Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 07:45

dzizisketa presne!

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:08
Reakce na MaeGandal:

711990 my i ty největší sedačky máme s izofixem. Jen se to nacvakne a pás protáhne pod podhlavníkem. Bez izofixu a bez dítěte se ta sedačka za jízdy kácí apod podle jízdy, takže je třeba mít ji připoutanou pořád. 

​To bude záležet i na tvaru sedadel v autě, pokud jsou to placky, sedačka se kácí, pokud mají boční vedení, jako naše, sedačka i prázdná jen tak postavená dobře sedí. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:08

Zuzuli jotaaak uz to chapu. Pak by ten isofix neudrzel dite, ale je to jen pro to spojeni. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:09

Pinot Noir ale asi by porad nepripoutana bez ditete byla "projectile risk"?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:11

711990 to jo, tak to se samozřejmě připoutat musí. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:20

Potrefenáhusa no právě že už tak malá není...my máme vejce do 75 cm a "mimino" nosí hadry velikost 74, tak jsem to začala řešit dneska jdeme na desetiměsíční prohlídku, tak po odborném změření uvidíme, doufám, že dáme ještě aspoň jarní prázdniny v tom vejci.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:24

Potrefenáhusa Já nosim normálně dvoje kalhoty a někdy i softshelly, i když není sníh:-D. Rukavice do sněhu teda taky nemám a furt si je zapomínám koupit, takže to bude tak příští rok:-D. Jinak mám nějaké palčáky z Reserved, podšité filcem, jak jsou to dvě vrstvy, bohatě to stačí, jen to není na stavění sněhuláka. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:25

Myrtila ne, já vzadu nejezdím, není tam pro mě sedadlo. Tuhle sedačku jsem měla ve výběru, ale je na můj vkus příliš těžká. My ji v tom obytňáku musíme večer vycvaknout, někam "schovat" v rámci auta a ráno zase instalovat. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:27

Mohučanka deset měsíců! To tak strašně letí! 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:28

Jo a když jsme u toho oblékání, na začátku ledna, jak bylo tepleji, moje děti nosily legíny a podzimní softshelly a ve školce dvě děti legíny, zimní softshelly a mezi to měly ještě takové pletené návleky, něco jako nadkolenky ale měly to prostě až pod zadek:-D. Jako uznavám, že si to třeba mohly doma vyřvat, že to chtěj, ale nevidím to moc pravděpodobně:-D. Opotila jsem se i za ně!

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:31

Pinot Noir Jo, teď tu u mě stojí. Kdo by to byl řekl A té starší už sháním aktovku do školy

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:36

Mohučanka Ja si dovolim jen nevyzadanou radu, dite by melo do pokracovacky, az kdyz cca dva mesice sedi. Ta nase joie je kategorie 0-18 kg, deti mely tech cca 9,5 kg (ve dvou letech ), ale v tech do 25 kg hrozne plavaly, takze jsme museli zvolit tuhle. Plus se da otocit ke dverim, coz je super na manipulaci.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:42

711990 my máme taky tu největší sedačku přidělanou na Isofix, dítě se poutá pásem z auta. Mívali to i naši na ségru, takže to nebude žádná novinka.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:45

Evaeva asi jo, ja jak to neznam, tak sem si to neumela predstavit:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:47

Karja no včera jsem podvlíkačky neměla, ale mám zateplené kalhoty, teplé rukavice, kabát, svetr,... Pak je mi zase vedro ve školce nebo v obchodě. Ale my jsme fakt minimálně hodinu na jednom hřišti, to bych asi potřebovala nějaké ty japonské vyhřívané věci

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:48

Vari dík, to jsem nevěděla, s tím sezením. Já se vůbec neorientuju podle kil, ale podle výšky dítěte a mohutnosti sedačky, právě aby v ní děti neplavaly. Teď chci koupit něco jen do 105 cm, čili nějaké větší vejce. Starší dcera měla těch 105 ve 4 letech a pak dostala to "sedadlo F1", které jí vydrží nafurt. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:50

Karja u syna nosí spoustu dětí oteplovačky, měly je i v těch 12 stupních v lednu.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 08:54

Mohučanka Ta nase je taky do 105 cm, predpokladam, ze driv budou mit 105 cm nez 18 kg. Jinak doporucuju vzit na nakup s sebou i dite, ona kazda sedacka sedi diteti jinak plus do kazdyho auta taky ne kazda sedacka pasuje kvuli sklonu sedacek v aute. Nasi kamaradi koupili ukrutne drahou sedacku a malymu tam hrozne pada hlava.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 09:08

711990 nie, v aute mame britax kidfix. tam sa zacvaknu tie haciky do isofixu a vpredu na sedacke je jeden popruh ktory sa zatiahne a tym sa akoby posunie dozadu do operadla a upevnia obe strany strany isofixu naraz.

a co sa podsedakov tyka tak tam je to kategoria 15-36kg takze cca od 5rokov ale samozrejme zalezi od velkosoti dietata

Mrakoplas ja som si zaobstarala alternativu miesto podsedaku v podobe pasu ktorym akoby znizis to prechadzanie pasu cez krk. pouzivam v taxikoch a je to skladne. alebo je to super ked musis mat vzadu 3 deti a 3 sedacky ci podsedaky tam nenacpes. riesi to najma problem stredneho miesta vzadu kde isofix nemusi byt. vyuzivam to aj vtedy ked veziem este dalsie dieta v aute v rovnakom veku ako syn takze nemusim dodatocne nastavovat velkost toho popruhu.

DruI Potrefenáhusa 711990   ten pas na fotke by mohol byt riesenie aj pre vas pokial vam autopasy idu cez krk. ja s tym mam problem tiez ale len ked sedim vzadu co byva vynimocne

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 09:18

eless to je dobrý! 
Vari Mohučanka já furt zapominam, ze jsou ty děti různý, naše měla 8 kilo v pulroce

ja doporucuju to centrum autosedacek, oni to tam v tom autě hned vyzkouší prave s tím sklonem sedaček, daj do toho dite, nám do toho dali tenkrát ještě takovej malej podsedacek, aby v tom byla dobře (byla těžká, ale docela malá)  Člověk teda neusetri, ale já ten klippan měla vyhlidlej i tak a byl v akci s vejcem zdarma, i když jsme ještě nevěděli, jestli ho vůbec uzijem