barbucha naprosto souhlasim, ale myslis, ze u cerstve sestinedelniho miminka uz se da mluvit o "otuzovani"?
Vše o těhotenství a dětech
711990 Nám v porodnici říkali, že už od narození se nemáme bát nechat děti "žít" se zbytkem rodiny, tj. nechat je v běžném provozu domácnosti, třeba nechat spát v obýváku, kuchyni. Ale jak jsem říkala, naše dítě bylo coby kojenec bezproblémové.
2x
Tak jistym zpusobem... nebo to nazveme zvykani nebo jak je komu libo, to je prece fuk. Nerikam brat mesicni mimino do opery prece ![]()
Ja nevim, mne ty nejmensi mimina pripadaly vzdycky nejmin problemovy co se naroku tyce, jak este nepoznaj jestli je nekdo "nas" nebo cizi, jestli spej v posteli nebo pod gaucem
hlavne kdyz nemaj hlad, ze jo ![]()
Ale kdyz je budes chovat pod sturcem, tak ti to daj brzo sezrat bych rekla.
Mohučanka To je fakt, asi zadny specialni opatreni potreba nejsou...Ja dite nemam a cizi jsem prave videla az tak trimesicni, takze nemam vubec predstavu. Mela jsem z toho takovy dojem, ze ty prvni mesice jsou proste hruza pro vsechny, nez miminko trochu dozraje.
711990 otuzovani ani ne, ale mam zkusenost, ze i cerstve sestitydenni miminko dokaze pekne cvicit s celou rodinou. alespon tak stara byla dcera v dobre, kdy jednoho dnes prisel muz v osm vecer domu na otocku z nocni a dite, ktere on tou dobou nosil na rameni, aby vubec uslo, uz vesele odfukovalo. ja proste nenosila, mrne to dobre vedelo, tak nebylo kvuli cemu rvat.
ono kdyz se dite v kocarku vzteka, tak to nemusi byt nutne tim, ze ho nekdo spatne vozi. moje dite rvalo hodne, zato spalo minimalne, ale ja jsem opravdu matka herodeska a vlastne me nikdy nenapadlo se zacit vsem situacim, ve kterych breci, uplne vyhybat, protoze by to skoncilo tim, ze je nonstop u prsu. proste jsem ji babicce nalozila do kocaru a rekla ji, at se vrati, kdyby ji moc rvala. ale nikdy mne nenapadlo rict, ze dite rve proto, ze babicka blbe vozi.
barbucha to je prave to, co me zajima. Tvuj pristup je stejny jako se razi u nas v rodine a s cim proste na prvni dobrou souhlasim. Ale jak clovek cte vsechny ty internety, mam dojem, ze ted proste frci neco uplne jinyho a jakmile se na dite rozzlobis, tak ho poznamenavas na celej zivot...tim nemyslim nikoho zdejsiho, spis insta-maminky, ktery sleduju. A nejak nevim co si o tom myslet, na obojim mi prijde neco pravdy;)
barbucha Ja si to nemyslim. Nektery lidi fakt hrozne jecej, treba jedna moje segra na to mimino furt tak divne jucha, ze I to moje extrovertni je z toho za kratkej cas dost unaveny. Tuhle mi rika, at ji mimino dam a jedu si nakoupit, a ze spici nechce, ze si ji vzbudi aby si s ni mohla hrat:-D. Takovej hrich budit miminko. Ono je spolecnost a spolecnost, verim ze u pulky moji rodiny by jsi vydrzela 10 minut k bouchnuti hlavy:-D. Vcera jsme meli navstevu, rev od deti jako blazen, jejich matka na ne rvala jako blazen, nase dite blazene lezelo na jidelnim stole a pozorovalo tuto divokou veceri, vecne na nej nekdo halekal a stouchal a dobry, ale ja z toho ruchu byla zrala na neurol. Mit jiny dite, taky to neda. Taky z ni bude jiste divozenka, to bude neco pro me...
barbucha slyšelas někdy o novorozenci s nezralou nervovou soustavou? já do jisté doby nikoliv a byla jsem matka herodeska![]()
každopádně gratuluju k bezproblémovým dětičkám i vnoučatům a jestli si chceš myslet, že je to tvou/rodičů zásluhou, si to klidně mysli:P
Jo, me se vzdycky kdyz se s kocarem vratim jen zeptaj, jestli rvali nebo spali. Tak jako aby ukazali zajem asi ![]()
Nas sa vedel jednu dobu v kociku budit ked pri nom niekto hlasno rozpraval. Takze ked ho vozil dedko, tak sa mu pravidelne zobudil predcasne, lebo ten sa vzdy s niekym zakeca a kedze uz dobre nepocuje, tak rozprava hlasno. Maly bol potom pol dna mrzuty lebo sa nevyspal, rozhodeny rezim, cele zle. Dedkovi som to nevycitala (bola som vdacna, ze ho berie von) ale jemne upozornovala aj ked ucinok to nemalo. Ale priznam sa, sralo ma to riadne ked som potom mala s malym pol dna vydrzat co bol cely zly. A to je inak super dieta. Takze ja zas na druhu stranu viem pochopit, ako sa @DrowRanger citi ked ma take narocne dieta a niekto jej dieta rozhodi tak, ze je este celu noc uplakany. Ved tie prve mesiace su pre prvorodicku aj tak zahul, len na to clovek mozno casom zabudne.
barbucha no jasne, tak baba mi hodinu vozi dite, ja si muzu zdrimnout... tak se alespon optam, jak si to uzili ![]()
Karja presne, niektori ludia su hrozne hlucni (teraz nemyslim dedka). Po sestonedeli boli u nas na navsteve kolegyne a aj to nase super dieta, ktore nemalo problem s nikym, sa balo a plakalo lebo jedna ma tak hlasny a zvonivy smiech, ze to pocut na cely barak. (ona si to uvedomuje a sama sa hresila, ze ma byt tichsie ale tazko sa to ovlada, nemala som jej to samozrejme za zle).
DrowRanger
Na jednu stranu s tebou soucitim, ale na druhou stranu - jako babicku - me z toho popisu uplne jima hruza.
Jako nezlob se na me, ale aby mi nekdo nakazoval, ze dite smim chovat jenom sedic/houpajic se na balonu... predepisoval mi jakym tonem na nej mam mluvit a a vubec ze se na nej radsi nema mluvit protoze mu to vadi... nesmet ho fotit protoze ho to rusi... To teda koukam jak blazen.
Nerikam ze se na dite ma rvat, proboha. Ani s nim jezdit vedle dalnice nebo kolem poutovych tlampacu. Ale normalni provoz by snest melo, vcetne mluveni... Vy ho v tom ale podporujete, a neumim si predstavit, jak pujde takovy uzlicek nervu do skolky. To budes davat instrukce i ucitelce? A co na hristi, tam budete chodit jen v noci kdyz tam nikdo nebude?
Jak sama pises, neni na spolecnost a spolecenskej provoz zvykly - tak byste ho spis meli na nej navykat, nez ho pred nim branit (a odnaset pryc). Trochu ho spolecensky "otuzovat", a ne se tomu vyhybat, nebo bude za chvili uzlicek nervu i z vas...
Ale delejte jak myslite, samozrejme. Ja jen nabizim pohled takrikajic z druhy strany
To jsou teda kecy, s prominutim, vzdyt to dite ma par tydnu, ani jeste poradne nevidi. Normalne z toho vyroste a do skolky mu to rozhodne nezustane. Nektery deti proste jsou narocnejsi.
DrowRanger Delas vsechno spravne! A drzim palce s tim nositkem, at se mu tam zalibi.
Budit spici mimino
to bych ji zabila
Ale zas takova rozjasana hlucna rodina mladou prave hezky otuzi, ne? Jen at si zvyka. Navic je to zabavnejsi nez mrtvolny ticho. Kdyz si ty vemes ten neurol... ![]()
No slysela, ale ne tady, tady si na to nikdo nestezoval pokud vim. Jako jo, nektery mimina samozrejme vyzadujou zvlastni zachazeni, kdyz maj specifickou diagnozu.
Nemas tolik cist ty internety
Kazdickou generaci se ty rozumy a rady a porady menej... my napriklad jsme meli bejt na umely vyzive, ledva jsme na ni vyrostli tak to byl pomalu zlocin... nejdriv harant musel spat vyhradne na brise, ted uz zase skoro nesmi... my museli na slovo poslouchat, nasim detem by se takhle zkrivila psyche...
Ja bych to videla na prostou logiku: to je jako s otuzovanim uplne obycejnym (ano, nase deti dostavaly po koupani studenou sprchu!), proste je to odolnosti prospesny, a totez s otuzovanim spolecenskym. Proste pomaloucku polehoucku natrenujes... a pak te hned tak neco nerozhodi.
711990 u nás určitě první tři měsíce hrůza nebyly, ale nemyslím si, že by to byla naše zásluha. Prostě se tak narodilo. Ve dvou měsících jelo poprvé autem za hranice a spalo v autě, řev se nekonal. Já si myslím, že jsme prostě měli štěstí
Věřím tomu, že když někdo má miminko, které brečí nonstop, udělá cokoli, aby to tak nebylo. Jedno takové miminko znám a nevidět to z první ruky, tak bych tomu snad ani nevěřila...
a co mp meri? už má přírůstek? ![]()
barbucha No prave ona si zvyka a bude ji to pripadat normalni!!!!Tuhle dostala malej pohlavecek od bratranka a ani nemrkla chuderka
každopádně gratuluju k bezproblémovým dětičkám i vnoučatům a jestli si chceš myslet, že je to tvou/rodičů zásluhou, si to klidně mysli:P
To ze jsem rekla?! Dyk ja netvrdim ze jsou bezproblemovy. Taky rvou (moje nejoblibenejsi video je jak rvou dvojhlasne
) a maj svy mouchy, ale s tema dvema je to proste v tomhle min narocny, protoze nemas na uzkostlivy pozorovani jen to jedno.
A moje zasluha neni vubec nic, ja je jen parkrat svezla v kocaru a pomuchlala. Snacha porad koji, takze (ach, jaka smula
) ani neni mozny mi je hodit na krk na pripadnou prevychovu ![]()
Teda co vy jste za familii
Doufam, ze to bratrankovi brzo vrati! Tady mas zrovna ukol ve vychove ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.