Vari ten jsem uz taky videla, ale popravde me nosit s sebou nocnik, byt skladaci, tak desi, ze radeji zustanu u te jedne pleny a malych ubrousku v kabelce. Snad budou jednou stacit jen nejake desinfekcni ubrousky a pridrzet mlade na beznem zachode
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli nevím, moje děti se nechali zvednout na ruce. Nemohli by jste z toho udělat nějakou srandu? Třeba u nás se curalo na kanálek.
Na některých veřejných WC mívali redukční prkýnko. To jsem vychytala po nějakých zkušenostech ze zahraničních kempů, že jsem nosila sebou k kapse desinfekci a to prkýnko předem otřela. Dodnes to na verejných záchodcích tak dělám.
Zuzuli já myslím, že si časem zvykne. S jarem taky nebude potřeba se tolik navlékat a bude to jednodušší. Holku nemám, ale taky bych v tomhle případě nosila další plenu, však to není nic proti ničemu.
Karja syn ve školce taky nekaká, nikdy. Ráno se ho ptáme, jestli potřebuje. Vydrží až do večera klidně.
Zuzuli u nas to prebiehalo podobne. s holym zadkom a nocnikom v miestnosti to este ako tak stihal ale akonahle som mu dala slipy tak to bral ako plienku a pustal do nich. naznaky na odplienkovanie boli ale opakovane to zlyhalo. ked zacala pandemia a vyrazili ma kvoli tomu z prace tak som den po jeho tretich narodkach zobrala plienku cez den a furt ho otravovala ci mu treba ist na nocnik. prvy tyzden nehody a druhy uz bol pokrok. von sme aj tak moc nechodili ale bravala som so sebou nahradne oblecenie pre istotu. plienku na noc nepotreboval az v 4 rokoch. doma som mu v zaciatkoch postupne pridavala slipy a neskor aj teplaky/kratase ked som videla ze to stiha vyzliect vcas.
a na vceobecne blbe kecy od okolia ci uz vie hento alebo tamto uz len odpovedam ze do maturity / do svadby sa to oduci / nauci ![]()
Evaeva já doteď když jdeme nebo jedeme na kole a někdo říká kam máme jít, tak nepatrně zvednu pravou ruku a jakože zkusím psát, abych si určila strany
tohle delam taky, abych se ujistila, ktera strana je prava. Pri navigaci mi to vubec nepomaha. Jsem schopna rici odboc doprava a ukazovat doleva. Muz se me radeji pta, jestli myslim pravou - pravou nebo pravou - levou stranu. Radeji ukazuju, protoze to je vzdy spravne.
Ginger ja sa riadim podľa toho, na ktorej ruke mám hodinky. Raz som navigovala Škota u nás na návšteve, takže som sa musela sústrediť navyše v angličtine a nechápala som, prečo odbočil doprava po mojom 'turn right', keď som chcela aby išiel vľavo!
Ginger já říkám ke mě/k tobě
Ale je to škoda, jinak jsem dobrý navigátor, číst v mapách umím, ale tohle trochu snižuje můj výkon.
Evaeva přesně, v mapách se vyznám mnohem lépe než muž, ale tvrdím, že doprava a ukazuju doleva. ![]()
Jinak ke správnému určení strany si musím představit, kterou rukou píšu (lžíce nefunguje, klidně dám při prostírání příbory naopak, když se moc nesoustředím), ale to, kterou rukou píšu, když vlastně nepíšu, si neumím představit automaticky, ale musím si představit tužku v ruce a psaní tak, že si písmo nerozmazávám, jako bych si ho rozmazávala jako levák.
. Uznejte, že než stvořím takovou konstrukci, je za mnou už několik křižovatek a sjezdů. ![]()
Asi bych měla začít říkat má dáti, dal. To by bylo jistější.
taky prej funguje na levý ruce L ze jde z natazenyho palce a ukazovacku s rukama na volantu
Ad nočník, rikam rano: Kačenko, chceš se vyčurat do nočníku? -Neeeee!!!!!!-Ty se chceš vyčurat na podlahu?!!!! -Jooooo!!!!!
tak asi ještě počkám
ty jo, já od malička cítím levou ruku jinak než pravou, dlouho jsme is myslela, že to tak mají všichni, tak jsem tomu pletení si stran nikdy moc nerozuměla.
K nočníkový tématu mám to, že malej na něm fakt od toho roka ochotně sedí a dělá, co dělat má, ale je to čistě o našem načasování. On většinou chodí pravidelně po jídle, takže to není těžký odhadnout. Ale zatím nemáme žádnej posun v tom, že by si nějak řekl (haha) nebo naznačil, že by se mu chtělo, ani ho teda v nejbližší době nečekám.
A byli jsme na půlroční prohlídce, v 19 měsících má 82 cm a 11 kilo, tak obr Koloděj z něj asi nebude. Pochválili ho, jak krásně a stabilně chodí, prý je to i tím dlouhým lezením, a ptali se, kolik umí slov. No řekla jsem 20, což je cca pravda, ale fakt je, že co se rozchodil, tak vypnul mluvení a říká jenom táta a pes. Jinak komunikuje posunkama a hlavně jede nonstop ée,e, é, é, é. Celkově vokální je dost, ale mluvit slovama se mu momentálně fakt nechce.
Zina přijde mi šikovný teda! V 18m kluci říkali fakt pár slov, dvacet bych teda neřekla ani zdaleka.
Jsme na dovolené a nechali jsme doma všechny hračky ![]()
Zina Já to mám s levou rukou taky tak, že ji cítím jinak.
Ale obecně jsem asi původně obouruká, i když naučená na pravou. Ale třeba myš mám s přepínáním pravá/levá a je to fajn, když můžu střídat strany.
Evaeva a sakra
No, tak snad je alespoň v okolí nějaké hračkářství! Ale myslím, že když vypustíte děti do přírody, nějaký ten klacek, kterým se budou navzájem spokojeně mydlit, si najdou ;o)
Jinak k nocniku - dcera se podle mě dost zbrzdila miminkem. Ale je jak na houpačce. Někdy si kralsně chodí - sama si sundá kalhoty, vykoná potřebu, utře se, oblíkne. No a někdy prostě totální ignorace a řev, že chce plínku nebo hlásí že čůrá a u toho sedí na gauči nebo cokoliv. Tak se jen vždycky ráno zeptám, co ten den chce a neřeším. Jsem na to asi líná, máme spoustu aktivit a teď v zimě se mi to moc řešit venku nechce. Teď teda dostala kalhotky s Peppou, tak to docela jako motivace funguje. No a samozřejmě od rodiny máme na talíři, že jí učíme lyžovat, ale na nočník jí nikdo neučí a co z ní chudáka bude
I když pravda je, že to lyžování v plíně mi přijde taky vtipný.
MPLee No hele, když pak v zimě dáváš čůrat holčičku v kombinéze, tak ti to lyžování v plíně musí připadat jako vyloženě praktická věc :o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY