Karja já dala žloutenku taky hned v roce kvůli kombinaci cucání palce a Praha. A neštovice chci dávat taky. Ale já dala v podstatě asi uplně všechno, co jde. Až na tu chřipku teda, tu jsme v nejlepší čas taky nestihli, ještě jak jsme měli odloženou tu mmr.
Vše o těhotenství a dětech
711990 Fidanek je bozi! ![]()
![]()
711990 Olizuje sedacky, rikas? Tak ted nevim, jestli nemam dat tu zloutenku hned a s nestovicema pockat, minuly tyden nase dite olizovalo zabradli ve food courtu v nakupaku
a taky strasne rad olizuje okna, kdekoli, doma je mame olizana zevnitr i zvenku, kam dosahne (balkon a tak).
Myrtila já mám právě problém někam ta očkování nastrkat. Jednak je to pořád nějaká horší rýma a pak je taky nechci očkovat, co 14 dní. Nejzdravější jsou v létě a to je zase těžké nakombinovat, aby neměli případné nežádoucí účinky na dovolené.
Apropos, ty starší děti (4+ třeba) taky mívají po očkování horečky? Kluci na to teda moc netrpěli ani jako mimina, ale tak abych věděla.
MPLee No, do našich vesnických přírodních podmínek bude asi spíš relevatnější ta encefalitida, to je fakt. Ale ted chceme jet poprvé metrem! Tak nám držte palce:-D:-D. Jdu si podívat, kde mají kde jaké záchody, protože my z lesa, když se chce, tak se jde hned, jako hned!
Evaeva No, mne to prave taky prislo hodne brzo, davat encefalitidu vlastne jeste pred tretima narozeninama.
Evaeva Prave, taky nechci ockovat v lete. Navic sama vim, jak je to na houby, kdyz vyjde ockovani na horke pocasi, to clovek ani nemusi mit nejakou silnou reakci, a je mu mnohem hur, nez by bylo ve vetsim chladu.
Karja
výlet metrem bude boží. S kluky naštěstí záchody neřeším, párkrát už jsme takhle opouštěli metro předčasně.
Myrtila no vidíš a to mě ani nenapadl ten aspekt horka, já hlavně nechtěla táhnout na dovolenou dítě s teplotou![]()
Sairon třeba potrebujou jiný střih helmy. Já jednou koupila alpinu a nesla nijak nastavit, aby jim na hlavě držela.
Evaeva No, a kazit si tak dovolenou by taky byla skoda. My jsme takto vloni strasne spekulovali, kdy dat tu mmr vakcinu, kdyz vedlejsi ucinky jsou i 2 tydny po, nakonec jsem zjistovala u doktorky, kdy uz, co nejdriv, na ni muzem jit, meli jsme velke dovolenkove plany. A nebylo mu po ni zrovna nic, a to obvykle miva po ockovani teplotu, akorat jsme pak chytli neco jako covid a dovolene nam vubec nevysly.
Myrtila no to plánování živých (nebo polomrtvých
) vakcín je ještě vyšší level
Karja já dala jediné nepovinné očkování, a to klíšťovku. Loni měl první dvě dávky, brzo ho čeká přeočkování. Jsem spíš neočkovač, ale tohle máme celá rodina. V Jeseníkách je klíšťat jak nas.... a kluci je mívají i ze zahrady. Moje máma má celoživotní následky po encefalitidě, tak je to u nás takový strašák.
A netusite, jak je to s dostupnosti vakciny proti nestovicim? Dvojcatum se blizi prohlidka ve dvou a pul letech, tak bych to s tim nejradsi spojila.
Pinot Noir Chápu, no já spíš přemýšlím jestli už letos nebo příští rok. Vloni jsem to vůbec nezvazovala, jednak byla menší a druhak jsem čekala jak se to vyvine s tím covid očkováním aby toho nebylo příliš. A úplně mi to vypadlo z hlavy jako!
Karja no já to nechala až po pátém roce. Předtím mi to taky připadalo brzo, navíc snášenlivost lékařského prostředí u našich kluků je skoro nulová, je to vždycky očistec, tak jsem nespěchala. ![]()
Vari nevím, jestli mají děti jinou, ale muž je právě v procesu očkování a v očkovacím centru neměl problém.
Pinot Noir u nás se ta snášenlivost evidentně po pátém roce dost zhoršila, asi jsem ho měla nechat napíchat vším už dávno ![]()
A netusite, jak je to s dostupnosti vakciny proti nestovicim? Dvojcatum se blizi prohlidka ve dvou a pul letech, tak bych to s tim nejradsi spojila.
V úterý mi pediatrička zrovna říkala, že už zase je, domlouvaly jsme termín. Máte prohlídku ve 2,5 letech?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY