Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 09:33

Zuzuli uz jste ty bedy nekdy meli? Oni mají dost širokou patu, ja kupuju novej model BFN, ktery maj tu patu zúženou, ale myslim, ze ty baleriny s užší patou nedelaj, jeste maj taky verzi SLIM, na pohled to vypada vsechno stejne

Offline Zuzuli
3836 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 09:53

Potrefenáhusa meli. Prvni dva roky mela ve skolce ty slim, ruzove trpytive, jen jsem pak kupovala vetsi velikost. Loni chtela bile, ze si je pomaluje. Ani nevim, jestli mela bfn nebo klasicke, proste co bylo. A letos si vybrala ty balerinove.

Ale vzhledem k tomu, ze jeji nejoblibenejsi boty ted jsou naprosto priserny barevny tenisky z decathlonu, uz ty drobne rozdily u barefoot backor neresim. Kdyby ji tlacily, tak se ozve, a z nohy ji nepadaj. Ty lonske nosila jeste letos v cervenci, mela je uplne naknap, nadmerek nula. Proste tady jsem uz rezignovala. V supermarketu je nekoupim, ale nejake milimetry u bf uz neresim

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 09:59

Zuzuli no ja myslela spis, aby se ji nevyzouvaly, ja koupila nejaky kozeny baleriny a vubec to nemohly mit, jak v tom ta pata nedrzela 

Offline Zuzuli
3836 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:20

Potrefenáhusa ja porad pocitam s variantou, ze kdyz ji nebudou, tak vezmeme zase ty bile, tech maji zatim zasobu

Offline JankaM
3121 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:23

A mě by zajímalo jestli už některé z vás zažily ze strany dětí odpor proti bf botám? Že prostě chtějí ty adidasky (nike, gumový pantofle, cokoliv), co teď nosí všichni? Nebo to pohodlí a zvyk na bf to převáží a jiné boty jsou jim prostě nepohodlné? Ale asi jsou zdejší bf děti vesměs ještě malé a uvidíme za pár let, třeba až půjdou do tanečních           

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:30

JankaM zatím ne, ale počítám s tím, že v pubertě bude chtít jiné boty. Zrovna do tanečních bych to moc nehrotila, to je hodina týdně. Na lezení nebo lyžování taky nemá bf botu, že jo.

Ale třeba tenisky už od klasických skoro nerozeznáš, tak věřím, že aspoň "do lesa" dá přednost pohodlí. Mimochodem ségře je 17 a bf normálně nosí, kombinuje to s klasikou.

Online Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:36

JankaM já BF dětem nekupovala, ale R. už má vlastní hlavu, takže touto dobou už by je stoprocentně bojkotoval. Už ani ty z Decathlonu neprojdou tak hladce, resp. projdou, ale už si je vybírá sám. Snažím se mu poradit, které mají podle mě lepší zapínání, nebo univerzálnější barvu, ale prdí na moje rady. Dostal vysněné Nike Jordan, nosil je i v těch vedrech, "protože jsou prostě stylový, mami!", mně by nohy upadly a pohodlné to být rozhodně nemohlo, ale je mi to vlastně fuk. Jako papuče si vybral to, čemu říkám rozšlápnutá veverka, takové ty chlupaté koule, taky je mi to fuk. Netoleruju ničení bot, sešlapávání pat, ale výběr nechávám na něm. 

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:39

JankaM ja s tim taky počítám, jen teda jako majitelka širokých nohou znam tu celoživotní bolest v úzkých botách, krvavý malíčky a otlaky mezi prsty uz na základní škole, takže treba taky skoncej nakonec v birkenstockach/blundstonech jako ja

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:44

Potrefenáhusa asi tak. A kluci na to pohodlí budou ještě víc.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:46

Pinot Noir já výběr taky nechávám na nich. Ale vybírají z toho, co předkládám, že jo, a s tím zatím nemají problém. Oni vůbec netuší, že nosí bf a co to vlastně je. Z adidasek na tv po ségře byl syn nadšený, ale jen do té doby než zjistil, že si je musí zavazovat

Offline Zuzuli
3836 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:53

JankaM nechci rict uplne odpor proti bf, ale boty si vybira sama a i ty, co se ji libi, klidne hned odlozi, pokud ji kdekoliv tlaci. A ty tenisky s decathlonu ma aspon o velikost vetsi, nez by realne potrebovala, aby ji netlacily. A jedine, co meli nejak sirsi spicku, vsechny ostatni hned sundavala, ze ji tlaci prsty. Takze ta bf zhyckana nozka, co nikdy driv nezazila otlak od bot, sice boty dle sveho vkusu chce, ale pokud ji nejsou naprosto pohodlne, nechava je byt. Coz ja vychovana tim "boty povoli, musi se vyslapnout, vytvarovat podle nohy, puchyre jsou ze zacatku bezne..." dost obdivuji.

Ale o tom, ze bude jednou chodit v prisernych nepohodlnych lodickach, vubec nepochybuju. Kdo z nas tim neprosel. Parado trp. To uz ovsem bude jeji zodpovednost, ne moje

Online Gatita
8668 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:58

JankaM ano, jak jsem psala výše. Synovi bude ted 11.  Ze všech bot, které má, nosí jen tenisky. A chce plastové pantofle typu do sprchy. Chce je do školy na na běžné nošení a chce nějaké značkové. Za celé léto neobul sandály. A vlastně ani na jaře nenosil jine boty než tenisky. Ma jeste jedny celoroční kožené "tenisky" se širokou bf špičkou. No tak ty měl snad jednou a ted mu jsou malé. Další se ani nebudu namáhat kupovat. 

Offline Potrefenáhusa
38970 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 11:00

Evaeva naše taky netuší, naštěstí se delaj bf i trpytivy, zlaty, stříbrný, to zatim stačí, stejne jako Zuzuli všechno i mírný nepohodlí okamzite odkladaj, ale ta míra utrpení, kterou budou ochotny vydržet pro krásu, se bude asi časem zvětšovat