Garfie Cizí minina taky nerada beru do rukou. Vím, jak jsou teď mámy citlivé právě na ono správné uchopení, což jsem já nikdy neuměla, tak se k miminkům nehrnu. A upřímně, ani v tom nespatřuju nějaký požitek
Taky bych se radši ujala vaření kávy ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zarinya alebo k pohodovym vnucatam :) ja by som s radostou svihla dieta do kociara a dala ho niekomu inemu na dve tri hodiny ako kamoska, tiez to nie je sranda, ak si s dietatom cely den vkuse a nevies sa poriadne dostat z domu a ako bonus ani si niekoho pozvat na navstevu, lebo je to urcite prijemne pocuvat a debatit pri vrestiacom dietati :). Najma ked ti ako bonus cez den velmi nespi a po navvsteve babicky potom nespi ani v noci, to je celkom na maslu a aj tak to kazdy tyzden absolvujeme :)
Garfie toto iste urobila kamoska, druhy raz tehotna, par tyzdnov pred porodom, dobehla nas pozriet a sledovala ma ked som maleho natriasala na fitlopte. Tak sa jej pytam, ze ci si ho chce chytit, odmietla so slovami, ze nie, ze ona male deti nevie drzat, ani v zavinovacke
.
dynda Synček má troch nevlastných súrodencov, tak verím, že sám neostane.
U mňa je to moje sebectvo, na prahu štyridsiatky mať bábätko, to nechcem.
Držím ti palce.
DrowRanger Raz som v zúfalstve orvala konár ihličnanu a vpresovala ho na korbičku, nepomohlo, len reálne stromy. Hračky na kočíku nezniesol nikdy.
letfenixa ja som zas v satke prisla s malym k stromu a pritiahla k nemu konar, ze mu ukazem listy. No, vracali sme sa domov do 5 minut, co sa mi zachadzal od placu
. Ale verim, ze z tohto vyrastie a este budem mat problem ho z vonku dostat domov.
DrowRanger no,nemyslim si,ze to snacha od barbucha ma lehke s dvojcaty.![]()
Garfie Ja sa deti takisto bojím. Dieťa som mala v náručí iba raz, jemu sa to páčilo a ja som bola od strachu mimo ![]()
Zarinya to som ani netvrdila, ale predsa len je to ine, ak ti od zaciatku vydrzia v kociku,ebo potom aj to par dnove ci niekolko tyzdnove babatko moze mat chvilu niekto iny ako matka. Ja som s malym za dva mesiace sama nezvladla ani jednu cestu v kociari dlhsiu ako hodinu(ta skoro hodinova bola jedna a uz sa nezopakovala) a skusala som vsetko mozne ako ho na to naucit, prave kvoli starym rodicom - pravidelne casy, nepravidelne, najedeny, predriemnuty po kojeni, spiaci, unaveny, s hrackami, bez hraciek, so strieskou, bez...obcas si uz pripadam ako vedecky vyskumnik a syn je ako vedecky projekt
. On je fakt najspokojnejsi doma so mnou alebo muzom, to uz mame svoj rytmus a mame doma spokojne, usmiate babatko, ktore sa zmeni v umrncanu, placucu obludku akonahle mu toto sukromie niekto narusi. Navstevy vacsinou koncia tym, ze revuce dieta zanasam do spalne, kde mi pri kojeni zaspi a ja sa uz k navsteve nevratim, lucim sa cez privrete dvere
.
Zarinya ale inak mne toto co pisem neverila ani vlastna mama, potom prosla na dva dni, ze mi pomoze s malym..no nepomohla, lebo sa nedalo, pri odchode mi vravela, ze by neverila, ze male decko cez den vobec nezaspi inde ako na mne alebo ze bude revat v kociari tak ako reve, ci ze je tixho len na lopte...a to ho este nepocula ako jaci v autosedacke , ked sa pohne auto
.
Zarinya tak jasne. kdyz s nim neumi zachazet a dite place az nejde do noci uklidnit, je treba nechat to byt, protoze ona ho chce a ona je babicka![]()
viktorka_od splavu hlavne ho chranit!jo,mas pravdu.
ja reagovala na volbu slov,nic jinyho.
DrowRanger Mám k Vašemu "my name is trouble" dítětěti poznámku, možná úplně mimo, ale..
Moje dcera taky nebyla jednoduchá, byť spíš až jako batole. Zpětně si uvědomuji, že dost jejích zašprajcování mohl být ani ne protest proti tomu, co se jí dělo, ale spíš panika z toho, že cítila matku v panice/nervu.. Nevím, jak situace nesete (já bych byla zralá na Bohnice!), tak jestli nemůže být klíč tady...
DrowRanger ja verim protoze jsem takove mela. ale neboj dnes je to normalni (skorouz) chlap![]()
Zarinya zrejme to chapeme kazda jinak. nedokonalost psaneho projevu![]()
viktorka_od splavu Chran svoje dite!pred babickou?
Trochu silna slova,ne?
No, babičky jsou různé. Mě moje babička natrhla ucho tím, jak mě za něj tahala. A mamka si pak docela vyčítala, že dala babičce šanci a doufala, že se ke mě nebude chovat tak, jako k mamce v dětství......
Ano, někdy je potřeba chránit i před babičkou. A pokud babička nevnímá, že dítě její manipulaci nenese dobře (a může být někde nějaký problém), tak by měla zasáhnout matka.....
Ad. navyknutí na nošení a houpání - vždycky přemýšlím, jestli se dá dítě fakt zvyknout, když minimálně poslední měsíc před porodem, možná i dřív bylo schopné to, že je permanentně houpané a nadnášené, vnímat....
viktorka_od splavu ty seš strašná matka pluku - chraň!, táta nesmí!, táta musí!, dobrá propaganda.
Pavlena je to mozne, ze citi zo mna nervozitu, ktoru si ja neuvedomujem, ale nemyslim, ze to je ono, lebo pri muzovi sa sprava rpvnako a on je pohodak. Ale zas ono vela veci sa zlepsilo, ale len ked sme traja, blbe je, ze nosit sa v zavinovacke uz odmieta aj nam a nosit sa bez tiez pbcas bojkotuje a tym starym rodicom sa ratal prave ten fyzicky kontakt alebo tlacenie kocika. Skusim nadhodit ako alternativu zabavanie vnuka na gauci, to sa mu poslednu dobu celkom paci, reaguje na zvuky, pohyb a hlasy, tak mozno to bude s mensim placom a protestmi :)
Mutziputzi ano to jsem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.