Evaeva kludovych aktivit bude mat v zime dost, musim to aj vyvazit takymi, kde vybije prebytocnu energiu. Najma ked oni v zime skoro nechodia v skolke von
.
Vše o těhotenství a dětech
Já jsem letos nakoupila vlnu za milion, bojím studený zimy. Tyjo ale tu mikinu mikk-line bych chtěla i pro sebe. Úplně hebkej huňatej materiál, hřeje to už na pohled. Jestli si to hádě zas vymyslí nějakej bizarní důvod, proč to nechce nosit, budu hodně vrčet ![]()
Tabea ja to v hlave neudrzela
. Zapamatovala jsem si jen to, ze mame problem a ze v patek to bude asi celkem narocne. Ale mam dojem, ze rikala mezizubni.
žluťásek a mas prosim nejake tipy? Ja si taky rikam, jestli ty deti nejak nedovybavit... ale nic me nenapada, krome mikiny a tlustych ponozek na doma. Ja sama jsem si koupila vlnene backory, ale v tom by se deti prerazily. Mas prosim nejake osvedcene pradlo?
Moc děkuju všem za rady, Dupeto jsem se rozhodla, že vrátím a ještě se asi tedy porozhlednu jinak. Když mě to dětské oblečení taaak nebaví řešit.... co jsem někde různě nezdedila, to z důvodu lenosti hledat - ať už na netu či v obchodě - nemám. Než pořeším softshell a capáčky, tak bude jaro, tipuju. Možná zaukoluju tchýni, ta se v tom naopak velmi vyžívá -:)
continuity uchozeni u nas moc nefungovalo, oni chodi hrozne pomalu a umorena z toho jsem akorat tak ja. A pak litaji doma.
Starsiho syna se mi povedlo premluvit na 1 sportovni krouzek. Plus doufam, ze je nechaji trochu probehnout v telocviku, nejaky snad v rozvrhu maji. A mladsiho jsem taky na 1 cviceni prihlasila. Ale ten je na to cely zhavy, ten to ma pro zabavu, zatimco ten starsi to bere jako neco, za co bychom mu meli jeste platit. Ale musi, i dr. na me apelovala, at dela nejaky sport. Ale reknu vam, je to hrozne narocne! A to ma kazdy jen 1 hodinu tydne. Ale musim rict, ze oba ty krouzky jsou naprosto skvele, pokusim se to vydrzet:)
Gatita tak po sídlišti fakt ne, já je brala do hor a tam se s tím moc nemazala. Nebo do zoo z Podbaby pěšky. A tak...
Ještě jsme je s mužem ujezdili na lyžích. To teda já už několik let nedávám a muž asi od letiska už taky ne. ![]()
Starneme, či co.
Gatita skvělé má dupeto, to jsme koupili loni. Úplně hebké, měkké merino, absolutně neškrábe. Syn ale nechce obrázková trička, takže jsem letos nakoupila jinde.
Máme teď soupravu od crawler, merino triko s dlouhým rukávem a leginy/spodky. Pak jsem vzala ještě triko s dlouhým rukávem od lasting. Oboje na omak fajn, neškrábe, ale dupeto bezkonkurenčně příjemnější.
Pak máme spoustu merino ponožek, kupuju surtex tenké na podzim a jaro a silné froté na zimu. Ty dělají myslím 80% a 95%, ty 80 za mě bohatě stačí, ale syn nosí v zimě zateplené boty s ovčí vlnou, tak nechci úplně soudit jak v jiných botách. Letos jsem vzala ještě ponozky od joha, ty se mi zdají příjemné a pak Trepon vlnka a ty jsou naopak strašné. Mikinu letos prvně tu mikk-line z merino fleece, ta je boží moc. Jo a palčáky Janus jsem mu koupila, za tu cenu mu je asi přivážu na šňůrku do bundy
kuklu máme z loňska dupeto dvouvrstvou, ta mu doufám vydrží do ty doby, co bude ochotnej to nosit.
A pro sebe pořád sjizdim zalando a čekám, až bude někde za přijatelnou cenu kašmír, hehe ![]()
Na merino mě naučila 711990, třeba poradí líp
continuity můj syn na výletě v horách převážně běží
ale uchození jsem ještě nezažila, že by třeba usnul dřív/spal dýl nebo byl po návratu v klidu. Ale to asi ještě přijde.
continuity hory a lyze jsou urcite super, ale mela jsem na mysli bezny provoz, kdy je dost tezke jim doprat, aby upustili paru. Nejlepsi by bylo jit domu pesky a zastavit se na hodku na hristi, kde by se prirozene vyblbli s kamarady. Ale ti vrstevnici uz tam moc nechodi a kluci se tam sami sice zabavi, ale spis tak intelektualne (=vrtaji se v pisku), a litani a rev si nechavaji domu. Pres leto jsme misto vecere vyrazeli po okoli na kola (a vecereli v devet), ale to ted uz neni mozne.
Detem zacina jejich prvni krouzek pristi tejden a nebudu se divit, kdyz mi po prvni hodine reknou, ze tohle nee a ze mi radsi vrati penize. :-D Ale po zdejsim upozorneni jsem chtela zlanarit kamaradku do batolaterny, ale mam smulu, musi tam bejt jeden dospelej na jedno dite. :-( Tak jde aspon ona s jinou kamaradkou, ktera nerodi deti po dvou.
žluťásek dekuju, pisu si:)
Vari ty jo, co je to za pravidlo jeden dospělý na jedno dítě? Chápu to na plavání, ale v divadle?
Já nevím, co si vybrala za kroužek, ale jestli nějaké cvičení, tak to určitě tvoji draci nezboří, neboj!
O zubech snad ani nechci nic slyšet. Ríša měl kazy na obou stranách, jeden se opravoval někdy v červnu, vydržel injekci i vrtání, a nezdál se nijak rozhozen tím, že na konci prázdnin se to bude opakovat na druhé straně. Za druhou opravu měl slíbeného plyšáka ježka Sonica, na toho se těšil.
No, takže... Po umrtvení dostal hysterický záchvat, že to strašně bolí, půl hodiny jsme ho s doktorkou a sestrou přemlouvaly, slibovaly, vyhrožovaly, motivovaly pozitivně i negativně a nakonec jsme odešli s neopraveným kazem, umrtvenou pusou a vyhozenou skoro tisícovkou za anestetikum. Myslela jsem, že ho zabiju a kdykoliv si na to vzpomenu, mám chuť to udělat znovu. Ten mě tak, s prominutím, nas**l!
Súcitím....![]()
Keď sme boli so synom prvýkrát na ortodoncii kvôli strojčeku, drahá klinika, lebo pri tom, čo to u nás stojí sme už radšej vybrali podľa referencií, než podľa ceny....
.....Ešte v aute sa s mužom uisťujeme...zuby si si umyl poriadne ako sme ti kázali, že? ....Zuby? aké zuby? JA som si mal umyť zuby??? (Akože FAKT ho odmalička učíme a dbáme na to, ešte aj v škôlke mali kefky a aj tam si umývali zuby, navrch ho odmalička berieme na preventívky, kde mu to znova a znova správne predvedú...konieckoncov spoluprácu pri testoch na školskú zrelosť kedysi podmienil kúpou elektrickej zubnej kefky v tvare medvedíka
)...
....no....vezmú ho do ambulancie, s mužom čakáme vonku (boli sme pri prvom kráte obaja, takže si muž kvôli tomu ešte aj bral dovolenku)....vyjdú a oznámia nám, že mal tie zuby TAK špinavé, že mu to celý čas čistili a trvalo to tak dlho, že už musia zobrať nového pacienta, ale že mu aspoň ukázali, ako sa to správne robí, lebo on im vehementne tvrdil, že také v živote nevidel...
....dostal do daru "správnu zubnú kefku" - totožnú akú mal doma...
...a mohli sme ísť...
...kks, 80€ za umytie zubov + pol dňa mužovej dovolenky... tiež sme mysleli, že ho prerazíme.
Evaeva ty mimina a batolata tam lezou po jevišti, tak možná proto
Možná zaukoluju tchýni, ta se v tom naopak velmi vyžívá -:)
no, nám zrovna včera rikala, jaká je to nadhera, ty holcicky cely v růžovým, ze když jedou dvě housatka malý sestrenice tramvaji, jaký je to pomalu pozdvižení jaký jedou krásný děti (eh,
) a dneska ty barvy, na ty děti, ze je to hruza a nejhorší je staroruzova, ta je jak 30x vyprana....![]()
a to housatko ani nenosí ty béžový a hnojový barvy, ale růžový je to proste na babičku málo...
žluťásek žluťásek ty kasmiry pro dospělý mivalo fajn hm, takový ty exclusive rady, co nemaj v obchode, myslím jsem to kupovala v nějaký black friday slevě. Salu a cepici jedine doporucuju! Taky ne moc drahej svetr a přitom fajn basic kus jsem měla z mangooutletu.
Dite má ještě merino dupeto z loňska, co ji ještě je, spodky teda zas tak nenosila, ale tu jejich mikinu/tričko/svetr (jak to nazvat?) nosila ven opravdu takrka denně s výjimkou prani od podzimu do jara, ten jejich materiál je fakt bezkonkurenční (ale dite si teda vůbec nestezuje ani na kousavější kusy odjinud)
no, nám zrovna včera rikala, jaká je to nadhera, ty holcicky cely v růžovým, ze když jedou dvě housatka malý sestrenice tramvaji, jaký je to pomalu pozdvižení jaký jedou krásný děti (eh,
) a dneska ty barvy, na ty děti, ze je to hruza a nejhorší je staroruzova, ta je jak 30x vyprana....
a to housatko ani nenosí ty béžový a hnojový barvy, ale růžový je to proste na babičku málo...
Pěkný pěkný. Já tchýni provokuji schválně tím, že při pobytu na chatě dostává naše světlovlasá holčička maskacovou teplakovou soupravu a posílám ji fotky. Aspoň někdy tu úděsnou ruzovost všeho možného musím kompenzovat. Předpokládám, že to sáhodlouze řeší, naštěstí za našimi zády
Ach jo, a nášho všetko hryzie ![]()
žluťásek Gatita my mame merino z HM a z Lindexu. Triko a leginy, svetr. K tomu kasmirovou kuklu a vlneny nakrcnik. Nic z toho nekouse, ale citlivejsimu diteti bych to nedavala....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí