Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:38

betsey my máme ty 80-92 a jsou ji i letos ve dvou letech, velká je průměrně, má tak 13 kilo, takže v těch se asi určitě utopite, ale loni v tom roce už byly v pohode, ony maj pro ty nechodici děti děti dole takovou ohrnovaci klopu, která je zkrátí 

vzala bych ty mensi 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:41

Mrakoplas ach jo, chudáček. A proč nejsou kluci spolu ve třídě? Mají je rozdělené podle věku? To je škoda, mohlo by to pro něj být snadnější.

Naše dítě zvládá školku s radostí až teď, bez pláče až tak po 5. roce to dával. Teď je mu 5 a půl a těší se, že už nemá rýmu a půjde příští týden. To bylo ještě loni nemyslitelný.

(loni mi s teplotou v posteli šeptal, jak se těšil, až bude mít kašel, že nemusí do školky) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:42

Potrefenáhusa ajaj, blbě radím! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:43

Potrefenáhusa cha, no už som objednala tie väčšie, keď tak vymením. Ale aj keď ma lákali tie ružové, zobrala som tmavošedé

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:50

žluťásek nevim, no, mne přijdou na 7 kg dite asi velký, ale já úplně nevim, co si představit, protože naše dite mělo 7 kilo někdy v 5 měsících

v roce 

v 1,5:

ve dvou:

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:52

betsey růžový ne!!!!! 
Ale jak píše Žluťásek, ony jsou opravdu hodně ohrnovaci, ten vysokej naplet v pase je skvelej 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:54

žluťásek Jee, no u nás jsou sourozenci spolu taky spíš výjimečne, i když jsou třídy věkove namíchane, prostě se na to vůbec nehledí.

Dcera mi jen říkala, že nemá ráda školku, protože ji tam nechutná to jejich papání. A že si tam hraje jen s pejskem, no vážně jako doma, vozí ho v kocarku, dává ho spát, vaří mu:-D:-D. A že si s nikým nehraje aby ji na toho pejska nesahal! 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:03

Karja aha, to vůbec neznám ani z okolí, sourozenci automaticky spolu.

Kočička malá, špatný jídlo a ještě pejsek v ohrožení

Syn si doteď nosí tu svou kočičku, ale už si ji ukládá ráno do kapsáře a nepotřebuje ji žmoulat celý den v ruce. Tuhle ji zapomněl na návštěvě a mně se moc moc nechtělo jít v půl devátý večer ještě k ségře pro kočku. Takže poprvé spal bez ní. No ale už je velkej, zvladnul to :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:28

Mrakoplas ty ranní pláče jsou hrozné. Starší syn dodnes různě protestuje, i když jde někam, kam se těší a chce tam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:31

Karja žluťásek u nás sourozenci spolu nejsou nikdy, třídy jsou dělené podle věku v podstatě. Mně to teď přišlo trochu líto, kdybych staršího nechala v DDM, mohli letos chodit spolu. Oni jsou úžasní parťáci. Ale má to i nevýhody, někdy ten mladší na starším míč visí, toho to otravuje, cítí se za něj zodpovědný,... Asi neuškodí, když si od sebe odpočinou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:42

Karja Evaeva žluťásek 

U nás se na sourozence taky nehledí, jak to vyjde, tak to je. Moje děti spolu ve třídě nejsou a jsem za to ráda. Potřebují si od sebe trochu odpočinout, jak se prázdniny blížily ke konci bylo to čím dál větší maso. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:58

dynda no já je mám zase doma, ve školce byli jen dva dny:) U nás to maso není, ani je nemůžu dostat ven, jak si hrají. Ale ve školce v kolektivu můžou funguvat jinak. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:58

MPLee děkuji za vzpomínku, už je lépe, ale nejmíň do pondělí ještě zůstáváme v nemocnici. Mám erysipel/růži a nikomu nedoporučuji. Junior dostane ode mě metál za hrdinství, zvládá to tu se mnou úplně skvěle i když jsem teď neakční matka. 

Zuzuli Jé, to jsem moc ráda, že se malé představení tak líbilo a lístky nejen nepropadly, ale ještě se dostaly na to nejlepší místo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:02

žluťásek je to podla veku, starsi uz je v predskolskej. Ono je to zas fajn, ze robia aktivity umerne veku, co by robili so starsim, tak na to je mladsi este maly. A u nas je teraz predskolska povinna, mali by s nimi robit aj kvazi predpripravu do skoly, viac sa zameriavat na grafomotoriku atd. Teda neviem ci je taka aj realita alebo len reci :))

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:04

žluťásek Evaeva no on to prave tie prve dni daval s nadsenim, asi preto, ze aj starsi chodi. A ten ma totalne prekvapil, ako sa vacsinou zda, ze mu absolutne chyba empatia, tak ho krasne povzbudzoval a velmi mu pomohol. Vcera si v skolke lahol na postel vedla neho, aby sa necitil sam

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:06

Mrakoplas ségra chodila do smíšené třídy, je to náročnější akorát pro učitelky, fungují tak už dvacet let. Děti měly rozdělené do tří "úrovní" a podle toho dostávaly úkoly a podobně. Navíc kdo neusnul, tak nemusel spát. Podle mě to má spoustu výhod, mrzí mě, že v okolí to žádná školka nemá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:08

Mrakoplas starší teď brečel před táborem a to tam měl bratrance a sestřenici a miluje to tam. V té hlavičce je fakt směs emocí 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:11

Evaeva ja som rada, ze nie su spolu :) Musia si od seba oddychnut. A ti predskolaci pocas kludu casto nespia, nas hodne vyrusuje, tym malym detom by to mohlo vadit. Nas trojrocny tam ten spanok potrebuje. Plus jedna ucitelka na 25 ziakov, musi mat s nimi aj tak co robit, aby to zvladla, este keby mala vymyslat kazdemu inu ulohu..ale to je problem toho poctu deti, je to strasne vela. Ked jej tam teraz polovica prvakov place, mna by asi po tyzdni odviezli :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:15

Evaeva toto ma aj nas starsi, do nicoho noveho alebo zabudnuteho (skolka po prazdninach) sa mu nechce a aj to dava patricne najavo aj ked nakoniec mu je tam dobre. To je podla mna strach z neznameho, uz som si na to zvykla, ze všetko najprv ofrfle. Zajtra ideme na tu svadbu a uz som si vypocula , ze on na ziadnu hlupu svadbu nepojde, dupnutie nozickou incl. Pritom tam bude mat kamosov, ihrisko, kolace, same lakadla :)

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:18

V pondelok L. počas spánku mu bolo smutno za mnou, v utorok ho babka vzala po obede a v stredu mi hlásil, že mu smutno nebolo. A od včera je doma

Takže u nás zvykanie trvalo prvé tri roky