Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:20

711990 Si statečná, já rada čtu, ale čtení nahlas mě strašně otravuje a nudí, navíc u toho po dvou stránkách zaručeně usinam. Myslela jsem, ze to bude moje oblíbená aktivita, ale nesnáším to

Sahani do vystrihu u nás naštěstí neprobíhá, to jsem fakt odbourávala už od mimina, vyskočila bych z kůže. Mazli se teda moc rad, ale tak nějak normálně, v objetí

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:23

Gatita ty plysaci k tomu jsou taky moc hezky! 

MP Meri no taky me to bavi min nez jsem cekala a hnedka zivam:D ale nedokazu odolat, kdyz rika "maminko prosimte cti pismenka"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:23

711990 já myslím, že je Tonda fakt soustředěný. Starší syn je taky větší čtenář, celkově udrží pozornost u všeho mnohem déle, i ve věku mladšího to tak měl. Ten nevydrží ani u té televize, ani když si s ním hraju, když si hraje sám,... Deset minut je výkon hodný oslavy

Edit: ale teď poslouchá na audiu tu Martínkovu čítanku a to teda vydrží klidně přes půl hodiny, je vidět, že fakt poslouchá 

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:30

Karja my jsme asi spatny vzorek, ale moje holky milujou komiks Ostrov pokladů, tuten 

a pak čtu cokoliv, co mi padne do drápů, tudíž strídáme martínkovu čítanku, kocoura modroočko, Cestu kolem světa za 80 dní, Krtek a sněhulák, pohádky o mašinkách, Barbánka, ty děti z bullerbynu, cokoliv o zvířátkách  (z levných knih máme uplně skvělé Pohádky z venkova, má to krásné obrázky), a pak z edice ella a max velké obrázkové knihy. Pak cokoliv z encyklopedií, to se většinou poperou kterou mám číst, a pak je oblíbená Dobrodružství s myškami. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:34

Karja syn má z krátkých příběhů kromě těch už zmiňovaných moc rád knížky od Lobela - Pan Sova, Kvak a Žbluňk, aj. A pak v hodně podobném duchu je celá série Myš a krtek, od W. H. Yee. Všechny ty knížky vyšly v edici první čtení, příběhy jsou krátké, jednoduché, je to takovy milý humor. K. má hodně rád hlavně Pana Sovu, toho čteme před spaním pořád dokola.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:34

Už je o tu zase tvl.

Jak muzu byt tak sobecká, že si opět nepreju návštěvy v porodnici. Neustále někomu upírám jeho práva a myslím jen na sebe. Nejsem vůbec ochotna uznat, ze babičky mají taky svoje právo na kontakt s dítětem.

Paneboze, co na tom všichni mají? Je fakt takový rozdíl, jestli dítě vidím 2 dny nebo 10 dni starý? Co na tom lidi tak strašně zajima? Vždyť je to proste mimino. Já vím, ze to asi není srovnatelný, ale když se narodil segry syn, taky jsem se na nej moc těšila a zboznuju ho, ale bylo mi úplně fuk, jestli ho uvidím za týden nebo za tři. 
Mě už to tak nebavi

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:39

Karja Tappi, Pavouk Čenda (ten byl jednu dobu absolutní nej u mladšího), boží je Kosprd a Telecí.

U nás byl mladší okolnostmi donucen poslouchat díky staršímu kde co, takže do svých pěti let zvládnul Lovce mamutů, všechny díly Harryho Pottera nebo Záhadu hlavolamu. Občas jsem mu dávala kontrolní otáky a neměl s pochopením problém.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 21:49

MP Meri Soucítím a přeju hodně sil. Taky se hrdě hlásím k sobeckým matkám, ten klid byl pro mě a mládě k nezaplacení.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:04

Vosina Po nedávném "my (babičky) máme právo kupovat co chceme, i kdyby vam to z bytu lezlo komínem" je to tentokrát "my máme právo dítě navštívit a ty nám to nesmíš zakazovat".

Vlastni máma. To je tak únavný

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:09

Karja Pavouk Čenda, to je povinnost! U nás největší hit, teď zrovna se znovu dostal na výsluní, včetně těch pokračování, která jsou trochu "náročnější". První díl je podle mě přesně pro váš věk. 

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:12

A já si předevčírem vzpomněla, že máme knížku Mistr sportu skáče z dortu - a teda maximální trefa, teď je na to to správné období, básničky o gorile, co si prdla, a dědovi, co donesl z lesa místo houby hovno, je přesně to, co teď Ríša ocení.

Se tady tomu chechtá už třetí den.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:23

MP Meri já byla za návštěvy ráda, ale tvl, co všechno můžou lidi považovat za svoje práva Přeju ti, ať to nějak ustojíš. Nakonec budeš ještě ráda rodit na vánoce, to by mohli příbuzní mít jiný starosti

Offline mirajo
2704 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:25

Pinot Noir Mistra sportu milovala mladsi, je to tam vsechno i nakresleny...myslim, ze by se tomu dokazala smat i dneska, musim tu knizku najit!

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:32

MP Meri Soucitim, ja byla fakt rada, ze v porodnici mohl na navstevu pouze otec, nikdo jinej. A v sestinedeli jsem vyhlasila zakaz navstev, jednou prijeli na chvilicku nasi s kocarem a jinak jsem nevidela nikoho. Coz bylo pak taky dost hrozny, z ty osamelosti mi zacalo hrabat a hned po ukonecni sestinedeli jsem vyrazila do O2 areny na hokej, abych mluvila s nekym, komu je vic nez par tejdnu.

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:43

MP Meri Za mnou přijela segra i když jsem jí říkala, že jí tam nechci, myslim, že jsem ji vyhodila během pěti minut:-D. Nevim, bych to prostě neřešila a pak si vymyslela, že se to nehodí, seš s někým na pokoji kdo chce odpočívat, ty chceš odpočívat a hotovo. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:51

MP Meri kdyžtak jim pak tvrď, že na návštěvu smí jen otec dítěte. V nejhorším, že jste na Jip, kam fakt smí jen rodiče dítěte. Ale moc soucítím. Za mnou naštěstí na mou žádoat opravdu nikdo nechodil, kromě muže. A ani toho jsem tam nepotřebovala denně. 

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:20

MP Meri moc tě lituju, poprvé jsem se neuhájila, podruhé už ano, ale nemusela jsem teda čelit takovému nátlaku. Radu nemám, soucítím. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:50

Díky, soucit mi stačí, víc nežádám :)

Lhát nebudu, to by mi přišlo takové ... ponižující? Jsem přesvědčena, že sotva vyleznuvší dítě z návštěv příbuzenstva benefity nemá, a že moje přání by v tomhle případě opravdu mělo být respektováno.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 00:17

MP Meri Měla jsem to stejně, příšernou scénu ztropila taky moje máma. Do porodnice by ji v roce 2020 stejně nepustili, my jsme ale nechtěli návštěvy celé šestinedělí. Měla jsem to jednodušší v tom, že už roky mám s máti špatné vztahy a moc se nestýkáme (to je long sad story), takže jsem s ní vyběhla slušně, ale nekompromisně. Ječák v telefonu byl však nejmíň na Oscara za výkon v hlavní roli. Držím palce, ať se to rychle přežene a máš svatý klid . Edit: smazaná nevyžádaná rada.

Offline Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 00:53

MP Meri soucitim, já mám z jedny navstevy v porodnici docela  trauma a fakt to z moji strany poškodilo vztahy, návštěva nerespektovala ani moje prani, ani hodinu, kdy jsem prosila, ať nechodej, ani následnou prosbu, ať teda počká venku az po krmeni...neuchranil mě ani rok 2020, ten covid byl v červnu zrovna na ústupu a navstevy povoleny.