Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Vari
2225 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:39

Tak jsem se hecla a na krouzek vyrazila autem. Sice jsem asi svou pomalou jizdou nastvala par ridicu a zaparkovala na prazaka, ale co uz. A z krouzku nas zatim nevyhodili, tak dobry :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:52
Offline Aranel
6654 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 11:58
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 12:02

VariJsi dobrá! A příště už to pro tebe bude rutina ;o)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:13

Jdu se poradit, co dělat s dětskou rým? Malému se spustila taková ta vodová rýma a od raného rána nonstop brečí, případně řve. Vydržel nebrečet asi půl hodiny v kočárku, jinak pořád pláče. Teplotu nemá, kašlat nekašle, průjem/zácpu nemá, fakt jen ta rýma, ale trápí ho to pořádně.
Koupila jsem v lékárně kapky na noc, aby se vyspal, plus nějaký sirup, ale ráda bych mu pomohla nějak víc.

Offline Sweet Potato
40575 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:16

Zina Chudáček.

Zázračnou pomoc nevím. Ale neboj se ho vzít ven, venku se vždycky dýchá o trochu lépe. A neboj se odsávačky na vysavač.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:18

Vari Na Pražáka se parkuje jak? Já vidím Pražáky jako někoho, kdo naopak parkovat umí bezvadně, jinak by to auto nemohli vůbec mít.

Každopádně ale gratuluju k jezdícímu úspěchu! Já jsem trénovala jízdu od nás na parkoviště k Penny, bylo to asi 400 metrů, ale obnášelo to dvojí odbočování doleva - jedno z vedlejší - minimálně jednou jsem v autě i brečela, spíš si teda myslím, že víckrát.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:20

Zina ľutujem, tie male deti a sople je fakt blbá kombinácia. Ja na tieto prípady používam nosítko, malá sa na mne ukľudní a lepsie sa jej dýcha pri spaní, keďze je vzpriamene. Ale to asi ty nevyužívaš, či? A inak morskú vodu do nosa a odsávačku na sople, ak sa podarí ( u nás nie, to je strašný boj)

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:20

Zina Pokud to tece, tak dobrý, chce to prostě čas. Jinak třeba někdo stříkal ten sprej do bytu Dr. Popov, že to trochu uleví, ten Nasivin do nosu je dobrej, ale naše dětská třeba radi když to teče nedávat nic. Ven je to taky dobrý, jentak lehce na chvilku, pořádně oblečeného. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:20

Zina ještě můžeš zkusit Vincentku sprej do nosu, kup dospělý. Ale bohužel se to musí akorát přetrpět. Jestli brečí, možná ho bolí hlava nebo tak, klidně bych mu dala nurofen, i když je bez teplot. Nejspíš bude stačit jednou dvakrát, zítra už mu bude pravděpodobně líp.

Online 711990
18326 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:28

Zina mrkni na instac Pediatrie s laskou a nebo ORL nejen pro deti. Kazdopadne s rymou se nedela nic, muzes davat Sinupret(ale nevim ted jestli neni az od 2 let?) a muzes ocekavat, ze pak bude mit jeste par dni kasel, se kterym se taky nedela nic. Muzes mu strikat do nosu isotonicky solny roztok, ale pokud to z nej tece, tak musite proste jen prezit:( a ten Fenistil na noc se taky uz uplne nedoporucuje, ackoliv ho vsichni hojne doporucujou(a ja jsem ho taky doporucovala a davala).

Jo a pokud ti prijde skleslej, dej klidne nurofen sirup (jedna davka v ml je hmotnost ditete deleno dvema, pozor na davkovani, na krabicce je napsany jiny nez v letaku, brat to vyssi z toho letaku)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:30

Zina na spanok davam nasivin a cez im den nadcha nevadi. Tak mozno maleho aj nieco boli? (hlava, krk trebars) a mozno mu vecer aj stupne teplota (ale nemusi). Nasim takmer kazda choroba zacne tecucou nadchou rano a k veceru sa pridaju ostatne priznaky. Tak zelam nech je to len ta nadcha. Este by som skusila v kociku polohovat, on tusim nesedi ale kratkodobo to snad nevadi.

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:38

711990 to ale platí u sirupu, ne? Já v roce dávala určitě ještě ještě čípky, který byly naprosto snadný, doporučoval mi to i u takhle malýho dítěte i pediatr, že toho sirupu je prostě strašně moc (naše dítě bojuje u sirupu jak lev, nevylučuju teda, že to někomu chutná a dá si rád)

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:47

Zina když takhle brečí, řekla na bych, že ho něco bolí. Nejspíš hlava. Dala bych něco proti bolesti. Naši kluci u samotné rýmy nikdy neplakali, nechutně to z nich teklo, v noci chrčeli, že jsem celou noc nespala a bála se, že se udusí, průjem z toho vždycky měli, někdy blití, ale přitom se mi zdálo, že jim samotným to až tak nevadí, od dělání bordelu a lítání je to nikdy neodradilo. Takže že svých zkušeností - za pláčem vidím bolest.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:53

Děkuju všem, ven určitě ještě půjdeme, na bolest tu máme nurofen v čípkách, tak zkusím ty. Nevím, jak to tak malý prtě prožívá, ale taky si říkám, že asi nebrečí jen kvůli té rýmě.

Mrakoplas Sedí, už i leze, v tom kočáře se tvářil, že mu nic není, veselý dítě, ale podle mě doufal v pískoviště, tak na to příkoří na chvíli zapomněl.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:56

Zina já ještě přidám univerzální důvod jakykoliv nepohody, zuby? K. měl, u špičáků myslím, taky takovou vodovou. Takže se taky přikláním zkusit čípky. Jestli teda jdou sehnat, teď je to prej nějaký blbý. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 13:59

711990 nevis proc uz se nedoporucuje ten Fenistil? Ja ho pri ryme davam detem doted, Fenistil (plus Stoptusin kdyz pokaslavaji), aby se vyspali a prijde mi, ze to pak tolik neseda na prudusky. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:01

žluťásek Čípjky máme, já je koupila v rámci příprav, te´d na chvíli odpadl, tak až odpadne, půjdu na to. Zuby jsem zapomněla napsat, že taky nic novýho se tam momentálně nerýsuje.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:01

žluťásek Ano, nějaké léky mají zase velké vypadky, letmo jsem prosahla lékárničku jestli ještě něco máme a víc to nezjišťovala. Ale vloni chyběly ty různé kapky a letos tuším nejaka značka na snižování teploty;-///

Online 711990
18326 příspěvků moje polička 13. zaří 2022 14:17

Potrefenáhusa koukala sem do letaku a je to stejny. Pro 8kg dite bys dala 4ml sirupu na ty vyssi hranici, coz je 80mg ucinny davky. Zatimco jeden ten cipek ma jen 60mg. Takze tim poddavkovavas. Ta "spravna" davka plati u cipku proste jen na to 6kg dite. 

Lamicka psala to ta ORL...ze mechanismus ucinku je takovy, ze to proste moc nezabira. A u malych mimin to dokonce muze zpusobit utlum dechu, coz je pri ryme nezadouci. Ale nejsem expert, jen to mam od ni:) ja uz nedavam nic, jen ten Sinupret, ten je mozna placebo, ale neuskodi