Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:25

Evaeva Thomayerku jsem vyloučila kvůli spoluzakovi ze zakladky, kterej tam pracuje, to bych nedala, Motol už byl hodně z ruky a taky si tam pamatuju úplně brutální vedro z jedny navstevy v létě za kamarádkou, v těch porodnicich asi bejva vzdycky vedro, ale ten motol byl tenkrát úplně k nežití 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:26

Tak jsem vás tu dočetla a je mi líto, že je tolik rodiček s problémy. A že je to dost i o přístupu.

Jako můj první porod nebyl dobrý, po 36 hodinách šel ven vexem. U druhého jsem si říkala, že horší to být nemůže, tak jsem byla jak prvorodicka, ale u třetího jsem si v jeden moment vzpomněla, jaká to byla bolest, když to šlo dobře a začala se strašně bát. a třetí se narodilo víc než týden po termínu. Pamatuji si, že už jsem měla termín na vyvolání, které jsem nechtěla, tak jsem seděla v autě a promlouvala miminu do duše a sobě teda taky, že to spolu zvládneme.

Do tabulky, klystyr se v Belgii nedělá. Milí na mě byli, ale měla jsem u porodu vlastní porodní asistentku/dulu, manžela a pak i přišla moje doktorka.

Online Zuzuli
3829 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:28

MP Meri jeste tady na youtube, tam i měří rozdíl

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:28

continuity Já si taky na porodnici nemůžu stěžovat. Oba kluci byli sice vyvolávaní, ale zvlášť u druhého to byla taky docela rychlovka. Akorát mi u prvniho porodu bylo trapně, když se tam zjevil primář, protože ho tam poslal můj otec, toho času primár ve stejném špitále. Naštěstí se tam dotyčný jen mihnul, jinak se občas objevily PA, doktorka jen na finále. Po druhé to byla nějaká mladičká dívčina, tu spíš instruovaly PA.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:31

Potrefenáhusa já se nakonec rozhodovala mezi Motolem, který mám deset minut přímým autobusem a tou Krčí. Výběru nelituju, ale podruhé se ta vzdálenost ukázala jako komplikace, jak jsem tam byla dlouho, muž se snažil za mnou jezdit, ale děti na JIP nesměly. A k tomu malého do toho Motola do kardiocentra dvakrát převáželi Na tom Motole mi zkrátka něco nesedělo, hlavně to šestinedělí. Ale s tím spolužákem tě chápu, i když by záleželo, který přesně by to byl

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:37

Kúpila som na modrom koniku Ovocný sad. My sme takí spomaleni so spoločenskými hrami (A puzzle), že to nevadí, že až teraz.

Online Karja
44867 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:44

Zuzuli Jihlavu si teď všichni chválí, od nás tam začalo jezdit strašně moc lidí a to máme ve stejném spádu asi dalších 5 porodnic. 

Offline Malenge
4852 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva když mne přijde, ze se muže semlit leccos a já zas chtěla, aby se to kdyžtak semlelo někde, kde už to řešili mockrát 

​a proto jsem nechtěla rodit někde v miniporodnici za Prahou, kdyby se něco stalo miminku, aby ho neodvezli a já zůstala odříznuta. Vybranou jsem měla Motol, ze to dopadlo nakonec na Krc, je věc jiná. Šla jsem tam i podruhé, spokojena jsem byla. Ty jejich jednoluzaky jako bežně pokoje jsou k nezaplacení.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:47

MP Meri ja to tu docitam a tvoj pribeh je ako keby som citala o sebe. Plus aj u niektorych dalsich. Prvy porod trauma, personal hrozny, ja som mevedela co robit, zle dychanie, nohy k sebe.. Porod sa zastavil, necitila som vobec nic a nevedela vytlacit. Z tejto hrozy som pri druhom tehotenstve zacala cvicit gravid jogu a nacvicila si porodne dychanie a to mi pomohlo moc. Uz som vedela ako a kedy dychat. A samozrejme mily personal tomu pomohol najviac. Neboj, urcite to bude lepsie, druhy porod ako tu aj mozes citat, byva vacsinou ovela lahsi a rychlejsi. Po prvom som nemohla stat asi tyzden, mala som pocit, ze mi maternica vypadne (strasne ma tahalo sitie). Pri druhom mi to hrozne sitie dokonca opravili a uz v ten den som sedela v tureckom sede na gauci :) Som rada, ze som si ten prvy traumsticky zazitok napravila tym druhym porodom a viem, ze to nemusi byt tak strasne.

Garfie ja som si zelala umriet, keby tam bolo otvorene okno, tak z neho asi vyskocim. Ta bolest je neprenositelna, kym som ju nezazila, nevedela som si to vobec predstavit. Epiduralku mi nedali, ze tam nie je anesteziolog (neviem teda co by robili v pripade akutneho cisarskeho). Fuj, hrozne spomienky, radsej spominam na ten druhy lepsi aj ked som rodila skoro v kancelarii lebo nas bolo v to rano vela :) 

Online Karja
44867 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:50

Já jsem ten první porod měla něco mezi hypnoporodem a strašnou srandou, byl to vlastně takovej sobotní mejdan, jen jsem si to v té době neuměla tak užít asi. Bejt zkušená biomatka, tak z toho udělám hypnoporod na pět podcastů. Vždyť oni mi dali jen rajského plyn, ty vole:-D:-D Ten druhej porod byl jen hrozně nudnej, furt jsem říkala sambovi, proč jsou ti zdravotníci tak vážní, ten doktor mi furt promlouval do duse, ale na mě spíš platí byt raznej, a duraznej, a ne mi x vetama něco unyle a slozite vysvětlovat. Ale pak jsem měla ty vleklé poporodní potíže a to už nikdo nedokáže říct, zda se něco zanedbalo, žádnej zdravotník ani v jiném zařízení se k tomu v této souvislosti nevyjadřoval. 

Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:56

Malenge prave, no. Tady od nás se dost jezdí do Roudnice a ještě je tu Mělník a Neratovice, který byly oboje docela v kurzu 

ale kamaradka měla blbou zkušenost i z Hořovic v dobe největšího boomu, ono je to stejně asi o stesti na lidi a další okolnosti, jak se to všechno zrovna sejde 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 18:58

Karja ten rajský plyn jsem měla taky, ale používat jsem se ho naučila až při druhém:) Epi jsem nechtěla, ale poprvé mi do žíly kapali kde co.

Online Karja
44867 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 19:46

Evaeva Ja chtěla všechno, ale dali mi zřejmě asi jen něco lokálně na to uvolnění tam dole, ono to bylo nic nic nic a pak se to najednou rozjelo. Já jsem byla málo otevrena, ale s odteklou vodou, tak říkali chodit, tak jsem fakt snad 3-4 hodiny chodila a pak se hrozně divili, co jsem dělala že jsem najednou tak otevřená. Říkám ,,chodila,,! Já pak vylezla i mimo ten areál jsem si přišla že jsem tam hrozně na ocich v těch zahradách, takže jsem s tím pupkem lezla kolem porodnice, i jsem se na ulici u nějakého kostelika nad Karlakem pozvracela před lidma...No podes proste

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 19:54

Uf, to jsou zážitky teda. Já jsem ráda za naši malou porodnici v nemocnici, protože na šestinedělí pracovala jako sestra maminka mojí spolužačky a pořád mi něco nosila na jídlo, klidně i o půlnoci. Nebejt toho skoku na moje břicho a zima (zrovna se malovalo a venku mrzlo) tak úplně super.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:00

Karja hihihi, zrovna včera mi dcera u školky připomněla "a to je ten koš maminko, jak jsi do něj blinkala, když jsi měla miminko v bříšku!".

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:06

dzizisketa ten minimol je dost nebezpečný obchod, pořád tam mám něco vyhlidnuteho. Až tam zas půjdete, vem pro sebe na zkoušku tenký vlněný ponozky Joha. Už mám ctvery a asi potřebuju ještě další

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:08

A je mi fakt líto, že i v současnosti se odehrávají taková dramata a vznikají traumata. Co tak slýchám nebo čtu o Apolináři, tak si říkám, zlatá Krč. Sprcha i bidetová sprška na standardním pokoji, to bylo moc fajn.

Online Karja
44867 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:16

Mohučanka Je ty děti si zapamatují všechno! 

Online Karja
44867 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:17

žluťásek Zrovna dneska mě napadlo, jak ty vlněné ponožky perete? Já asi nemám moc prádla takhle spesl, prala bych to se vším na 40. 

Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 20:23

Karja my toho máme tak za tyden na várku