Pinot Noir před spaním u nás naštěstí není prostor, ještě to tak![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva jakoze žádný pojď si cistit zuby! Vrržum, plna bedna koleji se sype na zem?!!!
Zina prijedte, pls, někam se vejdete!!!!

Potrefenáhusa ne no, po večeři jdou hned do vany a pak musí uklidit, aby stihli pohádku v tv, to si vysypání kolejí rozmyslí ![]()
My dnes u zubaře úspěšný den
dítě má 3 kazy, samozřejmě na trvalých stoličkách. Jsem TAK vytocena! Já jenom dva
Co to doprcic je? Kaz jsem neměla přes 20 let a chodíme tam po 6 měsících pravidelně. Sotva jsme se vsichni čtyři jakžtakž uzdravili, další zdravotní dáreček. Parada.
Malenge jezis to me mrzi:(
Malenge uf, soucitim. Taky jsem kaz nemela skoro deset let a pak bum a najednou asi sest kazu najednou. To vse prosim ani ne za rok od predchozi prevence. Ale pred temi deseti lety se mi kazily zuby dost, tak to jde asi v nejakych cyklech. Ja mam ty zuby uplne strasny, tak me dalsi plomba navic nerozhodi, ale u syna me to mrzi hodne, ten ma jeste sanci na dobry chrup. Uvazuju, ze ho taky zacnu brat na hygienu, ale nevim, pro deti to je asi hrozny opruz a spis zalezi na tom kazdodennim cisteni. Spis nad nim ted stojim, at si poradne vyflosuje ty zadni zuby. Co s tim budes delat ty?
Malenge to mě mrzí ![]()
711990 Gatita Pinot Noir diky za účast. Jsem fakt naštvaná a smutná. A moc tomu nerozumím, u syna bych to ještě pochopila, ač mě to u nej mrzi mnohem víc, ale nebudu předstírat. Zuby si čistí 2x denně a já mu je poradne docistuju většinou jen vecer, rano zcela výjimečně třeba o víkendu. Dosud to stačilo, teď už očividně nestačí. Co s tim do budoucna, nevím. Budu proste čistit víc a poctiveji. Jsem zvědavá na tu opravu, to bude taky něco
no a u sebe tomu ale fakt nerozumím, zuby se mi zkazily v pubertě, podle mého to bylo nějakým hormonalnim obdobím a smulou na blbou zubarku, která mi nevěřila a když už pak uvěřila, opravila to blbě. Od te doby nic, čistím si pořad stejne, spis víc (dřív jsem o mezizubnim kartáčku ani neslysela), prevenci dodržujeme poctivě, krom par opileckych noci před x lety jsem nikdy nesla spát bez vyčištění zubu, no nevím no. Ach jo.
Gatita já jsem děti začala hrát na hygienu cca,jak začly chodit do školy. U těch malých to je chvilka, jak nemají moc zubů. Hlavně hygienistka zkontroluje čistěni a ukáže vám to.
Malenge soucítím. Zkusila bych se ještě poptat na pečetění zubů, případně, nám vždy zubár řekne, kde to mají blbě vyčištěné. Pomohla by možná i ta hygienistka s technikou čištění.
Já jim to pred návštevou nijak extra navíc nedočisťuji oproti běžné rutině, právě aby se vidělo, kde si to čistí špatně. Vynadáno dostaneme více méně vždy, ale dítko to alespoň na chvíli začne brát vážně.
Potrefenáhusa Přijedeme rádi! ![]()
Malenge jestli jsi ještě s klukama nebyla, moc doporučuju dentalni hygienu. My chodíme i přes tu strašnou cenu k Pekárkovi a s dětmi to tam fakt umí skvěle. Syn si nechal zuby vyčistit celkem od mimina v klidu, ale od té hygieny to bere ještě mnohem vážněji. Vybrala mu správnou velikost mezizubních, instruktáž k čištění dělala 2x,jednou pro syna a podruhé pro mě, všemi kartáčky, co jsme s sebou měli - sonicky, obyč curaprox, jednosvazkovy. Fakt velmi užitečné dopoledne.
Zina já můžu v březnu pátek 17. a 24., na ty ostatní už máme nějaké akce.
Minule jsme s 711990 otestovaly hřiště u Vinohradské vodárny a odtud se šly ohřát do Skakalpes, kavárna s malou hernou. Je to tam milý, ale na větší sešlost malý. Leda bychom si rezervovaly místa předem, my se musely vmacknout k mini stolku, odkud zrovna někdo odešel, bylo nacpano.
Malenge verim, ze se to zlepsi. Mne pomaha pouzivat dusledne ty mezizubni kartacky + gs krem nebo elmex gelee. Ta posledni nadilka kazu se odehrala rok po porodu, kdy jsem trochu polevila. Nebo to souviselo s tim tehotenstvim (ale je zajimave, ze se to tykalo jen 1 tehotenstvi ze 2). Me to ale celkove demotivuje, protoze mam rozbitou sklovinu, takze to mam hrozny, i kdyz to mam zrovna zdravy...Detem davam jen ty nejmekci kartacky a asi je vezmu casem k hygienistce, at jim to vysvetli nekdo jiny nez mama kafemlejnek:))
Malenge Dneska je nějakej blbej den, dceři vypadla výplň, co byla fakt komplikovaná, trvalo to tehdy snad pres 30minut! Naštěstí na mléčných teda, opravovat to už zřejmě nebudeme, uvidím, jak to bude vypadat zda tam bude jen díra a nezacne se dělat kaz. Naše skvělá zubařka je na MD, dneska jiné nechtěla ukázat pusu vůbec, ještě mám jednoho známého zubare, tak to asi zkusím až ho někde potkáme ať na něj dcerka otevře pusu nebo nevím....
No a jak píšu tento post, tak jsem si vzpomněla, že jsem vedle mě spící malemale úplně zapomněla vyčistit zuby! Bohajeho....
Malenge Lukasko chodí na dent.hygienu od 3 rokov a miluje to tam, je to preňho výlet!(To vďaka covidu, keď sa nikam nemohlo a zrazu dobrodružstvo-dent.hygiena:)
A po oprave toho miliona kazov sa mu až tak ďalšie nerobia.
Držím palce, nech vám opravy prebehnú čo najhladsie ![]()
My sme dnes boli na kontrole na reumatologii po polroku a keďže sa nič reumatické nepreukazuje, tak by to mala byť naša posledná návšteva tam (dúfam!), a teda sú tam úžasné sestričky aj pani doktorka. Ešte sa uvidí po všetkých krvných výsledkoch.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY