viktorka_od splavu uber, tohle je strašný![]()
Vše o těhotenství a dětech
A666 no presne. prvni prirozena reakce matky je ochranovat a u maleho miminecka naprosto spravna. nechat ditko “otrkat” bude pozdej namiste ale ne u malinkyho kojence..
Mutziputzi tvuj problem.
A666 tohle si snad rozhodne kazda matka osobne, jako rada na anonymnim foru mi to prijde strasny!
DrowRanger Prostě čím víc se bude malý hýbat, tím bude ta interakce s prarodiči lepší :o)
A jak se naučí chodit, budete ho muset zvenku tahat domů násilím ;o)
viktorka_od splavu myslim, že by ses s tímhle přístupem divila kolik lidí má problém se slovama Muset a Nesmět, ale klidně to tak nechme, zaplatpambu já v tom žít nemusim![]()
Ja se do teto diskuze vlozim i pres to, ze jinak vubec neprispivam. Me ale uplne fyzicky boli, jak chudak DrowRanger posledni tydny bojuje. Zkuste doma maleho nostit na mekkem polstarku, ne v zavinovacce, jen polozeneho na polstarku, totez v kocarku. Zda se mi, ze bude proste drazdivy, chce mit zkratka klid a trochu jistoty. Ten polstar fakt dela divy. A zkuste taky klubicko, google napovi. Co se tyce tchyne, neni nutne se ji zavdecit ve vsem, v tuto chvili ma pohoda ditete proste prednost, naucte se rikat ne, bude se vam to v budoucnu dost hodit. Matka zkratka musi byt asertivni a obcas vystoupit ze sve komfortni zony i za cenu toho, ze bude protejsek nesouhlasit. Pisete tady o tom docela casto, divim se, ze si to porad nechavate libit.
letfenixa
Já nemám sourozence, takže vím, jaký to je, a pro syna si to nepřeju. On by vůbec jednou byl vlastně úplně sám, tak doufám, že budou dva.
To je přesně ten důvod, proč musím nějaký ten kousek ještě vyrobit, ačkoliv to mateřství chvílema nesnášim moc dobře o těhotenství nemluvě, ty porody mi zatím ani nevaděj:-D:-D. Já teda sourozence mám dva a jsem fakt spokojená, ale třeba přítelova kamarádka nemá od 22 maminku a tatínka má už v důchodu a přijde mi to takový smutný, když si to uvědomím, že někdo fakt velmi lehce zůstane od mládí sám.
Zarinya Mutziputzi Teda musím se viktorka_od splavu zastat, taky jsem s dvojčatama zažila, jak babička dětí, plnou hubu lásky, došla večer těsně před spaním (a ano, věděla to), a přes moje prosby, že by holky měly být v klidu, aby pak v pohodě usnuly, jima střídavě třásla a halekala na ně, "Skáčeme, skáčeme, děti se musí s babičkou radovat!", pak se sbalila, muž ji zavez domů, aby jí spravil poličku, a já tam zůstala uspávat dvě rozhozený vřeštící půlroční mimina. A takovejch situací bylo, kdy si zpětně vyčítám, že jsem neměla po počátečních nesmělých námitkách sklapnout paty, a bejt přívětivá snacha.
Isca promin,ale ty nechapes o cem pisu(za Mutziputzi mluvit,nemuzu)
myslela sem,ze po tom druhem prispevku se to vysvetlilo,ale holt,ne.
Nikde nepisu,ze je snacha/dcera povinna vyhovet kazdemu pozadavku babicky,ze ty sis neudelala poradek,zato ja nemuzu,ale volba slov od viktorka_od splavu mi prijde naprosto nevhodna v anonymni diskuzi.
DrowRanger Takovýho klučíka má moje kamarádka (ta nová, deset smajlíkůůů). Má prostě rád klídek, zatímco ta moje je ve řvoucí domácnosti naprosto spokojená, on si chce prostě hovět na zádíčkách, co pět minut pofňukne a prostě ho zklidní jen maminka, zazpívání nějaké písničky či pohlazení. Je prostě takovej citlivej, velký podněty a vzruchy obrečí. Buď s nim v klídečku a prostě to babičcce zkuste ještě tisíckrát vysvětlit, však na něj taky může jentak potichoučku aby byl spokojenej. Fakt bych jí to omílala tisíckrát než to pochopí.
Mě miminka moc nebraly, ale teď mě berou jako blázen, uplně se těšim na mimina mých kamarádek. Protože nic není lepšího než pomazlení s tím malým růžolícím voňavým miminkem ke kterýmu však nemáte žádnou zodpovědnost a zase vodejdete! Fakt se těšim. Ta miminka hrozně rychle rostou a ten přechod od malinkatého miminečka k věčně usmolenéme batoleti zaflákanému od jídla se soplem u nosu je strašně rychlej. Se fakt těšim na ty ještě nepočatý drobky!
Isca já jsem měla na mysli tu obecnou radikálnost, jak jsem psala, to Musí, Nesmí, Chraň!, tak ostrý vyjádření, že mi vytane na mysl jak je nebezpečný potkat v lese matku divokého prasete s rodinou, snažím se používat pojmy, abych se vyhnula urážlivému přirovnání...prostě přepjatý názory podávaný jako dogma, to je mi protivný.
Karja taky mam rada miminka,jak se to zacne stavet na nohy,uz moc ne.![]()
Mutziputzi to si predstavujes spravne, to jsem cela ja!![]()
Zarinya :-D, Jo to mě nějak odrazuje ta ušmudlanost, ale to nezastavíš. Jak jsem si říkala, proč ty matky tohle a támhleto a teď to dělám taky.... tak jsem si samozřejmě i říkala, proč jsou něktará ta děcka tak upatlaná a usoplená. Myslím, že to moje bude to nejusoplenější.
Jak jsem tu jednou psala, že můj táta má jako životní poslání se jen starat o děti a vnoučata, tak dneska se musim s nim pochlubit veřejně. Má dovolenou, v sedm ráno mi říká, tak co bude vám zima, já vám zatopim, v osm, já jdu do obchodu, chceš něco koupit, v 9 šel pobavit miminko, v 10 mi říká pojedu do města, máš nějaký speciální přání, v 11 mu volám, zda jde někam na oběd, že bych místo vaření mu snědla jídlo z neděle, samozřejmě můžu sníst, co chci. No a odpoledne přijdu z vycházky a on mi ještě dovezl oběd! To koukáte, co!
Je to smutný. On nebude mít ani bratrance a sestřenice, pokud se nestane zázrak. Jedině toho sourozence. A to jsem otěhotněla na úplně poslední možný pokus, tak snad je mu to přáno.
A máš skvělýho dědečka k ruce, vnoučata ho musí milovat!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.