Karja Moje taky a navíc v dešti ven ani nechodime
Peklo proste ![]()
Vše o těhotenství a dětech
To já už se naopak těším, až bude malej chodit a budeme chodit šlapat do kaluží, mě to jako malou hrozně bavilo.
Aranel Meli nedavno akci, takze me vysel asi 2600.
MP Meri taky jsou různé typy dětí. Můj starší syn by se ti v louži vyráchal i cestou ze školky. Hlínu na rýpání si najde i tam, kde bys to fakt nečekala
To bych si ho musela dát na provázek a ani to by asi nepomohlo.
EvaevaAlica detto. Koľkokrát som ju vyzliekala už pred panelakom a oblečenie žmýkala pred vchodom ![]()
betsey paní učitelka ve školce tvrdila, že v gumákách každé dítě projde louží, zatímco v normálních botách jí obejde. No pro moje děti to fakt neplatí ![]()
žluťásek Kokoska 711990 Zuzuli Evaeva Děkuju, projedu to.
MP Meri No jako ne že by mi chození v dešti dělalo nějakou velkou radost, ale jsem až tak nějak zvyklá od psů, a hlavně je mi to doma dlouhý. Třeba se to změní, až si dítko vydrží chvíli hrát nebo se nějak zaměstnat samo, ale do tý doby myslím budeme venku, co to půjde.
Btw, vedeme s mužem akademickou debatu, jestli je roční dítě s to pochopit, že něco nemá děla,t nebo možná přesnějc pochopit a aspoň chvíli to respektovat. Spoustu věcí jsme odstranili, obě schodiště už máme zabezpečený, ale samozřejmě to nesjou jediný lákadly. Krom robotickýho vysavače a psí misky na vodu jsou velkým lákadlem kytky. 2 ze 3 nich není úplně lehký přestěhovat, takže robě samozřejmě hned po vypuštění zamíří rovnou k nim a začne je škubat, nějaký "ne", poodnešení jinam a pokus o zabavení něčím jiným nefunguje.
Muž tvrdí, že to přece nemůže být tak, že tu všechno ohradíme a odneseme, já si myslím, že po nějaký čas to prostě jinak nepůjde. Já to dítě vlastně i chápu, to škubání kytky je činnost, která vždycky vyvolá nějakou reakci, tak ji prostě dělá. Je to vidět i na tom, že hrabat v hlíně a vyhazovat ji ven jsem ho nechala, takže to nedělá a soustředí se na to škubání.
ZinaOhradit a odnést:-D Ty kytky jsem vlastně taky kvuli dětem zlikvidovala a už zapomněla nahradit. Ale tak já bych je odnesla a za měsíc přinesla, prostě bych si to co nejvíc zjednodušila.
Zina hele podle mě ještě nepochopi a ta cesta je docela dlouhá k tomu, aby bylo malý dite schopny tem lákadlum odolat na nějaký vědomý úrovni, je to proste moc silný. Zas na druhou stranu nejde zakazovat všechno, mne teda přijde snazší mu ten prostor omezit než porad říkat ne, nedělej to a neustále ho hlídat - ono pak stejně těch věci, co nemá dělat (a co se snaží delat) pribejva samo od sebe
miska s vodou byla dlouhá epizoda (ještě porad uplne neskončila, ale už je to docela ridky ...no a jak píšeš, baví je ta reakce ...
Zina za mě není, resp. některé věci jsou tak lákavé, že nedokážou odolat, zkoumání je jejich přirozenost. To pozoruju i na mých mnohem starších dětech, i když samozřejmě těch věcí je mnohem míň. V roce to u nás bylo náročné, dítě leze všude (do myčky se špinavým nádobím, na stůl, do záchodu,...) zároveň ani trochu není sto pochopit, proč mu to nechci dovolit. Bylo to u nás období plné řevu, u obou kluků.
Zina jak ktery. Dcera ma dve deti, kluk uz v roce celkem chapal NE a treba do tech kytek prestal lezt. Nebo aspon te cinnosti nechal, kdyz se mu reklo. Holce je 13 mesicu a na NE se otoci, usmeje a jede dal to svoje.
Zina v tomhle sdílím tvůj názor, i když už jsem detaily milosrdně vypustila a za chvíli mě čeká druhý kolo
. A zajímavý, že můj muž tvrdil něco podobného jako ten tvůj
. Ale asi fakt nejvíc pomohlo odstranit většinu věcí z dosahu a k těm, co nešly a vadily, najít nějakou hodně podobnou ale bezpečnou alternativu. Kytky teda nemáme, protože nezvládají moji péči, ale třeba chtěla hrabat v šuplíkách v kuchyni, tak jsem jí vyhradila jeden, kde bezpečně mohla a vždycky ji nasměrovala k němu...
Každopádně je podle mě dobrá strategie, tak jak jsme to udělali, mít těch zákazů co nejmíň, pak by to možná časem mohlo začít fungovat
.
Zina to přizpůsobení prostoru je podle mě nejlepší cesta pro oba. Dítě to ne spíš bude brát vážně, když to neuslyší na každou věc, co zkusí, a ty mu nebudeš muset pořád stát za zadkem. Ještě se radí tu jeho potřebu naplnit tam, kde lze. Když se chce vrtat v psí misce, posadit ho na ručník, dát mu nějaké nádoby s vodou a umožnit mu prozkoumat vodu třeba
Zina My jsme vedli stejnou debatu a nakonec jsem všechny kytky odstěhovala do pracovny, kam nemá junior přístup a bylo to vyřešené. Pomalu jsme je začali vracet cca v roce a půl. Teď ve dvou letech už se o ně nadšeně stará, tzn. přelévá je, ale jinak už je respektuje. Já jsem coby primární pečující osoba, která s juniorem trávila celé dny, odmítla dělat drába ještě kvůli kytkám. Ono je co hlídat i tak.
Jimik to je přesný
Jimik to je dobrý pohled na věc
Zina zkuste si představit štěně. jako jo dospělýho psa určitě naučíš aby když vedle něj necháš ležet kus masa ho nesežral (otázka jak dlouho:-)) ale štěněti to nějakou dobu prostě nevysvětlíš, myslím hodně malýmu, takže pokud nechceš aby sežralo co nemá tak to uklízíš. pro dítě je takových lákadel velká spousta, protože narozdíl od pouhé zvířecí pažravosti se narodilo s obrovskou zvídavostí, člověk se toho musí strašně moc naučit než doroste. musí se samozřejmě naučit pravidla co nemá dělat, ale na to má ještě spoustu času, teď je zásadní ta zvídavost. jinak by z něj člověk nevyrostl
Prosim vás, nemáte někdo doma zimní kombinézu Lindex Fix ve velikosti 80? Při úklidu jsem narazila na zimní kombinézy, máme Reimu 74 a Lindex 84. Ta Reima bohužel půjde z domu, je hrozně široká. To už i ta Lindex jí sedí líp, ale snesla by menší, myslím. Jen oni občas mezi velikostma mají žádný nebo naopak obrovský rozdíl. Nebo co třeba Dirkinsons? Nejsou na hubenější děti? ![]()

viktorka_od splavu To přirovnání se psem právě kulhá, to jsem schopná naučit nežrat věci z podlahy za jedno odpoledne a u škodění funguje převedení na jinou činnost. Nutnost dětské zvídavosti chápu, i tu motivaci, jak jsem psala.
Anema a další - těch ne právě moc není, vlastně jen ty kytky. Nějak to budu muset vymyslet, tu jednu není fakt kam jinam dát, je vyvázaná k síti zábradlí za ní, přízemí je jeden velkej otevřenej prostor a v patře ji není k čemu chytit. Jako včera jsem ji zkusmo obestavěla křeslem a asi nemusím líčit, jak to dopadlo :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí