Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:12

Jo tuhle jsem něco říkala holkám, že jsem jednou viděla v televizi...a velkamala ,,mami, ty ses nekdy dívala na televizi?,, A to mi došlo, že ony mě nikdy dívat se na televizi neviděly. Buď jim pustím pohádky a nebo sobě písničky, ale taky jen playlist bez klipu, aby je to nelákalo na to koukat. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:20

Karja jj, je to pohádka, určitě jedna z těch lepších. Na to dva díly, ten druhý už není tak dobrý. Můžete si udělat kino večer s popcornem, tak to občas dělají moje děti. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:25

continuity Jasny, no tak to je dobrý. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:35

Prosim vás vy co máte dvě děti a z toho jedno je mimino ve vajíčku, jak jste řešili brečící 8 m mimino v autě? Máme vajíčko na isofix bázi a já se tam k nim dozadu prostě nevejdu a čeká nás dneska asi výživná jízda po D1

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:41

monis můžeš starší dítě posadit dopředu a sednout si k němu dozadu. Švagrová skoro rok nejela dál než hodinu:( Nepomůže plánovat cestu na jeho spaní? To jsem dělala já, ale u nás je auto uspávač.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:44

Evaeva ona spala, ale to by muž nemohl strašne "nutně" zastavovat po 20 minutách a tankovat cngjá se obávám, že na to máme blbou tu větší sedačku protože je jenom na isofix a ten u spolujezdce není. To nás mohlo napadnout teda. No my to pod 2 hodky k našim nedáme, tak se budu modlit.

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:54

monis zkusila bych jet na spaní. Naše dite jednu dobu taky řvalo a nepomohlo ani když jsem seděla vzadu. Zjistili jsme, ze mu vadí tma, tak jsem pak vozila malý svetylko z ikey.definitivně to vyřešila až pokračovací sedačka, ze který vidí dobře ven, i když je furt proti směru 

ted se mezi ne taky nevejdu, tak jsem zvědavá na další vývoj, mimino to zatím taky uspava do 5 vteřin 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:56

monis Nemůže jíst nějaké křupky když se na ni starší sourozenec bude dívat a davat pozor? Jinak izofix sedačka lze většinou dát i jen na pás ne? Že se tím přepase jen? Ale já bych je na dálnici dopředu nedávala a modlila se prostě no, ať nebrečí:-D. 

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:02

Karja těch krupek bych se bála, na ty dálnici to někdy trva fakt dlouho, než jde zastavit 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:03

monis aha, my máme Isofix i vepředu a všechny naše sedačky jdou použít i bez něj

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:06

Potrefenáhusa Jj no, já vůbec nevím jak má moonis staršího sourozence. Jinak jsem to taky neměla ráda. Když děti snášely cestu špatně ale zaroven se šlo s nimi domluvit, tak jsem jim vždycky rekla, že až po sjezdu z dálnice si něco dají a nebo jsem jim to aspoň na té dálnici koupili na benzínce abych je rozptýlila. Na našich okreskach jedly ofjakziva

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:07

Karja hele ta naše britax 13 kg+ má jenom ty kotvy a háčky na pásy nemá. Jediné dát vajíčko na pásy, ale o moc místa tam víc nebude

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:10

Ty vaše děti, co usnou v autě, spí pořád? Celou cestu? Ten náš vnuk - nespavec to sice v autě zalomil třeba po deseti minutách, ale pak se nesmělo zastavit, to se probudil a zbytek cesty strašně řval. Což člověka trošku děsilo při výjezdu z vedlejší na hlavní nebo před semaforem - budu muset zastavit, nebudu muset? Jednou nám takhle usnul při návratu z výletu asi 15 minut od domova. Protože před tím celý den vůbec nespal, jezdili jsme s ním asi půl hodiny křížem krážem po Železných horách, aby aspoň trochu pospal a nebyl večer na zabití. No a pak po hlavní jela motorka...

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:12

monis Je to blbý no, ale jednou to přejde;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:17

Potrefenáhusa my, když je náhodou jedeme v pěti, tak na kratší cestu vyndáme jednu sedačku z Isofixu a posuneme, co nejvíc do strany, ale nemůžeš se opřít. Na delší cesty jde jedno dítě dopředu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:19

Kokoska nesmíš zastavit, no. Teda teď máme spíš problém je vzbudit:) Ale semafory teda nevadily, ale kolikrát se mi už fakt chtělo čůrat:)

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:26

Kokoska spí celou dobu, ale nesmí se zastavit. Největší krize je vždycky stopka na sjezdu z dálnice, to jsem vždycky nervní, ať už jedeme

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:31

Kokoska nám Lukasko zaspí tak 5 minút od domu, ale zaparkovanie ho neprebudi,  už som nie raz sedela v zaparkovanom aute, aj hodinu

Offline Len
2675 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:34

Kokoska U nás bylo to cestování v autě vždycky risk. Jeden čas ho to uspávalo, ale taky jsme nemohli zastavit. Za covidu jsme ale jezdili jen na Šumavu a tam jsme prakticky žádný nástrahy cestou neměli. A v autě nikdy nespal dlouho, i když doma tou dobou spal přes hodinu a jelo se na spánek. A někdy jsme se vraceli a hodinu a půl ze dvouhodinový cesty se řvalo. A motorky jsem taky neměla ráda.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:14

monis A nechces dat vajicko dopredu pasy? My meli bud jedno vajicko vepredu, nebo jsem sedela vzadu mezi nima, coz bylo zejmena pri ctyrhodinovy ceste super, bolelo me uplne vsechno. Rvani se zlepsilo az posazenim do pokracovacich protismerek, do ty doby to bylo jen rvani na stridacku s blitim .