Len ja neveriacky pozerám na mamičky s bábätkami v obchodoch.
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa našim miminum nevadí hluk, ale potrebujou pohyb a/nebo kontakt
takže obchodak klidne, ale nesměla bych se zastavit
Potrefenáhusa hihi, před prezidentskou volbou na Andělu postávali s podpisovými archy a vždycky se mě snažili odchytit, asi že matka s kočárkem se ráda zastaví a pokecá, a já vždycky projela kolem volajíc: Nemůžu zastavit! ![]()
Mohučanka pak člověk několik let drnca i s nákupním vozíkem u regálu s mraženým hráškem, co
Potrefenáhusa myslím, že Lukaskovi vadil nielen ruch v obchode, ale aj náhle zmena teploty z horúceho leta do klimatizovanej zimy a svetlá.
Keď mal tak polroka, chodila som ho uspavat k hlavnej ceste, monotónny zvuk áut ho obvykle uspal.
Ty deti jsou proste divny. Uz jsem tu psala, jak dite, ktery jsme na venkove chodili pres den uspavat na hrbitov, protoze v panelaku ho vsechno budilo, klidne spalo na ceste vedle koleji, kde s prisernym ramusem projizdel nakladni vlak. Vecer to byla sazka do loterie, nekdy usnul hned, nekdy řval 2 hodiny a bali jsme se vedle v mistnosti otocit stranku v knizce.
Těm spícím dětem pomáhá, když je ten hluk pořád. Naše taky vzbudilo, když jsem si vyndala talíř na linku nebo brácha udělal zvuk bagru, ale když jsme měli puštěnou hudbu, ani ne moc nahlas, tak byl ten zvuk kontinuální a to dítě to nerušilo a bagr se v tom ztratil. Nebo ne tolik.
Dotaz do pléna: miminko je nachlazené a má teplotu - zatím nejvyšší 37,5, ale děsím se noci. Manžel sjezdil půlku Prahy a ve Sv. Ludmile na Míráku mu prodali paralenové čípky. Chápu to dobře, že když je celý čípek od 7kg, tak ho jenom pro to čtyřkilové mimino rozpůlím?
Jinak teda sedmitýdenní miminko s rýmou a teplotou
a nejhorší je, že nejhůř to samozřejmě prožívám já.
Karja muz vzal odpoledne dite na nakup do Lidlu a vratil se nastvany, dite jecici, ze uz nikdy s ni nikam sam ven nepujde. Ze dite, co celou dobu neujde ani krok a vriska porad dokola "mami, mami" je pro ostudu. Takze moje posledni nadeje, ze aspon obcas vypadnou z bytu, asi padla.
A k tomu hluku, moje dite v satku tolerovalo lecos. I koncert a nasledny ohnostroj v nem prospala
doma v posteli ale stacilo, ze zasusti perina, protoze ja budu potrebovat od ni odejit na zachod, a hned se budila. V kocare ji taky budilo uplne vsechno, i ta zmena prostredi pri vjezdu do obchodu. Tak diky bohu za ten satek pod nosici bundou, protoze moje prvni materska zima byla za locldownu, vsechno zavrene, i okresy, takze muj denni plan, aby mi doma z izolace nejeblo, byly akorat prochazky do obchodu, jeden den jsem zamirila do dm, dalsi do rosmanna, dalsi treba do lekarny ![]()
Jo a ohledně spaní miminek. Holčička nejlíp spinká u nás (manžela toleruje, moje prso a mléčné kóma je samozřejmě největší preference), ale když už se povede jí odložit do postýlky, tak musí hrát hudba - to mám za ten koncert Pixies v pátém měsíci. Taky jsme zjistili, že Spotify lepší, než elpíčka, protože u toho nevadí ta proluka, než jeden otočí desku.
Aneb jak to u nás vypadalo po šestinedělí hraní hudby a neuklízení nosičů...

Zuzuli Neboj, školka se blíží. Já si pamatuju, jak jsem v dubnu myslela, že do září snad budu odskrtavat čárky. A taky jsem se kolikrát těšila, že sambo vezme dceru ven a ona dostala venku nějakej zásek typu tuhle rukavičky chci/nechci a on mi ji prostě strčil zase zpátky za dveře a vypadnul:-D. No a vyrostla z toho. Ale ten půl rok až třičtvrtě rok byl z tohoto pohledu těžší.
GChK s čípkem to je tak, jak píšeš. Ale dokud má jen 37,5 nic bych jí nedávala. Klidnou noc přeji.
Jak asi tušíte, moje děti nevzbudilo nic, pokud nebyly už je konci spánku. Ani vrtačka, ani křičící mimino ve stejné ložnici ![]()
Zuzuli ještě můžou zůstat spolu doma a vypadni ty![]()
GChK takhle malý mimino s teplotou a pod 2 mesice bych šla ukázat doktorce, aspoň telefonicky - ale 37,5 v zadecku je ještě normální teplota?
ty cipky jsem teď někde četla, ze se deli podélně, protože můžou mít vzhledem k výrobě ve spicce nebo kde víc účinný látky
nase má rýmu už podruhy, bez teploty, ale i tak je to vopruz
GChK Uvidíš, třeba z toho nakonec nic nebude, držím palce, malá miminka nejsou na teploty moc náhlá. Kdybyste neměli čípky, my máme a v úterý můžou být na Praze 4.
Potrefenáhusa Karja a Evaeva díky moc. Teď má naštěstí teplotu normální i se dobře kojí, ale já zas panikařím. Když byl poprvý nemocmý pes, tak jsem to obrečela, co teprve mimino
.
GChK Neboj, určitě jen tak nemocný nebude, jakmile nemá toho staršího sourozence tak se ta možná nemocnost snižuje. Určitě to bude dobrý;-)
GChK podívej se na blog dr Knazkove. Ma super tahak na davkovani leku - muzu ti ho i poslat na mail rovnou :-) ma tam prehlednou tabulku kde ma prepocitane kolik jakeho pripravku na urcitou vahu. Ono na krabickach je napsana nizsi davka a nemusi to fungovat.
GChK určitě je dobré mít ty čípky v záloze a uvidíš zítra, kdyby byla nějaká horší noc, tak radši zajdi k doktorce. Ale určitě to nic nebude.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY