Znáte Logico Primo (a pro starší děti Logico Piccolo)? Viki s tím včera pracoval na logopedii a dost se mi to líbilo. Uvažuju, že mu to pořídím.
Vše o těhotenství a dětech
U nás to nastalo už vlani. Nechápem, prečo to ti ľudia stále deťom rozprávajú. Môj otec, ktorý rozhodne nie je vzor tolerancie, v živote nepovedal Lukaskovi, že ružová je pre dievčatá.
DruI moje ségra měla období, kdy nechtěla nosit ani bledě modrou. Ani si nemyslím, že jí to někdo haněl, prostě růžová je pro holky, modrá pro kluky, tak tu nosit nebudu:)
Syn s něčím takovým taky občas ze školky přijde, ale on nikdy nebyl milovník růžové nebo panenek, tak to jeho život moc neovlivňuje. Vždycky mu řeknu, že každý může nosit, co se mu líbí nebo tak něco, ale jemu je to vlastně jedno.
Pinot Noir ty jo, to na zběžnej pohled vypadá jako něco, co určitě potřebujeme! A navíc perfektní dárek k blížícím se 4. narozeninám. Díky moc!
No vyvedlo mě to jeho prohlášení z míry. Šli jsme na kroužek kolem fotbalového hřiště a z něho to prostě najednou vyletělo. Budu muset po zrdoji zapátrat. Chtěla jsem mu večer ukázat nějaké video dívčích fotbalistek, ale nakonec jsme byli dlouho venku. Na tu růžovou jsem mu řekla, že on taky má nějaké růžové věci a že mu moc sluší, to zafungovalo, on má rád, když se líbí ![]()
dzizisketaDělali jsme to stejně. Prostě vysvětlovat, vysvětlovat a žít jinak než tihle omezenci. Já jsem to ze začátku těžko nesla, že se dítě najednou pohybuje i mezi takovýma dětma. Ale musím říct, že tyhle nesmysly bylo lepší vyvracet nebo zpochybnit ve skolce. Teď v pubertě se některé nesmysly dost blbě vyvrací, obzvlášť když má někdy větší autoritu pošahaný kamarád
Tam už jen spoléháme, že to důležité jsme jí do hlavy nalili a ono se jí to tam utřepe. Snad.
dzizisketa Já myslím, že ten zdroj je jako těžce neidentifikovatelnej, je to prostě celej ten kolektiv jak je nějak utvořenej, asi tam žádnej Pepa nevykrikuje sám, ,,seš jak holka růžová,,. Dcera s tímhle taky chodí, ona toho teda taky dost vidí doma z toho klasickyho dělení rolí.
Pinot Noir Anema ty karty se kdyztak dají půjčit i v knihovně, máme jich fakt hodně
Karja souhlasím. Myslím, že u nás ve školce by nějaké vyloženě posmívání netolerovali, ale děti o tom mluví. V tomhle věku si navíc hodně hrají s dětmi stejného pohlaví a snaží se nějak identifikovat se svojí rolí. Nejdůležitější je podle mě nakonec stejně vliv rodiny. I když syn mi jednou řekl, že vaří jen maminky. Argumentovala jsem tím, že u nás přece vaří i tatínek (míň než já, ale vaří), stejně jsem neuspěla ![]()
Pinot Noir a pro jrste mladsi je bambinoluk. Po tom pokukuju uz dlouho ja. ![]()
My doma bourame stereotypy z principu. Manžel je menší 15cm a dcera ve školce intenzivně kreslila tatínka menšího než maminku a paní ucitelky byly lehce bezradné ![]()
Mrakoplas Kluci to mají v tomhle těžší. Dcera mi s touhle teorií růžová pro holky, modrá pro kluky taky přišla, ale modré oblečení jí nikdo nehaní, tak ho nosí.
hele nevím, my máme to dite ujety na auta, bagry, hasiče, vlaky apod. a těch řečí už jsme si taky vyslechli dost (nejvíc to znepokojuje teda babičku, která se snaží podstrkovat panenky, na který sedá prach)
taky máme dost zdedenyho kluciciho oblečení, a to lidi teda mate dost bez ohledu na ruzovou bundu, která zabírá nejvíc plochy
Potrefenáhusa niekedy ani "správna" farba oblečenia nepomôže. Naši chodili poväčšinou v modrej, aj kočík som mala modrý a aj tak som často počula "jeej aké krásne dievčatko". Oni mali v batolacom veku fakt dosť dievčenský kukuč :)
Potrefenáhusa Dcera dědila dost oblečení po bratranci, tak ji na písku dost často považovali za kluka. Syn zase dědí oblečení po ségře, tak ho dost často považují za holku ;o)
A jako ať se babička těší, až bude malá ve školce, tam ji to právě okolí naučí, že si holky s autama nehrajou. Alespoň té naší milovnici bagrů se to stalo :o(
Mrakoplas kamarádka s ruzovoruzovejma dvojcatama včetně nausnic poslouchala v batolecim veku porad o chlapeccich, asi ze neměly vlasy, čert ví, podle čeho se ty lidi ridej
DruI aha, tak proto se babička ptá na školku pomalu od narozeni!!!![]()
Jinak jsem chtěla napsat, ze to spaní už se u nás hodně zlepšilo, nakonec pomohlo budit z poledního spanku po hodině, max hodině a půl, rano vstava sama mezi 7-8. Mimino je večer zcela nekompromisní, takže starší uspava tatínek a já se v obejvaku koukam dvě hodiny na co chci na netflixu za pochodovani s miminem v satku ![]()
jen teda včera se z patra ozyvalo srdceryvne neee, tata neeee, mama!!!!! Může mi to srdce utrhnout, ale tatínek nechce mimino do satku a při jinejch způsobech ty večery řve a řve
Pinot Noir já to tady mám a děti z toho už vyrostly. Ráda pošlu. Vyfotím později, co máme. Protože by se na to jinak zase vrhly.
Potrefenáhusa fakt ráda slyším, že se to u vás trochu zlepšilo. ![]()
Potrefenáhusa To je dobře, ze už si to uspavaní trochu sedlo. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY