Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Josefa
příspěvků moje polička 20. zaří 2018 20:27

Pinot Noir dřív to bylo celkem v klidu. Ted muz drží a syn ječí. Nebo nenápadně jeden az dva nehty za den. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. zaří 2018 20:32

Pinot Noir já bez řevu neostříhám vůbec nic, ve spánku to nejde, to dítě má tak lehký spaní, že to snad není ani možný.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2018 21:59

Pinot Noir strihas nuzkama? Mně přijdou mnohem lepší kleštičky, malej to miluje a nechá si ostříhat obě ruce najednou. Vypravim u toho blbosti o prstech a na závěr mu půjčím ty kleštičky, to je na vrcholu blaha.

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 20. zaří 2018 23:17

Mohučanka A zvládneš to sama? Kdybych na to měla jít násilím, museli bychom být nejmíň dva 

žluťásek Nůžkama. Nevím, jestli bych to uměla s kleštičkami, nikdy jsem to nedržela v ruce. Nezanechávají ostré rohy? Musím stříhat na super krátko a dokulata, když máme ten škrábací uspávací problém 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 21. zaří 2018 07:55

žluťásek to je dobrý nápad, podle me ho nejvíc štve, ze mu nepůjčím ty nuzticky a ze mi do toho nemůže sahat. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 09:26

Pinot Noir sama. Muž neudrží ani kočku, natož dítě  buď je v jídelní židličce nebo teď na dovolené jsem si k ní sedla zezadu a tak jako ji obejmula rukama i nohama...

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 09:31

Mohučanka No já s mužem taky nemůže při tady těch násilích počítat, je měkkosrdcatej  Když jsem vytáhla odsávačku na hleny, klidil se z dohledu rychleji než Ríša 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 10:52

Strihanie nechtov mi znova pripomeňte, keď tu začnem nariekať, že chcem znova taký teplý voňavý uzlíček ...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 11:14

slniecko pujcim ti svuj. Dnes v noci uz jsem myslela ze ji trhnu mezi dverma. V 1 se vzbudila jako vzdy, dostala napit, byla ulozena ale neusla jako vzdy. Tak jsem ji dala do nasi postele, tam do 2 vzdyccky 2 minuty spala, 5 minut lezla po posteli a po nas a knucela. Ve 2 mi ruply nervy, prehodila jsem ji do postylky, tam spala do 3 a od 3 to stejne az do 5. V 6 ji vzbudil muz, to jsem vykopala psa z loznice a sla spat. O vikendu mam jit do praceuz se vidim.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 11:21

rasaNori dohodnuté. Jedna ďalšia takáto noc a zas ma to na chvíľu prejde .

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 12:23

Pinot Noir taky striham nakrátko a často, kleštičkami to jde rychle a snadno. Ostré se mi nehty zdají po stříhání úplně stejně jako nůžkami, ale jen čerstvě, za chvíli se to ochodí :)

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 12:27

žluťásek OK, možná vyzkouším. Ale bojím se, že mi bude rvát kleště z rukou stejně jako nůžky, možná ještě víc - nový předmět ke zkoumání, že jo 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 13:06

Pinot Noir kup rovnou dvoje  dobrý je, že než přijdou na tu fintu, jak otočit cvakátko, aby to cvakalo, tak to ani není nebezpečný.

Moje maminka teda vyšiluje, že mu půjčují i velký nůžky a ostrý nože, jenže jak jinak mi může pomáhat v kuchyni, zejo? Priborovym nic neupižlá, leda tak banán. Dneska jsme krájeli keramickým rajčata, byl nadšen. 

Nevíte někdo, kde se dá v kamenném obchodě koupit takové to montessori krájítko?

Offline Tabea
8136 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 13:07

Pinot Noir Kup mu detsky bezpecnostni nuzky s kulatyma koncema, co nestrihaji nic nez papir. Kdyz si necha ostrihat nehty, muze ti pak tema bezpecnostnima ostrihat tvoje 

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 13:11

žluťásek To by šlo.

Tabea Ty mám, ale ty konce, ač kulatější, se mi stejně nezdají bezpečné. On to popadne a běží s tím, skáče po nábytku, netroufla bych si nechat mu na hraní zatím ani takové nůžky. A že by jako stříhal nehty on mě... Nooo... Mám vždycky z těchto příspěvků pocit, že můj syn je neskutečně zaostalý a vlastně neumí nic, jelikož tohle je zatím naprosto nereálné. 

Edit: jo aha, na papír, to jsem přehlídla. Tak ty nemáme. Myslela jsem, že myslíš ty na nehty s kulatými konci. Ty se mi zdají přes to zakulacení pořád dost ostré, ty mu teda nepůjčím 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 14:09

žluťásek nase deti pouzivaji detskou sadu od Opinel (mozno koupit i bez skrabky). Nuz je dostatecne ostry na krajeni a jeste si zadne dite neublizilo.

S krajitkem tedy zkusenost nemam, ale pro male deti to bude dobre.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 14:10

Pinot Noir Koupila jsem nedávno v papírnictví plastové dětské nůžky, aby si malej mohl stříhat kdykoliv podle libosti. Jsou fakt bezpečné, ustřihne s tím krásně papír, ale nemůže se nijak zranit.

A jako abys nezískala pocit, že moje dítě v roce a půl připraví k obědu salát - ty rajčata jsme samozřejmě krájeli spolu, on držel nůž a já mu vedla ruku Sám krájí třeba ten banán, resp. ho spíš tak rozdloube na kousky. U nás je to jediná možnost, jak něco uvařit. On stojí v učící věži, já vedle něj a krájíme společně. Pak třeba hází kousky do misky, do hrnce s vodou. Nebo mu nechám kus nějaké potraviny k dispozici, aby ji trochu zdeformoval, on se snaží a já v mezičase nakrájím třeba maso nebo něco, u čeho nechci asistenci

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 14:13

MaeGandal Něco podobnýho má IKEA, za zlomek ceny, asi ne teda tak promakaný. Ale komu by se chtělo jezdit kvůli noži do ikey, žejo... Bych radši to krájítko, ideálně kdyby bylo ke koupi tak dvě zastávky tramvaje od nás :)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 14:16

slniecko Vid, voni jsou ta miminka tak roztomiloucka, kdyz jsou hodna, clovek to oblika do tech milych oblecku, miminko se smeje, kazdej miminko chvali, navic tady na venkove ani nikdo nenesnasi matky, jak je tu klid, rvouci harant ci upachtena matka je mile rozptyleni. No jenze ten klidovej stav vzdycky prejde....

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 15:06

Karja a čo ešte v tom šestonedelí, keď sa ten malý červík ešte ani smiať nevie vedome, nespí, reve, kojiť sa nechce  

slniecko ja môžem požičať môjho, kedykoľvek, on má svoje chvíľky vo dne aj v noci .