Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 20. října 2022 10:37

MP Meri Tak třeba já jsem se s dcerou domluvila, že některé dny prostě zůstane z organizačních důvodů ve školce spát, protože je to prostě náročné ji přijít vyzvednout po obědě, i když jsem doma. No a pak jsou dny, kdy si tedy může vybrat podle svého (a chválabohu už si docela často vybere, že bude ve školce dýl :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 10:46

MP Meri značky na spaní máme taky, syn si jí tam rád dává, ale odmítá říkat, jestli spí nebo ne. Ty značky na židli mi teda přijdou ujeté. Ty už jseš doma? U nás chodí po obědě tak třetina třídy. Dokonce někteří vyzvednou dítě po obědě a vrátí ho za dvě hodiny na kroužek, což teda nechápu. Já bych řekla, že je to jen nějaké období, kdy zkouší, jestli třeba nejsou jiné možnosti, a zase to přejde.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 20. října 2022 11:56

JankaM kdyz jsem pracovala, spat tam zkratka musel. Kdyz jsem pak byla podruhe na materske, tak jsme udelali kompromis, ze jednou tydne pujde po o. Jinak tam spal, pro nej to byly pouhe 2 hodky navic ve skolce, ale mne to neskutecne zlepsilo time management, ono nekam letet v 12.30 je na nic, jeste s miminem na ruce...Ale musela jsem se domluvit jeste s jednou maminkou, aby tam taky nechavala spat, protoze jinak fakt hrozilo, ze tam bude trcet sam. Jsem si pripadala jako krkavci matka.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:15

Gatita u nás spává tak polovina dětí, v pátek jen minimum. Ale i ti co spí jsou většinou nejpozději kolem 15.30 domů, nechápu to. Dávat tam dítě jen na dopo je fakt úplně zbytečný, akorát musím vstávattak o hodinu dřív než bysme vstávali normálně, absolvovat ranní vypravování, což je u nás vysoce stresující záležitost kvůli tomu, abych za 3 hodiny tam zas jela znovu

Naopak v dětských skupinách, kam jak příšerka, tak teď krtek jako 2 letí chodili, prakticky všechny dětí spávají. Je vidět že ty děti tam jsou protože rodiče chodí do práce

edit. ale snažím se, když to jde, příšerku každý týden buď jeden den nedat vůbec, nebo 1-2x vzít po obědě, je pak mnohem méně protivná a i se tam víc těší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 12:17

A připravte se, budou podzimní prázdniny, to půlka dětí vůbec nepřijde a druhá půjde po o.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:19

Evaeva u nás bude zase zavřeno, tak jak pokaždé. jediné prázdiny, kdy naše státní MŠ funguje, jsou ty pololetní, tam si to asi ani paní ředitelka nedokázala obhájit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 12:20

Sairon počkej a čím to obhajuje?! U nás se drží jen vánoční, jinak fungují tak dvě nebo tři třídy (ze šesti)

Edit: to vyhlašuje zřizovatel, ne? Ne školka.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:26

U nás po obede znamená 11,30, obeduje sa o 11, spánok 11,45-13,45. Tých pár krát, co tam syn spal, som poňho prišla o 14, tak neviem, ako chodia ostatné deti,  ale škôlka konci o 16.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 12:31

letfenixa už v 11.30mně by to teda vyhovovalo, když jsem potřebovala druhé dítě dát spát. Ale vzhledem k tomu, že nejsme schopný ho dovést dřív jak v 8, tak by to fakt nestálo za to

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:43

Ja uz zacinam dumat, jak to budu delat pristi rok. Osm hodin v praci, jedna cesta do prace mhd hodinu, autem minimalne pul, dvojcata budou muset bejt ve skolce tak deset hodin denne, asi se z nich stane mistni inventar .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 12:57

Vari jednu cestu nechat na tatínkovi? 

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:03

Evaeva Jako uvazujem o tom, ze si tatinek upravi pracovni domu tak, aby mohl rano vodit on. Zatim jezdi do prace neco po sesty, vraci se tak v sedm, takze nechci videt, jak to bude, az bude do prace vyjizdet minimalne o hodinu pozdeji.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:05

Evaeva Nejsem doma ještě, ačkoli už castecne vybírám dovolenou. 

Ja vím, že to tu jelo na základě moji stížnosti nedávno a nechtěla jsem to tema znovu rozdmychávat, ale ten realnej počet spáčů mě fakt vyděsil a že se nám kvůli tomu "pokazilo" dítě mě samozřejmě nakrklo.

Ale uznávám, ze jsem i zaujata, ta školka mě vysira desítkou drobností, no aspoň už vím, za co jsem cely roky solila ty nekrestansky prachy, přičemž jsem si myslela, ze za ne dostávám nejakej standard ... no tak vůbec, byl to očividně tezkej nadstandard. A teď ten sešup sakra bolí

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:10

MP Meri Ty jo, to je fakt zvláštní, nežijete v nějaký hogofogo lokalitě, kde lidi nepracujou nebo tak? I u nás na vsi chodívá domu tak třetina dětí.... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:13

Karja My žijeme na feťáckym Žižkově, ale skolka je na Vinohradech, tak možná ... ? Tenhle aspekt mě úplně nenapadl  

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:14

MP Meri Nebo se zrovna prostě blbě sešla třída, že má každej menšího sourozence a maminky jsou doma. Jakože náhoda, blbá pro tebe:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 13:14

MP Meri právě si myslím, že až budeš doma, bude to horší. Ale in bude pokažený určitě jen chvíli, prostě když zjistil, že někdo chodí po obědě, zkouší, jestli by nemohl taky. A možná máš fakt smůlu, že zrovna u něj chodí tolik dětí domů brzy.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:52

A ja se jdu pochlubit - nakonec mame chlapecka! Lepsi fotku zatim nemam

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:54

MPLee nadherny gratulujem!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 13:54

MPLee gratuluju!