Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 07:35

Zina vim, ze to neni vubec ekologicke, ale my kupujeme pruh koberce do obyvaku jen na zimu a na jare ho vyhodime

kupujeme nejaky levny, loni se nam dokonce povedl zbytek ve vyprodeji, ktery byl presne na nas rozmer takoveho mekkeho s vyssim vlasem

bohuzel to koupeni je levnejsi nez vycisteni

jinak tam mame zimu od nohou, protoze pod obyvakem je garaz, ale na jare uz ten koberec od psa vylozene smrdi, protoze on si tam samozrejme nosi vsechny laskominy k rozkousani apod.

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 07:44

Presne, tie porodne zážitky sú hrozné,  ja som mala plánovaný cisársky (plánovaný z dňa vopred), takže som prišla ráno o pol 7, a 10.15 bol malý na svete. Nemala som žiadne kontrakcie ani nič.  Ale zas sme potom boli v pôrodnici nekonečných 10 dní a každý informáciu mi doktor hovoril s obavou, lebo ma rozplakal aj dobrý deň. 

Online rasaNori
8871 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 07:59

Haha s tím klystyrem, u prvního jsem souhlasila, porod 12 hodin, u druhého jsem ho nestihla, a v průběhu porodu jsem jen vyjekla asi jsem si právě pokadila dítě, sestra se zasmála a říkala že v pohodě, že s tím se pocita:D druhý porod jsem se ani nestačila vytasit s porodním plánem, sestra mi v průběhu tlačení nahrivala hráz, aby nebylo potřeba stříhat, to byl presne ten porod, kdy jsem mohla po těch 2 hodinách domu...svůj druhý bych přála každé ženě, vše bylo, ač kvůli rychlosti bolestivé, tak krátké, žádné nuceni na záda při monitoru, stala jsem u postele, za hodinu hotovo, 2,5 hodiny od prvního náznaku že se něco deje:D   

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:04

Celkem zajímavý, vložil se mi příspěvek bez podpisu

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:06

Jeste dotaz k aktualnimu tematu. Po druhem porodu jsem chtela moji PA napsat neco jako podekovani za jeji super pristup, ale pak jsem na to v kolotoci se dvemi detmi zapomnela. Tahle debata mi tu myslenku po pul roce zase ozivila. Kdo se pohybujete v nemocnici, muzete mi prosim napsat kam to smerovat, aby to predal. Vrchni sestra, vedouci por. Salu? 

Online Vari
2228 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:23

Ja mam na porod i na pobyt v porodnici jen hezky vzpominky, voda mi sice praskla o par tydnu driv, ale na prijmu jsem si rekla o cisare a bylo. Sambo byl dost vydesenej, cekal pred prijmem, dle jeho slov porodila pulka Prahy a nikomu z asi peti lidi, co to zkouseli, se nepovedl monitor druheho ditete, takze jsem tam byla hrozne dlouho. Jen na jipce mi pak bylo lito, ze ostatnim vozili deti a ja mela smulu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:24

žluťásek Och

Jako já objektivně vzato nebyla žádná hvězda, moc mi to celý nešlo. Jak jsem měla správně dejchat jsem nepochopila dodneška, při kontrakcich jsem nohy instintivne dávala k sobě a neslo to ovládat a když někdo mluví o fázi tlačení, tak vůbec nevím, o čem je řeč, já nic takovýho v celý procesu neidentifikovala. Rozhodne si nemyslím, že za to muže personal, ale fakt je, že jejich přístup tomu opravdu nepomohl. 

Zpětně teda oceňuju přítomnost muže, ani ne tak ze by mi tam nějak výrazně pomohl, ale jako vzpomínková banka mi posléze posloužil hodně, aspoň vím, ze si to cely nějak zbytecne zpětně nedramatizuju a nevymejslim, naopak to vypadá, ze moje vzpomínky jsou ještě relativně milosrdný.

Garfie Na sále pod celkovou narkozou jsem týden po skončila se stejným problémem taky, včetně toho, ze moje týden staré miminko muselo zůstat nějakých 24 hodin doma beze mě a rekonvalescence  byla dost náročná . Celkem blbě sem to snášela a dodneška si myslím, ze všechny tyhle věci dohromady, společně s ne úplně přívětivými oddělením sestinedeli, hodně přispěly k tomu těžkýmu začátku a k minimálně náběhu na poporodni depresi. Strašně si držím palce, aby to teď bylo lepší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:28

MP Meri jako by si psala o mém prvním porodu, včetně toho, že nebyla žádná fáze tlačení, nic, byla to hrozná dřina a já ani nepoznala, kdy tlačit a kdy je pauza. Podruhé tam bylo všechno, jak má být, i ta fáze, kdy se ti chce tlačit a ještě je brzy (u mě jen 2 kontrakce), pak tlačení (zase tak dvě), dítě bylo venku celkem bez úsilí. Ty druhé porody jsou fakt o mnoho snazší, i jak to tu čtu.

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:39

MP Meri určitě to bude lepší, už si to asi taky člověk umí lip představit, co bude

to sestinedeli u apolinare je fakt děsný, já měla ke konci už taky chuť jim tam dojit hodit bombu, naštěstí jsme to všechno dohnaly doma a mě teda celkem brzo najel ten spravnej mix hormonu lasky a stesti

Offline Karja
44866 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:40

monis Přesně to se chystám psát už čtyři roky:-D 

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 08:41

MP Meri Hele, tak první byl fakt katastrofa, jak píšeš, žádný fáze to nemělo, prostě setrvalá bolest, kdyby mi někdo umožnil okamžitě umřít, beru to!

Ale druhej byl fakt za odměnu, držím pěsti!!! 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 09:30

Rychly dotaz - ktery pleny (idealne aby je mel rossman, maji gumicku i vzadu a hodne absorbujiu? Mame pampers harmonie, mam je moc rada. Ale vzadu nemaj gumu a v noci se maly vzdycky procura. On by jinak spal i 5,6 hodin, ale v mezicase se procura skrz a vzbudi ho ze je v mokru  Nocni se nedelaji v tech malych velikostech... A nechce se mi moc zkouset z baliku plen na slepo, ktere budou nejlepsi. Nekdo nejaky tip? 

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 09:37

Garfie jezis tos mi pripomenula, jak v ty rany fazi porodu odvezli postupne 3 moje spolurodici na akutniho cisare a ja jsem si rikala jezisi kez by me vzali taky! v tu chvili mi ta myslenka prisla jako uplny vysvobozeni. Ale pozdejc uz jsem si naopak rikala, ze kdyz sem to dotahla tak daleko, tak uz to dite proste vytlacimja si nemuzu stezovat na nic, ale bylo to diky tomu, ze rodilo hodne zenskejch a nemeli cas se mi venovat, takze jsme to zvladly spolu s moji maminkou samy

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 09:37

MPLee kolorky nocni se nedelaj v tyhle velikosti? ty mi pomahaly hodne!

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 09:41

MPLee v ty mrnavy velikosti už si to nematuju, ale pružný zada maj ty jejich z deemka

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 09:43

711990 no Von ten císař je vysvobození jen chvilkovy, úplně snazší cestou bych to nenazvala 

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:21

Potrefenáhusaja vim, ale v tu chvili ta predstava byla dost osvobozujicipak uz se mi to srovnalo

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 10:57

A priznám sa, že ja som s prirodzeným pôrodom vôbec nepočítala,  neviem, či by som to zvladla.