Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:18

rasaNori Pinot Noir No jako u nás to taky funguje. Mně kolikrát ujedou nervy, jako z objektivních příčin, ale kolikrát to ustojim a pak jednou ne, fakt jim dám co proto, ony jsou pak strasne hodne a fakt šlapou no. Ještě jim pak řtreba eknu, ,,já jsem na vás byl ošklivá co, já jsem se hodne zlobila,, a ony ,,nebyla ošklivá, ty seš hodná mamka,,:-D :-D Tak to mě vždycky dostane, ale řekla bych, že musí proste oponovat no, tak radši řeknou že jsem hodná než aby chudinky souhlasily:-D. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:20

betsey Potrefenáhusa Já nad tou velikostí taky laboruju, kil má dítě 9,5, ale hodně oblečení má ještě 80, a teď třeba dostal super bundičku od tety, je to 86 a ještě v ní dost plave.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:21

U nás teď bude školka dělat pro predskolaky logohratky, angličtinu a fletnicku, zkrátí jim ty dny polední klid. Tak to je super, snad to bude i příští rok.

Ten nuceny polední odpočinek se na schůzkách řešil, ale ředitelka řekla, že není schopna zajistit spící a nespici skupině vhodne podmínky, ale tak aspoň ty aktivity navíc.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:23

eless 

Soucítím, já jsem si myslela, že ta školka bude mít k autistům adekvátní přístup. Zatím to líčíš v podstatě stejně jako tu běžnou školku, kam syn chodil dříve. Jako i chápu, že každá školka musí mít nějaký řád, rytmus atd., ale že budou pyskovat, když do toho autista nezaplul s úsměvem na rtech po prvním týdnu, to teda koukám. Držím palce. Už to, že je jich ve třídě 15 může být velká výhoda, až si to sedne.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:37

dynda dnes som sa rozpravala s jednou pani a jej syn tam chodi zatial len na 2 hodiny. Deti su v rovnakej triede s tym rodielom ze on predtym do skolky nechodil. Zaujimalo by ma kolko deti si tam este len zvyka a kolko ich ostava poobede

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:41

Zajtra mame ist na tu svadbu a hlasia fest liat. Takze namiesto kupenych novych veci budu asi v prsiplastoch a gumakoch . pretoze vnutri ich niekolko hodin neudrzim. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:41

Já jsem překvapená, že věkově smíšené třídy nejsou standard, vůbec neznám z okolí školku, která by měla rozdělené. Taky to považuju za výhodu, když se malí učí od velkých a velcí táhnou malé vpřed a pomáhají jim. 

U nás děti co nechtějí spát nemusí, jen je třeba, aby si potichu kreslily, skladaly, nerusily. V době odpoledního spánku dělá paní učitelka s velkými předškolní přípravu. 

Předškoláci mají mít svůj sešit, vybavený penál, syn je na to hrozně pyšný. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:42

eless 

V naší školce u nováčků říkají, ať nezůstávají ve školce po obědě prvních 14 dní, pokud je to možné. První den se tam ti nejmenší přišli jen seznámit a byli tam hodinu. Druhý den už jsme je chtěli nechat do oběda, ale nakonec je tam chtěli taky jen na hodinu, protože ten první den to moc dobře nešlo. Jako když někdo musí do práce, tak tam to dítě samozřejmě vezmou i na celý den, ale ty učitelky už to dělají roky a mají zkušenosti, tak jim věřím. Syn teda kdysi chodil ještě do jiné školky a tam taky hodně tlačili na to, aby ta adaptace byla delší a postupná. Oni to ty děti pak asi líp snášejí, je to velká změna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 14:59

Karja vaše třídy nemají dvě části? My máme jednu hernu, kde se i spí, a druhou, kde jsou stolečky. Takhle tady vypadají všechny školky. U ségry právě mohly jít k těm stolečkům a něco si dělat.

Kroužky máme taky odpoledne částečně místo spaní. Akorát poslední skupiny končí až po čtvrté hodině, doufám, že syn bude chodit dřív. On je v předškolácích už letos, takže si kroužky užijte dva roky (u nás mají kroužky jen předškoláci)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:01

žluťásek u nás na sídlišti jsou ty smíšené třídy hodně výjimečně

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:09

Evaeva syn chtěl původně chodit na sportovní kroužek ve školce, vedou to tam studenti FTVS, náplň je skvělá, taková všeobecná průprava. Ale začínají v půl čtvrté a končí v půl šesté, přijde mi to strašně pozdě. Musel by být ve školce od rána až do odpolední svačiny a pak ty sportovky.

Takže když si to nakonec rozmyslel, že chodit nechce, jsem docela ráda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:17

žluťásek to mi taky přijde dlouho. Syn bude mít po školce atletiku, taky do pěti nebo šesti, ale půjde mezi tím domů. Pak je přihlášený ještě na výtvarku. A ve školce snad bude mít flétnu, což bud fakt ráda, jestli to vyjde, protože on o hudební kroužek hodně stojí, ale já si úplně nemyslím, že je schopný doma pravidelně cvičit, tak si to aspoň vyzkouší, aniž by nás to něco stálo (myslím z hlediska vložené energie)

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:18

žluťásekha ha, syn si vybral ted v ramci skolni druziny jeden jediny krouzek (lego), ktery zacina az ve tri nebo ve ctyri. A zrovna v den, kdy ja mam volno a nemusel by tam trcet do odpoledne jako jindy. Taky jsem byla rada, kdyz si to nakonec rozmyslel.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:21

Evaeva Ne, je to jedna velká místnost. Ale mají svoji jídelnu kam chodí na svaciny a obědy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:23

Gatita ale nějaká legorobotika by pro tvého syna byla dobrý kroužek Ale jinak to absolutně chápu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:24

Karja aha, tak to by asi byl problém. 

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:28

Evaeva ja si taky myslim. Ale on konci v 11 a musel by tam kvuli tomu sedet v druzine do pozdniho odpoledne. Jsem se ho ptala, jestli by to na nej nebylo dlouhe, a sam vyhodnotil, ze radsi pujde domu. On je teda po tom prvnim tydnu dost groggy, myslim, ze uvita kazdy den, kdy bude moci vypadnout hned po vyucovani. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:33

Gatita jo, to máš každopádně pravdu, ty dny musí být pro ně hrozně dlouhé.

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:37

Evaeva 

Naše třída má tři velké místnosti a jednu maličkou, tam se plánuje výtvarná dílna. Je to velkorysé a moc příjemné prostředí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 15:42

dzizisketa to je super! Oni mají hned vedle ještě tělocvičnu, tam se střídají všechny třídy. Já jsem ráda, že letos nemusím do patra, vyzvedávání je mnohem rychlejší a příjemnější. Já si školku nepamatuju, takže z prostředí žádné trauma nemám, ale muži se tam prý vrací vzpomínky Ale prostředí za to nemůže, mají to tam hezké.