Tabea asi jo
zřejmě potřeboval upustit páru
Vše o těhotenství a dětech
Paru upustam teraz ja. Každý večer (skoro) to syn dozenie do mojej zúrivosti a jeho následného plaču ![]()
Ze by spatny den? Ja to zas asi synovi pohnojila ve skole, meli jsme vyrabet vence a seznamovat se u toho. S nikym jsem se neseznamila, nekomu jsem asi ukradla kleste a ty pokyny me tak rozhodily, ze jsem motala a motala az jsem to zmotala. Chudak syn si pak lepil ozdobicky na trnovou korunu
.
viktorka_od splavu Vari Já nevím, mně ty moje reakce vadej. Jestli jsou dobry nebo ne, nedokazu posoudit. Ale vadí mi to. Ony to kolikrát neudělají schválně l, třeba tak v 90procdntech, jen se to zrovna prostě nepovede, pak jsou vylekany. Jak říkám, chápu ten úhel pohledu, že je to reflex, a je to třeba poučný, ale mně to na sobě vadí.
letfenixa Nejsi v tom sama. Mě teda dcera občas dožene k zuřivosti už ráno :o( A ona za to ani moc nemůže, jen je prostě se mnou měsíc doma a je společensky nevybouřená a já jsem naopak velice nevyspalá, protože syn má teď nějaké náročné spací období. Ale příští týden, až dobereme poslední kapky, už na to kašlu a šoupnu ji do školky a doufám, že se to celkově zlepší.
viktorka_od splavu jo, na jednu stranu aspoň poprvé pocítila, co to znamená. Vysvětlování, že to bolí a nechceme to jí bylo jen pro smích. Což teda plně chápu, že v necelých 2 nechápe důsledky, tak teď to měla živě, no. Blbý by mi přišlo, kdybych jí dala fakcku za to, že počmárala stůl pastelkou nebo vylila vodu... Jako i tak mě to mrzí, ale ne nějak zásadně.
Karja Evaeva monis Je mi jasné, že je budu muset hlídat delší dobu. Taky je samotné nenechávám, nemůžu od ní čekat zodpovědnost a on je ještě docela křehký. I když doktorka se dneska na kontrole smála, že mladší sourozenci jsou odolnější. Donesla jsem jí mimino obalený třiptkama
. Ale to přejde a pak to bude fajn! Jednou. Snad... Ne, já si nemůžu stěžovat, 90% času nám to klape dobře. I když malý je teď uplakanější, tak jsem začla víc nosit v šátku, zvládám s dcerou všechny kroužky, základní úklid, vaření, ještě vyrábíme vánoční kraviny a často jsem i večer sama a nějak to jde! To je tohle jedno uklluznutí ještě dobrý skóre, musím na sebe být hodná. A pořád se můžu vymlouvat na šestinedělí ![]()
viktorka_od splavu jo, na jednu stranu aspoň poprvé pocítila, co to znamená. Vysvětlování, že to bolí a nechceme to jí bylo jen pro smích. Což teda plně chápu, že v necelých 2 nechápe důsledky, tak teď to měla živě, no. Blbý by mi přišlo, kdybych jí dala fakcku za to, že počmárala stůl pastelkou nebo vylila vodu... Jako i tak mě to mrzí, ale ne nějak zásadně.
Karja Evaeva monis Je mi jasné, že je budu muset hlídat delší dobu. Taky je samotné nenechávám, nemůžu od ní čekat zodpovědnost a on je ještě docela křehký. I když doktorka se dneska na kontrole smála, že mladší sourozenci jsou odolnější. Donesla jsem jí mimino obalený třiptkama
. Ale to přejde a pak to bude fajn! Jednou. Snad... Ne, já si nemůžu stěžovat, 90% času nám to klape dobře. I když malý je teď uplakanější, tak jsem začla víc nosit v šátku, zvládám s dcerou všechny kroužky, základní úklid, vaření, ještě vyrábíme vánoční kraviny a často jsem i večer sama a nějak to jde! To je tohle jedno uklluznutí ještě dobrý skóre, musím na sebe být hodná. A pořád se můžu vymlouvat na šestinedělí ![]()
MPLee v žádným případě se nemá cenu se čímkoliv tejrat! Moje máma říká, že malé děti jsou jako koťata a je fakt, že lecos vydrží. Já jsem zpětně fakt ráda, že starší si od syna držel přirozeně odstup, bylo to si takový zvláštní, ale od tří měsíců běžně bývali v jiném pokoji. On se ho vůbec nedotýkal
ani pak, když mu začal brát věci, akorát vždycky ječel, že je to jeho. To jsem je zase samotné nenechávala, aby frustrace ze zbouraných staveb byla co nejmenší.
