Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2022 16:01

Zina no blbé bude, pokud zrovna ty kytky budou pro něj velké lákadloAle klidně je možné, že se to za pár týdnů naučí, v každé domácnosti jsou věci, které prostě neodstraníš.

Ale připomnělo mi to, období (asi 6 měsíců, možná i víc ), kdy starší syn nesnesl cokoliv v otevřených policích, na stolcích,... Jeho den začínal tím, že všechno vyházel, náš končil úklidem všeho krehčího. Vracet to v jeho přítomnosti nešlo, hned to letělo dolů.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 16:05

Zina líp z té výšky dosáhl?

Jsem si vzpomněla, co bylo nejhorší u nás. Máme v hlavní obytné místnosti velké francouzské okno a pod ním po celé délce topení ve schůdku. Dcera tam strašně ráda lezla a koukala z toho okna ven. Jenže si tam začala stoupat a já měla hroznej strach, že se pustí a klasicky spadne dozadu na zadek, tj. z toho 30 cm schůdku rovnou na hlavu... No, měli jsme to docela dlouho obestavený kde čím, aby se tam nedostala. Ale ještě je na druhé straně místnosti kratší fr. okno, je trochu míň na ráně, takže si na něj asi tak často nevzpomněla, a taky trochu rohové, takže by snad neletěla rovnou dolu. A to jsem jí nechala přístupné, aby svou potřebu koukat ven mohla naplnit. Snažila jsem se ji tam hlídat, aby si nestoupala, ale 100% to rozhodně nebylo, takže jsem jí skoro vždy, když se tam vydala, holt asistovala.

Co chci říct je, že jenom obyčejné přesměrování pozornosti podle mě fungovat nebude, spíš zjistit, co konkrétně ho na tom baví a nabídnout mu něco podobného, ale neškodného?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 16:53
Reakce na Kokoska:

Zina jak ktery. Dcera ma dve deti, kluk uz v roce celkem chapal NE a treba do tech kytek prestal lezt. Nebo aspon te cinnosti nechal, kdyz se mu reklo. Holce je 13 mesicu a na NE se otoci, usmeje a jede dal to svoje.

​Jo no, to je celkem přesný. Jsou proste dva druhy dětí, jako to tady opakujeme u všeho  Prosím prosím, at mám obě děti stejnyho druhu

Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 17:04

MP Meri drzim palce!

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 17:38

Zina já myslím, že jak který. Respektive jsou děti, co je určitý věci nezajímají, takže jim to lehko vysvětlíš. Těm ostatním těžko

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 17:41
Reakce na Kokoska:

Zina jak ktery. Dcera ma dve deti, kluk uz v roce celkem chapal NE a treba do tech kytek prestal lezt. Nebo aspon te cinnosti nechal, kdyz se mu reklo. Holce je 13 mesicu a na NE se otoci, usmeje a jede dal to svoje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2022 17:53

MP Meri a různé děti mají různé zájmy. Kytky moje nechávaly chladné.

Offline slniecko admin
19592 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 18:16
Reakce na Zina:

Btw, vedeme s mužem akademickou debatu, jestli je roční dítě s to pochopit, že něco nemá děla,t nebo možná přesnějc pochopit a aspoň chvíli to respektovat.

Nie.

Teda samoyrejme je to individuálne a sú deti, ktoré pochopiť už čo-to áno, na rešpektovanie ešte vo valnej väčšine prípadov nemá dieťa v tom veku dostatočne vybudovanú sebakontrolu. Nie je to výchovná vec, je to vec vývinu CNS.

Offline Karja
44807 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 18:35

Funguje koupací plinka jako normální běžná? Mám jich hrozně moc, ale nevím zda to vubec vsakuje, jestli to není taková jen bariéra:-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 18:40

Karja 

Prej nefunguje. Do toho zkus nalít vodu.

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 18:50
Reakce na Anema:

Zina líp z té výšky dosáhl?

​Tohle byla i moje prvni myslenka

Jinak bych se chtela zeptat, jen pro zajimavost, nosi tu neci deti boty DD step? Mne v tech vyhledavacich vzdycky vyjde, ze rozmerove by byly fajn, takze jsem je mela v objednavce na tenisky, sandaly a ted i celorocky, ale pokazdy prisly uplne priserne usite boty. Na detech venku je ale vidam docela casto. Tak by me zajimalo, jestli jsem mela extremni smulu na spatne pary, nebo co. Ani jednou jsem je synovi ani nedavala zkouset. Ted treba ty celorocky maji uplne sileny sev na pate, tlusty, vystouply, tvrdy, a ani ten vzhled boty neni nic moc. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:01

Myrtila Junior nosí D.D.Step, zatím jsem měli dva páry (zimní kotníkové a sandály teď na léto) a naše tedy byly v pořádku co se kvality provedení týká, nakupuji v kamenném obchodě. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:08

Myrtila krtkovi jsem koupila DDstepy z té barefoot řady na jaře celoročky a byly fajn, přišlo mi že sedí hezky. Tak jsem objednala teď znovu větší velikost, jiný typ a dost děs, na šlapce asi seděly dobře, ale kolem kotníku byly tak divně vyboulené, že krteček vypadal jak kdyby měl sloní nohu.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:14

Karja nefunguje. Jen cedí. Voda proteče 

Offline Karja
44807 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:19

Tabea :-((:-(

Online dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:20

MPLee 

Zkus se podívat po značce Trollkids, ta je užší.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:35

dzizisketa děkuju, podívám se. Už jsem zjistila, že ty FIX se dělají až od té 86. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:41

Vari teď jsem si na tebe vzpomnela. Šla jsem s košem, vracím se do domu a někdo na mě volá, jestli bych prosím nemohla pomoct. Mladá baba, řidič začátečník, nemohla vyjet z parkoviště. Vyjet po mně nechtěla, jen ukázat. Minule jsem na tom stejným místě navigovala sousedku. Doufám, že jsi neztratila rytmus.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 19:45

slniecko jo a když to nějaké dítě zvládne, není to jeho sebekontrolou, spíš ho ten podnět zas tak nezajímal. To je prej i hlavní interpretace Marshmallow testu (to je ta zkouška "když teď jeden nesníš, dostaneš pak druhej"), když jim u toho měřili mozkovou aktivitu.

Mě by vývoj CNS strašně zajímal komplexněji, nemohli byste mi prosím někdo doporučit knížku, podcast nebo nějaký jiný zdroj o vývojové psychologii? Děkuju!

Online dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 15. zaří 2022 20:16

Šárka, za týden půl roku, zhruba devět kilo a pyžamko vel. 74/80. Aby byl svět v rovnováze.