Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:43

Evaeva já byla včera s dětma večer sama. Takže madam 20 minut plakala a hledala tučňáka z dupla, že bez něj spát nepůjde. Chodila po bytě a fňukala "ňuka kde jsi? Ňuka s Elenkou haji do postylky". Takže když jsme tučňáka našli, dostala záchvat, že tučňáka nechce a ať ho uklidim do krabice 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:52

MPLee proč mě to vůbec nepřekvapuje

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:55

711990 jenže ono je to prostě všude okolo, výzdoba, ve školce... A pro ně je těžké počkat i týden na cokoliv. Kluci se aspoň jednou denně ptají kdy půjdeme bruslit, kdy pojedeme na hory, jestli bude sněžit, kdy bude ta akce ve školce a kdy bude sobota?

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:56

Evaeva no prave, ja nejak neuvazene odpovedela na otazku a uz to jelo...ale tak aspon za tyden uz bude mit adventni kalendar a zas se to trosku priblizi:D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:04

711990 no nevím, spíš to bude čím dál větší peklo

U nás zítra ubydou hned dvě otázky. Čekám, že přijde něco nového.

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:05

Evaeva bude sobota a budete bruslit?

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:07

MPLee Moje děti si teď oblíbily takový ty postavičky co se dávaly v Lidlu k nakupu, má to tak 3 cm, jako to hledej! Já kdybych nehledala doma věčně něco, od postaviček, po plyšáka, sambuv počítač (ano, skutečně, dneska jsem mu řekla, že nevím co bude dělat až budu chodit do práce, že jsem jako počítala s tím, že tady bude bordel, hlad a špína, ale že se asi ani nebude pracovat:-D). No takže kdybych já nic nehledala, vygeneruju čas ještě na třetí dítě:-D

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:13

Karja takový ty přilepovací stikeez? Tak ty bohužel máme asi 3, z toho jednu kočku. Takže asi 10x denně přemýšlím, kterou kočičku aktuálně hledáme. Jestli plyšovou, maňáska, duplo, schleich, na sponce, nebo tuhle  

No a já dneska vlepila dceři facku. Ani to asi nevnímám jako výchovný selhání. Malý ležel pod hrazdičkou, ona si tam štelovala svojí panenku, já si sedla s kávou k nim. A ona začla hladit bráchu po tváři a najednou na něj začla přenášet váhu. Tak jí říkám, že musí opatrňe, bráchu to bolí a ať mi třeba ukáže, kde ma ucho radši. A ona se napřáhla a dala mu pohlavek. Naprosto instinktivně mi vyletěla ruka a vlepila jsem jednu jí. Koukala dost zaraženě, co se stalo, pak teda začla plakat. Pak jsem jí šla obejmout a vysvětlovala, co se stalo, omluvila jsem se jí... Jako je mi to líto, ale zase aspoň dneska už ho pak akorát pohladila, dala mu opatrnou pusu nebo ho ignorovala a neměla tendence do něj vrtat. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:24

711990 neale s tou sobotou máš vlastně pravdu Bude akce ve školce a pak budeme dělat adventní věnec.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:26

MPLee podle mě je děsně důležitá ta omluva tohle se prostě může stát každému.

Offline Gatita
8664 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:27

MPLee myslim, ze je to porad lepsi nez muj vychovny styl, kdy se zuby nehty drzim, aby mi ta ruka nevyletela. Misto toho na syna stekam, odtahuji ho od mladsiho porad dokola, on to zkousi jinak a hur znovu a znovu, tahne se to pul odpoledne a ja to pak nedam a vlepim mu pohlavek vecer za neci pomerne neskodneho, za nejakou posledni kapku...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 16:18

MPLee Taky už jsem syna uhodila, minimálně dvakrát. Obojí bylo, když mi nějak nečekaně fyzicky ublížil, z toho jednou to bylo do tehotenskeho bricha. Pyšná na to nejsem, ale nebylo to vědomé rozhodnutí, ten reflex je strašně silný. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 16:23

MP Meri Gatita jako tohle byl totální reflex, jak schválně ubližovala menšímu. Ona teď teda celkově má období, kdy zkouší co může a fyzicky ubližuje. Minulý výkend flákla muže plastovým nosorožcem do hlavy, psa štípe, mě občas zkusil plácnout nebo kopnout.. A vysvětlování moc nepomáhá. My to přežijeme, ale to mimino by nemuselo. Tím se teda nechci omlouvat, pořád si myslím, že fyzické tresty nejsou správně. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 16:57

MPLee u nas tohle sileny obdobi ublizovani miminu uz nastesti konci. Trvalo to skoro pul roku, pricemz nejhorsi byly prvni tri mesice. To bylo porad zalehavani, pichani do oci, vysvetlovani nepomahalo a ja mela fakt strach se na chvili otocit. I kdyz telesne tresty taky neuznavam, tak starsi dostala presne dvakrat, a to kdyz mimino pokousala, to mi ta ruka taky instinktivne vyletela.

Edit- jeste jsem zapomnela, ze jsme taky meli vanocku nacpanou v puse a pasek od zupanu omotany kolem krku miminka. Mladsi sourozenci fakt musi byt odolne kusy...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 17:00

MPLee oni bohužel tu míru neznají strašně dlouho, ani u staršího se nemůžeš spolehnout, že tě v zápalu divočejší hry nějak moc nemajzne. A u těch prťat je to navíc často jen nešikovná výzva ke hře. Už jsem psala, jak mladší hodil po bráchovi botu (měl radost, že ho vidí). U nás pomohlo říkat "Teo, jak se dělá legrace?" A on místo bouchání začne lochtat (to jsme ho naučili, co je legrace). Ale to se samozřejmě hůř používá, když útočí na novorozeně.

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 17:59

MPLee U nás to období trvalo asi tři měsíce. Nejvíc kolem druhého roku starší. To nebude na dlouho neboj. A já to mám taky tak, jakmile mi třeba fyzicky nějak ublizej, tak já to úplně nesnesu, třeba nějaký strceni kdyz to nečekám, jsem třeba ohnutá, tak úplně vylitnu, zařvu jako blázen, Myslím, že celá ta událost, od facky po omluvu malou poučí, třeba na chvíli, ale určitě jo. Krize musej bejt! 

Online viktorka_od splavu
49409 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:17

Karja mne tyhle okamzity reakce prijdou ne jako trest, ale normalni prirozeny reflektovani uleku, bolesti.. a pro toho malyho satanka velice poucny:-) osobne bych to nejak ovladnout nedokazala, ale hlavne ani nechtela

Online Vari
2228 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:30

Karja Presne, ja taky vzdycky zajecim, uz jsem taky jako reflex placla. Vzdycky pak omluvim, vysvetlim, ze to maminku boli a ze se lekla. 

Online Tabea
8210 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:21

dzizisketa no počkat, počkat. Nebyly Vánoce náhodou Ríšovy? Pinot Noir 

Online Tabea
8210 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:22

Evaeva ptá se, aby se mohl proti matce vymezit