Edit: četla jsem, že do tří let (asi, abych nekecala) si dítě neumí představit, že druhý taky cítí, to co ono. Jakože chápe, že když ho někdo bouchne, tak ho to bolí, ale už nechápe, že když bouchne toho druhého, tak ho to bolí úplně stejně jako před tím jeho.
Karja tak ona je to taková pudová automatická reakce, že jo. Je to pochopitelné, ale člověk by se radši trochu ovládl. Když by jedna praštila druhou ve stejné situaci, taky by si s tím nebyla úplně v pohodě.
Karja Mne to vadi taky, nemysli si, ja na ne i zarvu, z toho taky nejsem nadsena, jenze kombinace temperamentnich deti a cholericky matky trpici spankovou deprivaci je proste vrazedna.
Evaeva Přesně tak.
dzizisketa no počkat, počkat. Nebyly Vánoce náhodou Ríšovy? Pinot Noir
Ano, jasně, že jeho.
(Mami, podívej, tam mají na okně světýlka. A tam taky. To je hezké, že si to lidi takhle zdobí kvůli mým Vánocům.
)
Karja no ale vymezeni si vlastnich hranic - psychickych i fyzickych - je velice zdrava vec, ja bych spis zapracovala na tom, aby mi to nevadilo ;-) (jo je to i muj velkej problem)
chapu ze kdyz te prasti omylem (tjo takovy ty hlavicky do nosu nebo do brady
tak te vylitnuti muze mrzet, ale minimalne starsi uz urcite chape, ze si ma davat pozor aby druhym neublizovala
viktorka_od splavu vymezovat se ale můžeš různě, samozřejmě se nemůžeš nechat mlátit. Otázka je, co je to schválně. Když starší syn pere s mužem a najednou ho praští do obličeje. Je to schválně nebo ne? Podle mě neodhadne míru/situaci úplně stejně jako když se skláníš nad mladším, abys mu pomohla, a ten vyskočí a trefí ti bradu hlavou. My se vymezujeme v obou těch situacích, dost rázně, ale nemyslím si, že je v pořádku u toho to dítě praštit. (Ale stát se to může, zase není potřeba se za to pranýřovat, samozřejmě)
Takže když se vypravíme na víkend na hory a děti jsou zdravé, jak to skončí? Pohotovostí 45km daleko. Kvůli mě a zánětu ucha
Dostala jsem za úkol koupit dětskou šperkovnici. Co si loni vybrala holkám? Karja
Ponúkam nás tucniakovy overal a jedny softshelky na fb. Tak hrba nadšených správ a keď už napíšem, že nech sa páči, je váš, tak všelijaké zbytočne otazky a vykrucacky
tak typicke
Evaeva Hroznou. Koupila bych dřevěnou, pro jak staré dítě to je? Neteř má takovou hraci s baletkou, je spokojená. Ale mým holkám by třeba nestačila, velkamala hrozně hromadí, uz má na šperky tu šperkovnici z loňska, kuchyňskou mísu na těsto a už zakládá další bokem. Ta má za poklad všechno.
MPLee Ach jo, to je docela síla. Co se s tím vlastně dělá, ještě se to píchá? Nebo to jenom u dětí?
Karja pro šestiletou neteř. Určitě musí být třpytková, růžová, znáš to:) ideálně s koněm.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí