Tak to Ríša bude letos chodit na angličtinu, sportovky a dramaťák ve školce a mimo školku na Gymnathlon a já jsem ráda, že to vše je až do pozdních podvečerních hodin. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Prosím, prosím, išla som objednať tie rastúce softshellky z dupeta, ale zasekla som sa pri veľkostiach. Klara bude mať o týždeň 11 mesiacov a má čosi cez 7 kíl, takže skôr drobec. Aktuálne je jej veľkosť 80 ešte dosť veľká.
Tie rastúce softshellky mi núka veľkosti buď 68/74/80 alebo 80/86/92. Čo jej objednať tak, aby už teraz aktuálne to mohla nosiť, ale to aj vydržalo do budúcna? Neutopí sa teraz v tej väčšej veľkosti?
Dcera je asi cca od dva týdny mladší než ta tvoje, je taky prtava, ale přeci jen ne tolik, má 8.5 kg/72 cm a to dupeto sem teď objednala a včera rostoucí kalhoty došly a velikostně jsem trochu zklamaná, koupila jsem velikost 80/84/90 (snad to píšu přesně) a myslela sem, že v tom bude utopená, ale je to v pase strašně úzké, že si nedovedu představit jak pod tím v zimě bude mít napr ještě nějaké punčošky, resp jak to vydrží např do jara. Na délku je to o něco delší, ale jen o málo... Takže vlastně nevím, zda to raději nevrátit nebo co s tím. Já nové věci nekupuju, tady jsem udělala výjimku ale nadšená nejsem. Kdyby někdo měl nějaký jiný tip kde koupit první softshellky nebo první capáčky, sem s tím, jsem ztracená
Pinot Noir když to pro něj není náročné, proč ne. Můj syn potřebuje být sám, po školce si na hodinu dvě zaleze do pokoje odpočívat. Tak jsem zvědavá, jak to bude zvládat. Ale na druhou stranu mu ty kroužky snad školku trochu zatraktivní, protože jakmile je něco takového, tak se tam hrozně těší.
Muslik širší a moc fajn poměr ceny a kvality mi přijdou yháček, kupuju je už třetí sezónu a jsem s nima moc spokojená. Nemají tak vysoky vodní sloupec jako dupeto, ale nikdy nepromokly.
Muslik nevyžádaná rada, nabyla by lepší kombinéza? Já s ní byla moc spokojená, v pase neškrtí, záda nevylézají,... Značku teda neporadím, já měla z Lidlu, byla jsem spokojená, ale nemá ty ohrnovací ťapky.
Muslik fíha, tak to som teraz veľmi zvedavá, aké to bude, keď to príde.
Inak vo vašom prípade by som to asi vrátila, keď nie si spokojná. Skús prípadne tú kombinézu, ja som pozerala hodne vinted, je tam toho veľa, aj capačky, len kvôli mojej lenivosti som chcela tie softshellky z dupeto, že majú ohrňovacie ťapky a nemusím riešiť capačky
dynda syn bol v skolke v pondelok asi na hodinu. V uzorok dve, v stredu nebol lebo vysetrenia u lekarov, vo stvrtok a piatok bol aj na obed. Ucitelka sa sice tvarila ze chape ze musim pracovat a tym padom mat syna v skolke cely den ale tvrdi ze do konca mesiaca bude urcite chodit domov na obed. Co bude potom to fakt netusim. Uz som z toho vsetkeho vycerpana a unavena. Vzdy ked vidim svetielko na konci tunela tak sa nieco poserie a ja uz to fakt nedavam
betsey Muslik naše měla v roce 7 kilo a asi 70cm a utopila by se v těch dupeto kalhotech. Mě to naopak přišlo dost široké, ale asi záleží na celkové postavě. Kombinézy jí nesedí buď jí je dobrě v těle a nebo nohavice/ rukávy, ale nenašla jsem zatím žádnou softshellovou, která by sedla pěkně. Takže já doporučuju nechat to u někoho ušít, šije teď spousta lidí a určitě to někdo zvládne i s přehrnovacíma ťapkama. Já nechávala šít letos u Rysa vel 80 na dítě co má 77cm a 9kg a budou jí podle mě ještě příští rok ![]()
MPLee no uvidím, čo príde, a keď to bude blbé, vrátim a prípadne dam ušiť. To mi veru nenapadlo, len samozrejme už včera bolo neskoro, dnes by sa mi už vonku veru zišli
dynda mne posledné mliečne päťky vypadli v 10 rokoch, takže synovi opravovala zubarka zuby od 5 dopredu, a teraz mal 2 kazy, z toho 1 na 4-ke opravenej zo všetkých strán, s doslednym čistením a chodenim na dent.hygienu. ![]()
Našťastie je dent.hygiena preňho super výlet a zubárke kresli obrázky. A chodíme tam spolu a on čaká, kým vybavia mňa.
Pinot Noir No to je super. Já holky dala na jeden kroužek, na víc nechtěly. Ale vetsina stejně začíná třeba o půl 3, takže budeme hrozně chvatat abychom to stihly a stejně to největší pozitivum, že to zaplní program na ten den nenastane! Vykopnou je o půl 4 a celý odpoledne zas před náma:-D
Muslik Dupeto jsou dost uzke vsechny (ja je prave proto kupovala, mame hubenoura), myslim, ze ani treba jeste vetsi by nebyly o moc sirsi.
betsey Taky mam podzimni dite a kupovala jsem teda ty neohrnovaci, ale stejnou velikost, a nosil je uz v tom necelem roce a nosi je jeste ted (a snad bude i na jare). Vloni mu byly delsi, ale pri lezeni mu to nevadilo, naopak se mu v tom dobre pohybovalo.
Karja z tohohle důvodu jsem s batolaty vždycky zavrhla ty hodiny cvičení, co začínaly v půl deváté. Jako co je to za hodinu? To skončí ještě dřív než jsme obvykle chodili ven.
Chybí tam to zabití dopoledne![]()
eless tvl... já tomu nějak nerozumím, chodí do školky do které ho přijali a kterou předpokládám platíš, tak bych jim řekla ať nepyskujou a dělají svou práci.
Gatita
To je mi líto... kde ty kazy má? Na ploše nebo mezi? Co říkali na to zapečetění?
edit
Aha, tak on asi sestky ještě nemá, viď? Tak zas lepší kaz na petce, než na šestce už na pořád.
Karja ja som prihlásila Alicu na tanečný krúžok, našťastie začína o 16.00. O pol tretej to by bolo veľmi blbé, to by som ju musela vyzdvihnúť zo škôlky o pol dvanástej
Mě teda ve školce naštvali, že kdy a jestli budou nějaké kroužky hlásí až v září na třídních schůzkách, zatímco na kroužky do našeho DDM se musí hlásit už v červnu, takže samozřejmě dceru na žádný kroužek ve školce nedám, protože se to časově nehodí k tomu, na co je už přihlášená.
A se synem pokračujeme ve cvičení, kam jsme chodili před prázdninama, ale nějak si za ty tři měsíce zase odvykl, nespolupracuje a poměrně aktivně mi deset minut před koncem přinesl batoh a táhl mě z tělocvičny pryč.
A přiznávám, že mě tak napadá, jestli ono by nebylo jednodušší nechat ty děti sedět doma :o)
DruI ano, to přihlašování je jako u nás. Já teda počítala se spánkem mladšího, takže časově to celkem vychází naštěstí.
Muslik já na zdejší doporučení (provizi by měla dostat hlavně Jimik
) koupila od Dupeto kombinézu ve velikosti 74/80/86. Zatím jsem ji teda pořádně nevyzkoušela v terénu, ale jinak jsem nadšená. Je opravdu rostoucí, navlékla se do ní i moje starší průměrně velká tříletá dcera, jen jí byly rukávy a nohavice trošičku krátké. Ale i té malé (nebo spíš "malé", dneska na půlroční prohlídce jí naměřili taky 8,5 kg a 72 cm
) myslím celkem sedí, má takové šikovné gumičky na rukávech, nohavicích i vzadu v pase, které ji zužují. A strašně se těším, že díky těm přehrnovacím nohavicím nebudu muset řešit neustále padající capáčky. Ale u mého dítěte je předpoklad, že celou zimu proleze po čtyřech, vaše bude už možná chodit... Dupeto softshelky jsem viděla na lezoucím dítěti kamarádky a moc mě neoslovilo, jak mu byly dlouhé a tahal je za sebou. Jestli měly taky ty zužující gumičky na nohavicích, jsem si nevšimla, každopádně kombinéza tak sjíždět ani nemůže už z principu
.
DruI ako ktore, tu nasu hyperaktivnu strelu treba v zime niekde znicit :))
Tiez bude starsi chodit na atletiku ( dva krat tyzdenne) a na vytvarnu (to bola teda moja iniciativa, pretoze sa potrebuje zlepsit v grafomotorike a doma sice kresli rad ale kreslistqke len hlavonozce a domcek, zatialco v skolke je ochotny kreslit aj ine veci). Snad im to tam na vytvarnej nezbura ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí