Tak syn ma dva kazy, z toho jeden tak veliky, ze zub musi pryc. A zrovna zub, co by mu mel vydrzet az do puberty:(
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek U nás ve školce jdou sourozenci zase automaticky každý do jiného oddělení, i když máme věkově promíchané třídy.
Mrakoplas to je normální státní školka o 25 dětech ve třídě, ono to jde, když se chce. Spát nemusel ten, co neusnul, a musely být potichu, kreslit si nebo nebo skládat a tak. Mně přijde fajn, že se ty děti učí od sebe. Navíc třeba když jdou ven učitelka pomáhá třeba jen deseti tříletým dětem, ty starší se zatím obléknou.
Jauvajs! Jaký zub má vydržet až do puberty?
Gatita jé! A jak to syn zvládá?
dynda myslim ctyrku nebo petku ma v pytli. Mozna ne do puberty, to jsem nenapsala spravne, ale je to jeden z tech zubu, ktere vypadavaji az nejak pozdeji. Jsou horsi veci, tohle prezijem, ale je to skoda.
Evaeva jdem za tyden na trhani. Trpim za nej uz ted.
Evaeva jdem za tyden na trhani. Trpim za nej uz ted.
Gatita chudák! Snad to půjde dobře.
Evaeva ono ho to ted nijak moc pry neboli a na ten vykon ho oblbnou. No hlavne ze se nas ujali, to je zaklad.
O zubech snad ani nechci nic slyšet. Ríša měl kazy na obou stranách, jeden se opravoval někdy v červnu, vydržel injekci i vrtání, a nezdál se nijak rozhozen tím, že na konci prázdnin se to bude opakovat na druhé straně. Za druhou opravu měl slíbeného plyšáka ježka Sonica, na toho se těšil.
No, takže... Po umrtvení dostal hysterický záchvat, že to strašně bolí, půl hodiny jsme ho s doktorkou a sestrou přemlouvaly, slibovaly, vyhrožovaly, motivovaly pozitivně i negativně a nakonec jsme odešli s neopraveným kazem, umrtvenou pusou a vyhozenou skoro tisícovkou za anestetikum. Myslela jsem, že ho zabiju a kdykoliv si na to vzpomenu, mám chuť to udělat znovu. Ten mě tak, s prominutím, nas**l!
Proč jsem já musela nafasovat takovejhle materiál?! ![]()
A Ríšova třída, to musí být pro učitelky fakt radost. 19 kluků, z toho 17 předškoláků, + 6 holek. Holky a 2 kluci jsou mladší nováčci, ti předškoláci to spolu táhnou už třetí rok.
Hned druhý den vysklili balónem okno, další dny: jeden den při fotbale zlomil jinému malíček ruky, další den zavírali přeplněný šuplík tak vehementně, že cosi vystřelilo ven a Ríša přišel domů s rudým okem, další den si kdosi zapíchnul pod jazyk kost...![]()
Plus už mají ve třídě herpetickou angínu a několik respiračních chorob. ![]()
Pinot Noir sucitim, u nas by to dopadlo podobne len s tym rozdielom, ze on by si ani tu injekciu nedal pichnut
. Ale aspon ma ten jeho strach vyhodu, ze si necha ochotne vycistit zuby.
To je hrozný s těma zubama, lituji vás všechny. Já to ani nechci čist, naše skvělá zubařka jde na mateřskou, dcera má ty dva kazy ještě neopravené, nechtela ji dělat vic najednou, tak teď máme společnou návštěvu na opravu a na prevenci malemale, a to nedáme. I když si vezmu někoho k sobě aby mi pomohl, velkoumalou ta malamala a její strach z doktorů tak rozhodí, že to neklapne. Takže asi vynecháme tu prevenci.
neviem uz kto vsetko reagoval tak odpovedam hromadne. skolka je specialna v tom ze ma autisticke deti. v triede ich je len 15. samotny personal je skoleny a tusim ze v triede su 2 ucitelky. kolko je tam asistentov vobec netusim. z pristupu so spankom som nestastna lebo to bol prave jeden z hlavnych dovodov preco som tu skolku vybrala. vsetko dobre co funguje sa musi zrusit a idu si hlupe a zbytocne pravidla a v tomto vazne nevidim rozdiel od beznej skolky. co sa stravy tyka tak s tym stale bojuju lenze aj tak tak zjedol ovela viac nez v beznej skolke. im to ale zjavne nestaci. vraj si zvykne. netusim kedy. dnes som si vypocula ze je vzdorovity a odmietal spolupracovat na ulohach ze to spravi za odmenu. pre mna teda ziadna novinka co sa vzdoru tyka. myslim ze to bude este vesele.
Zuzuli Baletka zanechala dojem
. Zážitek byl rozhodně intenzivní, syn usnul do 15 minut a spal až do rána.![]()
Mamku dnes holky u snídaně vytočily tak, že nás všechny 3 zpucovala jak malý haranty:D takže holčičky celej den šlapou jak hodinky:D Jako já se jí nedivím, spíš si říkám že vydržela fakt dlouho s nervama
rasaNori co tak děsnýho vyváděly?
Já si pamatuju, že mi ty první zuby odešly tak nějak postupně během první a druhé třídy asi, ale taky to můžu mít zkreslené.
No tvl - zubař, to je teda síla. Hrozně se toho bojím, děti u doktorů hrozně hysterčí, vůbec nevím, po kom to mají. Zuby čistíme jak o život. Nějak si nejsem jistá, jestli ty děti někdy vyspějí až k tomu, že si nechají udělat ty běžné lékařské úkony. Vůbec to k tomu nesměřuje ![]()
U syna v předškolácích jsou síly rozložené úplně stejně, ty učitelky lituju hrozně moc. Už nám oznámily, že nebudou pro ně dělat hru na flétny jako v předchozích letech. Když si představím těch 20 chlapečků v telecím věku s flétnou v ruce... Nedivím se, že do toho nejdou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí