Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:17

Ja rodila v dubnu 2020, za prvniho lockdownu a jen par dni pred dcerinym narozenim dovolili aspon otce u porodu, tak jsme se aspon potkali na sale. Ja predtim byla myslim pet dni na rizikovem, to za mnou nikdo nesmel, ani mi muz nesmel predat veci ve dverich, takze jsem se tam silene nudila. Pak po porodu odvezli malou ihned na jirp, ani jsem ji na sale nezahledla, kam za ni pustili jen jednoho rodice. Jeste jsem od sestry tam dostala prednasku, ze kdyz jsem se tam ten den zvladla doplazit ja, tak otec uz tam nesmi. Vcera ho pustili jen vyjimecne, kdyz ja byla na jip, ale ted uz to bude bez navstev. A me po 20 minutach vyhodila ven, at si radeji na pokoji na sestinedeli masiruju bradavky, abych priste prinesla nejake mliko. I kdyz dite bylo v poradku a po dvou dnech mi ji odstehovali na pokoj, zadna zachrana zivota v inkubatoru, u ktere bychom treba prekazeli, se nekonala, mala tam jen lezela na vyhrivanem luzku. Tehdy jsem byla hotova z cisare, myslim, ze ted uz bych tam klidne ztropila scenu, ze dite ma pravo na nepretrzity kontakt se zakonym zastupcem a ne ze nas k ni nepusti. Vlastne to je ta vec, co me mrzi uplne nejvic, ze jsme se vsichni tri sesli v jedne mistnosti a "seznamili" se jako rodina az po dvou tydnech, kdy nas pustili domu. Do te doby jsem se behem pohytu na intermedialu potkavala s muzem u vytahu, na oddeleni nesmel. 

A k osahavani, mam doma taky osahavace, na ruku ve vystrihu nema fakt, ze uz nemam vubec prsa, zadny vliv. Ona si jeste moc rada hraje na miminko, leze po ctyrech, nechava se chovat jako mimi a predstira, ze pije mlicko ode mne z prsa.

Offline Gatita
8664 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:29

žluťásekMohla bych tě prosím ještě pumpnout o nějaké herní tipy pro kategorii 2+?

Něco jsem dohledala ve starých příspěvcích (Den a noc, Králík Kuk, ale to nevím, jestli by u nás mělo úspěch). Uvítám i další tipy, co se vám osvědčilo. Teď ve skoro třech letech jsme se dopracovali k Ovocnému sadu a už to celkem zvládáme. Tak třeba něco podobně jednoduchého nebo k chloupek složitějšího, ale ne o moc:)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:31

Evaeva Je to už mimo téma, ale já si musím neustále připomínat, že jsou různý druhy lidí  Já jsem se už nenudila dobrejch 15-20 let, jenom matně si vzpomínám, jak ten pocit vypadal. Když nejsou žádný vnější podněty, minimálně mám vždycky po ruce knihu nebo mobil, kde je doslova celej svět a taky neustále hromada práce, třeba 10 tisíc fotek, ze kterejch vždycky minimálně půlka čeká na protřídění a úpravu ... já jak jsem člověk orientovanej na výkon (asi), tak prosté pořad vidím nějaký úkoly a výzvy. A když už je fakt nejhur, tak usnu, to se dá taky provozovat celkem do nekonečna  

A abych zůstala u tématu, v porodnici jsem knihu symbolicky otevřela asi dvakrát, ze bych se aspoň jednou vyspala natolik, ze bych se třeba probudila sama od sebe, tak to se vůbec říct nedá ...  no celkove nuda nehrozila ani smykem a to jsem tam ležela taky 3 dny před už.

Offline Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:35

MP Meri já jich tam mám 30K, už se mi to ani nezalohuje a potrebuju teď rychle a akutně vybrat fotky za poslední rok k vyvolání a na kalendare... jednu slevu u empikfoto už jsem teď nestihla, snad ještě budou mít...

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:35

MP Meri Potrefenáhusa Já teda u Apolináře vyvezla dítě na chodbu, převzala domácí svačinu, šla jíst a osprchovat se a za třičtvrtě hodinky si dětátko vyzvedla:-D. 

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:36

Vari No lituju tě hrozně moc, ale už se to musí zlomit! A to řve jen jeden nebo oba dva?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:44

MP Meri no jasný. Já na tom jipu akorát pozorovala, jak mu lítají ty arytmie, navíc to pořád pískaloSamozřejmě mobil s internetem jsem měla, stáhla jsem si sudoku, pospávala,... Ale byla jsem ráda, když muž přišel, líp mi to ubíhalo. I poprvé jsem uvítala návštěvy, dokonce i cizí, ten den se pak tak netáhl. Já se teda dost těšila domů. Ale nikdy by mě nenapadlo jít navštívit někoho, kdo mě žádá o opak.

Offline Tak Betty
6186 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:51

Když měla rodit dcera, tak mě prosila , abych u ní byla při porodu, kdyby nemohl její muž. A za moje návštěvy byla ráda. Kdyby nechtěla,  tak by se nerozpakovala mi to říct. Je po mém muži,  ví co chce a dokáže to říct , aniž dotyčného naštve .

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 10:59

Gatita kromě toho sadu má Haba spoustu dalších her ve stejné edici, jsou pěkné na pohled i mají fajn mechanismy. Máme ale různé bazarové, co nejsou v českých obchodech dostupné, to nemá smysl doporučovat. Ale když koukneš třeba na Hras nebo Agátin svět, určitě vybereš podle tématu. Já tam mám vyhlidnute do práce třeba vaření, hasiče nebo hmatovou.

Z těch co znám a osvědčily se, tak určitě Moje první hra, ta s krtkem. Takový aktivity pro mimina. Jednoduché úkoly pro děti - jak dělá pejsek, zatleskej, lehni si na záda...

A samozřejmě Hmatej a najdi od Vilac, dřevěné předměty v kyblíku a k nim obrázkové karty, nejdřív jen na prirazovani, třídění, pak jako loto, bingo, nejvyšší level je poznat podle hmatu :)

A fajn hry pro nejmenší má i Djeco. Little circuit je ťapačka se zvířátky, Little Cooperation je fajn na jemnou motoriku, Little association na postřeh, Little action na hrubou motoriku... Maj je na Agátine světě všechny myslím, koukni na fotky, jsou roztomilý a jednoduchý, tak od 2 - 2,5 roku

Na Agátě bývala sleva na všechny hry 12 % s kódem DESKOVKY, nevím jestli ještě funguje, zkus :) 

Offline Gatita
8664 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:09

žluťásek dekuju moc!

Offline Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:14

Tak Betty jenže řeč je bohužel o tom, když matky řeknou a příbuzní odmítnou respektovat 

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:26

Karja Vetsinou se stridaj. Ale spis mala, coz je v kombinaci s tim, ze malej usne tak v jedenact, dost vrazedny.

Offline viktorka_od splavu
49406 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:27

MP Meri ja si nepamatuju ani jako dite, ze bych se kdy nudila. takzvane "cuceni do blba" byla ma oblibena kratochvile. maminka to teda nesnasela:-P vymyslela jsem si pribehy:-) to uz mi dnes nejde, kdyz je kolem tak nabito informaci, nekdy bych tu prazdnou hlavu fakt uvitala

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:28

Gatita Na agatine svete kdyztak plati i kod ZNPM, vcera jsem ho zkousela :-).

Online Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:31

Gatita ještě fajn tato hra:

Honem zpátky do ohrádky

Offline Tak Betty
6186 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:36

Potrefenáhusa souhlasím, ale já razim heslo "matka je šéf " a přes to nejede vlak. Tou matkou teď nemyslím sebe.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 11:41

Pavouka Cendu jsem dneska koupila, tak jsem zvědavá, jestli bude taky oblíbená :) 

Jinak u nás měla docela úspěch knizka Pohádky se zviratky od V. Sutejeva. Jsou tam pribehy jak krátký (vzdycky věta pod obrázkem), tak klasicky delší na dvě tři stránky. Plus to má pěkný obrázky. Pro 2,5lety dite a starsi ideál. A taky můžu doporučit knížky o Eme, jak už tu někdo psal. Čerstve tříletá dcera je vyžaduje furt.

Offline Myrtila
5383 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 12:18

Len No, my jeli do porodnice v jednu rano a potkali jsme jenom ty policajty, ale nestaveli nas, a pak i pred porodnici, kde jsem asi pul hodiny cekala, nez manzel nekde zaparkuje a prinese tasku, ale tam jim bylo asi jasny, ze se neprochazim jen tak z rozmaru  

Jsou to vzpominky, na porod v lockdownu, neco bylo narocnejsi, ale ten zaruceny klid bez navstev byl aspon pro me bozi

Offline dzizisketa
9014 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 12:22
Reakce na žluťásek:

Gatita kromě toho sadu má Haba spoustu dalších her ve stejné edici, jsou pěkné na pohled i mají fajn mechanismy. Máme ale různé bazarové, co nejsou v českých obchodech dostupné, to nemá smysl doporučovat. Ale když koukneš třeba na Hras nebo Agátin svět, určitě vybereš podle tématu. Já tam mám vyhlidnute do práce třeba vaření, hasiče nebo hmatovou.

Z těch co znám a osvědčily se, tak určitě Moje první hra, ta s krtkem. Takový aktivity pro mimina. Jednoduché úkoly pro děti - jak dělá pejsek, zatleskej, lehni si na záda...

A samozřejmě Hmatej a najdi od Vilac, dřevěné předměty v kyblíku a k nim obrázkové karty, nejdřív jen na prirazovani, třídění, pak jako loto, bingo, nejvyšší level je poznat podle hmatu :)

A fajn hry pro nejmenší má i Djeco. Little circuit je ťapačka se zvířátky, Little Cooperation je fajn na jemnou motoriku, Little association na postřeh, Little action na hrubou motoriku... Maj je na Agátine světě všechny myslím, koukni na fotky, jsou roztomilý a jednoduchý, tak od 2 - 2,5 roku

Na Agátě bývala sleva na všechny hry 12 % s kódem DESKOVKY, nevím jestli ještě funguje, zkus :) 

​Ty hasiče mám v merku pro Rostíka, poslední dobou se nějak rozehrál, pořád musíme něco hrát. Nejradši má samozřejmě havránka z Ovocného sadu

A ještě přemýšlím o té Karubě (snad se to tak jmenuje).

Jo, a u Agáty je permanentní sleva s kódem 4444.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 13:59

A Hrackoteka ma slevu 30% na Djeco - djeco30. Moc her nemají, ale ty kreativní sady, tetovacky, drzácek na karty...