Evaeva My jsme minulý týdne potkali na pískovišti stejně starou holčičku, a ta už mluvila v krátkých větách, ve stylu "máma utči", když chtěla utřít nos. Jako nechci našemu malému moc křivdit, ale krom toho, že větu by nesložil ani náhodou, tak dost pochybuju, že by byl schopen tak rozsáhlé úvahy, jako že má nudli, že je třeba se jí zbavit a může to zařídit matka s kapesníkem, kterou je o to třeba požádat.
Vše o těhotenství a dětech
ZinaNáš malej sice občas mluví o sto šest, ale výhradně svojí nesrozumitelnou hatmatilkou. Ale kdyby mu náhoudou vadila nudle u nosu, tak si maminku zvládne zaúkolovat i beze slov ;o)
A teda vzhledem k našemu malému nemluvovi mi dvacet slov připadá dost dobrejch ![]()
DruI no nejbližší pepco je 30km, zase nechci kupovat nějaké luxusní hračky
Venku budeme lyžovat, ale odpoledne bude dlouhý.
Zina z mých zkušeností jsou holky rychlejší:) Fakt bych se tím netrápila, kluci říkali tak pět slov, doktorka se ptala na to, jestli rozumí.
Zina zrovna dneska u nas byla nejmladsi vnucka, taky 19m, a tech slov umi tak 5. Pusu nezavre, mele neco v jednom kuse, ale srozumitelne je tak jo, ne, ete (jeste), mami, pina (plína). A rika zkomoleninu sveho jmena, to je roztomily.
Vcera jsem mela na hlidani deti od syna, 7,5 a 2,5 roku. Spadla mi brada, ta mala se okamzite v predsini sama svlekla, zula, oba rikali prosim a dekuju, hezky si hrali, lisali se ke mne, neřvali, kdyz mi nesly pustit pohadky z CD, zpivali si a vnuk rikal basnicky, co se uci ve skole. Ema uz nejakou dobu nema pliny a uz nerika Čí, ale Ja potrebuju curat. Samozrejme vyslovnost jeste nic moc, ale veta! Kdyz jsem referovala rodicum, ptali se, jestli jsem opravdu hlidala jejich deti ![]()
Evaeva Já měla nemluvnou i holčičku, tak si to u kluka už tolik neberu. Stačí, že vidím, že mi rozumí.
DruI vždyť jo. Kluci se pak ale rozmluvili, ve dvou letech už mluvili ve větách, oni vynechali to období komunikace pomocí zvuků no![]()
A musim rict, ze to maly batole je rychly jak das. Chtela chodit po schodech, tak jsme vylezly nahoru, pak chtela ke mne do pokoje, hrala si s kancelarskyma sponkama, hazela je do krabicky, byla do toho docela zabrana, a najednou to napalila ke dverim, chytla jsem ji tesne pred tema schodama. To jsem se teda orosila.
Evaeva naše dáte je v těch zvucich a gestech tak dokonalý, ze dokaze skvele dirigovat i obe babičky, který to videj jen jednou za čas, teď si tady oblíbila takovou tu lanovku na hřišti, ona řekne Táto, a přesně ukáže , kam ji má posadit, kam odvezt a odkud pustit, Akorat se ani nesnaží napodobovat nějaký slova ....
Edit: ale teď zacala říkat tady a tři, abych ji nepomlouvala
ona rika i ty několikaslovny vety, ale jen z repertoáru, kterej bezpečně ovládá (tuhle jsme byly v koupelně a dole v kuchyni se ozvaly nějaký sprostý nadávky na kočku a holcicka to hned okomentovala, ze táta Mimičiči tyty, to mě rozesmalo hodně
a ještě po mne teď opakuje včetně intonace noooo a jeeee, to je taky vtipny moc
ona teď pusu nezavře, i si zpívá, tak furt čekám, kdy to rozjede
Tak syn se ted taky rozmluvil, ale je mu 3 a ctvrt. Zacaly z nej padat vety a predvadi slusnou slovni zasobu, dokonce i babicka se uz uklidnila, bala se, ze je s nim neco spatne. Ovsem ta slovni zasoba, tu pochytil od sveho starsiho bratra, a ted tu hykaji oba dva nejake nejapne sprostacinky. Si rikam, jaky tady byl predtim klidek![]()
Zina Dvacet slov v roce a pul je hodne dobrych
Kdyz jsme byli na tehle prohlidce, doktorka se me na to taky ptala, tak jsem popravde rekla, ze slova uplne nerika, spis nejake svoje zvuky, tak se na chvili zamyslela a do pocitace si napsala "socialni vyvoj uspokojivy", radsi jsem se neptala, co to zmamena, jestli jako za ctyri
Pak se teda brzo rozmluvil, ve dvou letech uz spojoval 3 slova do vet, a ted ve dvou a ctvrt ma velikou slovni zasobu, pusu nezavre ![]()
Já jsem pravák jako poleno, ale vždycky jsem chtěla být levák, už jako malý dítě jsem leváky vnímala s takovou zvláštní aurou, jako že jsou výjimeční! :-)
A jinak ty řeči nesnáším, to přesně byla moje tchýně, ona je fajn a asi by ani nijak netlačila na přeučování, ale pořád se na to ptala, když to bylo poprvé, tak mě to úplně zaskočilo, protože já se na to do té doby vůbec nesoustředila. Ale muž je přeučený levák, ale taky byl pěkný neurotik, měl tiky a dokonce jako puberťák skončil v nemocnici s ochrnutou polovinou těla, jsem přesvědčená, že to má souvislost. Dnes je úplně rovnoceně oboustranný a je to super schopnost, kterou mu dost závidím!
A pak mám kamarádku, která píše a jí pravou, ale všechny umělecké činnosti, jako kreslení, vyšívání a podobně, dělá levou! :-)
Garfie my si s kamaradkou dokonce někdy v 6.tride nakoupily písanky pro prvnaky a učily se docela pilně levou psát
MPLee nakonec vyhrál Schladming. Tady asi nebudete:) Kluci chtějí být asi první na svahu nebo co, už snídají ![]()
MPLee no v té kombinéze to chce trochu cviku, pamatuju si, jak jsme takhle čůraly v kombinéze s lyžemi na nohou na kraji sjezdovky, ale bunda bude praktičtější ![]()
Evaeva a já si při pohledu na hlavní stránku a poslední příspěvek říkala, co se proboha stalo, že píšeš v 7 ráno
tak hezky lyžujte, moc závidím, hned bych jela taky, ale musí mi stačit, že jsme se konečně všichni čtyři vyhrabali z těch nejhorších chorob a můžeme zase nějak fungovat. Pozdravujte ve Schladmingu, jestli se pak podělíš o tipy, co jste kde našli zajímavého, budu ráda.
Evaeva tak tam bohužel nejsme no. Tak se můžeš inspirovat na ig Kate Trávníček, ta teď sdílela nejaký příspěvky o dětství bez hraček
přežijte a užijte si lyžování. Po ránu je to stejně nejlepší! Jen to odpoledne pak bude ještě delší... ![]()
Malenge určitě se podělím. Ale ty už asi máš zdatné lyžaře, ne? My jsme trochu vedle Schladmingu, líbí se mi, že vyjedeš první lanovkou a až tam je ten dětský areál, je tu i spousta kočárů a mimin. No mladší sjel třikrát na pásu a teď se tu točí na kolotoči
Ale starší jel s mužem, jsem zvědavá s čím se vrátí, moc modrých tu není, samé červené.
MPLee navíc mi došlo, že je neděle a obchody zavřené. Naštěstí máme v apartmánu takovou zašívárnu s matracemi, tak si tam dělají domeček.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY