítání, řvaní, fotbal, souboj světelnými meči, ještě stihnou provětrat všechny maškarní kostýmy, pomalují ještě tak deset papírů zrůdami, vypustí půl bojleru vody při vaření "lektvarů" ze šamponů a mýdel, před desátou je násilím zpacifikuju a někdy před šestou ráno to začne všechno znovu.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:34

Pinot Noir rozhodol sa poobede nespat,  aby sme išli spať skôr a mohol spať dlhšie

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:38

letfenixa Pinot Noir ja si nemuzu vynachvalit tu skolu, syn je z tech vjemu dost unaveny. Akorat je blby, ze ja taky. A mladsi dite ma energie vic nez my oba dohromady, takze na pohodu to stejne moc neni:)

Online dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:41

eless

Fakt, co je na té školce speciálního? Přijde mi to, a teď to bude znít fakt hnusně, že se v ní akorát mají shromáždit nestandardní děti, aby se jimi nemuseli zabývat v obyčejných školkách. Jako to je fakt tragédie. A vážně se tvému zoufalství nedivím a mrzí mě, že ti nemůžu nijak pomoct.

Nám včera učitelka říkala, že jsou všechny děti super a malí že jsou šikovní a že mají na adaptaci spoustu času, že nemusíme mít strach, a to je úplně normální velkokapacitní (5 tříd po 26 dětech) sídlištní školka. Tak jak můžou po tvém chtít stoprocentní přizpůsobení po třech dnech?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:49

dzizisketa že jo, u nás to bylo loni stejné a to půlka dětí už do té školky už chodila dřív. Adaptace a (znovu) naskočení do režimu prý bude trvat minimálně měsíc.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:51

A mam tu jedno materske selhani. Za 7 let jsem nebyla schopna zajistit diteti staleho zubare a zas se nam to vymstiva. K zubari deti chodily sice pravidelne, ale souhrou nekolika blbych okolnosti jinam nez ja a vlastne pokazde jinam... a ted si syn stezuje na zub. Jako zaridila jsem to, jdem zitra, ale rvu si vlasy z hlavy. Co je tak sloziteho na tom, abychom vsichni chodili k jednomu  zubari, ktery ma smlouvu s pojistovnou a ke kteremu by se dalo na preventivky chodit spolecne... ukol nad moje sily. To je tak na prd resit tohle nahodile

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:52

letfenixa já mám pocit, že je úplně jedno, jestli chystáš jednoho nebo dva. Oni dělají všechno spolu, spolu se koupou, spolu si čistí zuby, spolu řádí a dělají bordel A teď už společně oddechují

U nás byl teda dneska totální marieu den, takže já jsem absolutně v zenu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:54

Gatita to teda jo! Já jsem fakt ráda, že máme všichni (včetně muže) jednoho. Ale cukala se, když se jí muž ptal, jestli mě vezme:) Snad najdete někoho společného, to je velké zjednodušení. 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:56

Evaeva My sme dnes spolu šili ,  všetko v poriadku,  ale to večerné chystanie je nekonečné plus čím je unavenejsi,  tým viac rozpráva. 

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 08. zaří 2022 20:56

dzizisketa presne, je mi z prispevku eless do place. Jak muzou delat nejake zavery 8.zari?? S tim jsem se nesetkala ani v jedne z nasich skolek. Syn se (v jeslich) adaptoval velmi tezko, porad hrozne brecel, ucitelky mi to sice vzdycky rekly, ale s dovetkem, ze ma cas...asi az po mesici mi rikaly, ze to spatne zvlada a ze si tam mozna nezvykne. Ale fakt to zkousely, ruzne triky, ustupky a tak.