Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1614 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:24

Karja starší má 3,5, celý den nezavře pusu, ale když jsem jí prosila, aby něco zazpívala, tak mlčela jako hrobale nakonec jsme to zvládli. Sice jsme od Žďáru jeli třicítkou v kalamitě, ale naštěstí je mladší menší hysterka než ta starší, tak jsem ji na chvíli vyndala a pak si hrála s bezpečnostní vestou. 

Vari vajíčko dopředu na pásy je asi jediná alternativa, no snad to už nebudem potřebovat...

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:24

Potrefenáhusa prosím ttě jakou máte pokračovací protisměrnou? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:35

Mohučanka ja mam u rodicu Joie Stages(do 18kg proti, do 25kg po smeru) na pasy a muzu doporucit. Doma mame Cybex Sirona Z(do 18kg/105cm) a ta je jeste lepsi, proroze dite naatoupi bokem a pak to otocis. A ted chci koupit pokracovaci porad protismernou Joie Prodigi, ta je az do 125cm protismerna. Skoda ze se nedelala driv, je totiz z kategorie od narozeni az do skoly protismerna. 

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:58

Tak koukam, ze v tom nejsme sami. Starsi kluk kdyz usnul, tak ho neprobralo nic. Jednou mi usnul po ceste od nas k nim domu, asi ne 10 minut jizdy, vubec jsem ho nemohla vzbudit. Vytahla jsem ho z auta a nesla jsem ho pres rameno jak žok, vubec to s nim nehnulo.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:14

Mohučanka My máme Axkid one a jsme s ni moc spokojeni. Přehazujeme mezi dvěma auty a maximálně nám vyhovuje. Akorát koukám že ošklivě zdražila.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:17

My máme jedno auto pro šest, ale ten šestej sedí vepředu veprostřed jako v dodávce, je to uplně geniální....protože je to bezvadné místo pro kabelku! když jedeme mým autem, jednak si nemám kam dát kabelku a když je vepředu kdokoliv dospělej, tak mám pocit, že se na mě strašně lepí:-D.

Offline mireva
13 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:24
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:29

711990 možná je to spíš do blbých dotazů, ale...ta základna, na které je ta sedačka, se demontuje snadno? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:47

Mohučanka ta Sirona? Je to supee jednoduchy, jen to zacvaknes do isofixu a vytahnes nohu. Nejdriv sem se toho bala, ale ted uz to umim behem par minut. A verim, ze ta Joie to bude mit stejny.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 19:52

711990 vlastně jakákoli základna, nikdy jsem jí neviděla. Na cestách s tím budeme manipulovat každý den a nejsme si jisti, jestli míň místa a práce zabere Britax na pásy, kterou máme, a je to obří kráva s neintuitivním poutním, nebo jestli bude lepší pořídit novou se základnou.

Edit: každopádně díky ta tipy a Jimikdekuju taky.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:09

Mohučanka nacvaknuti na isofix je fakt rychlovka, oproti poutani pasem. Ale ta baze je tezka taky a navic pak mas dva kusy, bazi a sedacku, se kterou neco nusis udelat...ted jsem montovala kamaradcinu Britaxku a tyjo nikdy vic. Isofix na takovej reminkach a jeste se to pouta zaroven pasem, kterej se provlika nejvic nepravdepodobnejma mistama...tak oproti takovy je isofixovs zakladna super:D ale urcite jsou sedacky na pasy, co jdou snadno. Ja se chystam do Centra autosedacek, abysme to vybrali na miru do auta...

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:11

Mohučanka My to pravé používáme i v obytňáku a dobrý, taky jen zacvakneš do isofixu a sklopíš nohu, práce na minutu. Jen je potřeb počítat s tím, že když je to mimo sedadlo, tak z toho ty isofix spojky koukají. My zkoušeli i ty otočné, resp. původně jsme do centra sedaček přijeli pro otočnou, ale ve srovnání s tou Axkid byla mohutná a při zkoušení usadit tam juniora jsem neviděla zásadní rozdíl. Teď už si tam umí vylézt i sám, pokud tedy chce. 

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:16

Mohučanka 

My máme Joie Every Stage, ta je protisměrná taky dlouho. Dělá se jak na Isofix, tak na pásy. My máme na pásy a přidělává se snadno a logicky.

Původně mne štvalo, že to naše auto nemá Isofix (nechápu!), ale ta sedačka už byla v asi deseti autech a na pásy se dá prostě instalovat kamkoli, včetně trabantu.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:21

Mohučanka myslíš jako my, co teď v obytnaku skoro každý den prehazovali 2x britax king2, a na konci jsme měli chuť je rozslapat? 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:29

711990 já se ten náš britax ani nikdy poutat nenaučila různě se to provlékalo sem a tam, no děs. (To bylo dávno předtím, než jsem v našem starém autě našla isofix )

Jimik ta axkid vypadá moc dobře, ale je za hranicí našich možností aale dík za zkušenosti. My máme ten obytňák spíš takový kapesní, tak hledám, co zabere nejmíň místa. Ještě taky mrknu na to Centrum autosedaček, na jehož existenci jsem zapomněla.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:34

rasaNori

Promiň. Tomu bych se právě ráda vyhla. Starší dítě má sedačku po směru, vypadá to jak sedadlo F1 a je to pěkně skladné. Vejce se taky relativně vešlo. Ale ta pokračovací vejce jsou prostě óbr.

dzizisketa druhý bod pro joie, děkuji!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:50

neviem ake britax sedacky mate ale ta nasa ma tie isofixove haky tiez na popruhoch (je totiz odlahcena) a pas sa dava intuitivne cez rameno a este je na to taky otvor kde to ostava prevlecene a netreba to tam furt strkat a urychli to prirutanie. inak predoslu sedacku som mala s takymi vysuvacimi tycami na konci ktorych bol isofix a to sa mi teda davalo ovela horsie. raz som to musela prehodit do ineho auta a myslela som ze ma porazi. tuto prehodim lahsie ale v podstate netreba lebo rodicia maju v autach podsedaky a nikto iny mi dieta prilezitostne nevozi

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:52

Mohučanka my mame joie taky a jsme spokojeni. Tak dalsi bod pro ne akorat my mame joie i-ventura od narozeni do 105cm, nikoliv pokracovaci. Ale ta isofix zakladna je super, prendani z auta do auta je na chvilicku, jen zacvaknes do haku v sedadle a opres nohu. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 21:04

monis máme dvě sedačky se základnama a řvoucí dítě prostě něřeším. Umí řvát hodně oba, když se rozhodnou, na spánek to vždy plánovat nejde. Ale prostě cestovat "musíme" a je to jedna z věcí přes kterou nejede vlak. Když je to hodně neůnosné, tak zastavím, uklidním a jedeme dál. Což občas znamená další kolo řevu teda. Ale já s nima častp jezdím sama x hodin... jídlo nedávám ještě ani te 2 leté a mám na oba zpětná zrcátka. 

Mohučanka máme britax dualfix a joie i spin safe a obě se instalují snadno. Jsou to sice velké a těžké krávy, ale je to rychlovka. Menší a protisměrná je Joie steadi, ale je na pásy.  

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 21:12

Mohučanka to bude urcite ten stejnej system! Naprosto neintuitivni, strka se to dovnitr a ven a protahuje ruznejma otvorama....no chtela sem to rozslapat! 

eless neni to Britax Romer 1-2-3? To zni totiz presne jako ta hruza, co sem s ni bojovalaJako sam o sobe je ten isofix na pasu dobrej na pridelavani, ale pak se to musi ruzne dotahovat, nemuzes s tim moc snadno manipulovat...no neoslovilo me to!