Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 22. října 2018 15:16

dynda Tak držím palce, ať dostane kamaráda na celej život!

No to on je děda na druhou stranu skrz to starání dost znavenej, takže hlídání/hraní dává tak 10-15 minut, pak se dost často stane že usne vsedě u pískoviště a tak;-):-D.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. října 2018 15:21

DrowRanger 

To zabavení na gauči je dobrý nápad, naši prarodiče tak taky začínali, vedle vození v kočárku. Měli dítě někde položený, mluvili na něj, zpívali, mávali hračkama, když ho to přestalo bavit a začal plakat, musela jsem naběhnout, báli se ho zvedat... Ale aspoň si na ně zvyknul. Kdybys viděla, jak teď všechny prarodiče miluje!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. října 2018 15:23

Karja 

Jako pořád se ještě může stát, že se sourozenci budou nenávidět, ale to už je jejich boj. Ten první má hodně přátelskou povahu, tak to snad všechno klapne.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 22. října 2018 15:28

Karja Teda! I usoplený a špinavý batole je pořád tisíckrát zábavnější než ležatý mimino  Modlila jsem se, aby kojenecký věk uběhl co nejdřív. Teprve teď je to super! A každý den lepší. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. října 2018 16:30
Reakce na Zarinya:

barbucha Gratuluju k zrejme pohodove a nehystericke snase.

​Dik! Tak mame vobe rozum, ze jo. Kdyz mi rekne at haranta nechovam, tak ho proste nechovam... na druhou stranu nade mnou nestoji jak drab a nesleduje, jestli ho drzim dobre nebo blbe (to me smiroval syn zezacatku!). Ani z tech vejlupku neni nijak zvlast na nervy, kdyz uz to nemuze vydrzet tak si jde na chvili zabehat  ale vetsinu doby si to radostne uziva (coz nechapu, me by slehlo) pac si urputne prala bejt vdana a mit deti, tak kdyz se ji to splnilo merou vrchovatou tak se toho nemuze nabazit. Prakticky travi materskou s pisni na rtech 

A to jsem se bala jak to bude vypadat, protoze je uplne jina nez ja s mym synem - vubec nema smysl pro humor a pro ten nas cernej uz teprve ne, tak jsem si rikala ze s ni bude zejmena o harantech tezka rec... ale uz vydejchala i to, kdyz hrdy otec nazval synka malym neboztickem (Oliver spi zasadne na zadech se sepjatejma rukama) a chtel mu este do tech rucicek dat kytku 

Jen s tim rozeznavanim ksichtu me varovali predem, ze muzou zacit jecet - a taky ze zacali. Jenze daj pokoj, jakmile prisvisti mama nebo tatka a zachrani je pred cizaky... 

Tak jsem myslela ze to by moh bejt problem DrowRanger , ale jestli dite jeci celej vecer a celou noc po navsteve babicky (a i jindy jak vidim), tak to tim asi nebude. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. října 2018 16:31
Reakce na JankaM:

Oblékly byste kluka (2 roky, takže jemu samému je to jedno) do poděděných holčičích věcí? Nemyslím zrovna růžové tričko, ale třeba dražší věci jako bundy, otelovačky a tak.      

​Jasné.

Dokonca som mu kým nenastúpil do škôlky (tam ho už poučili spolužiaci a nielen o tom ) často kupovala v dievčenskom, ako nie úplne dievčenské vzory samozrejme, lebo on mal a má rád jasné a príjemné farby a hlavne tie veci boli často z príjemnejších materiálov.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. října 2018 16:41

barbucha No u nás to je podobně jako u vás, teda jenom v jednom provedení naštěstí  já jsem vůbec nepochybovala o tom, že by se našemu dítěti nechtělo jezdit autem nebo v kočárku, prostě jsme ho tam šoupli a ono neprotestovalo, takže dobrý. Fakt obdivuju matky těch plačících nespavců!

Ale fakt je, že naše hodné, tehdy několikatýdenní mimino po návštěvě příbuzné, která ho houpala na rukou od ramene k rameni a přitom ječela "žádný spaní! Pařit se bude!" řvalo do dvou do rána. Jako teď nechápu, proč jsem jí něco neřekla...nebo jsem asi i něco řekla, ale nedbalo se na to.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 22. října 2018 17:07

Karja myslím, že normální matce se usoplený a zapatlaný dítě nepřihodí.. (taky mě to odpuzuje maximálně..!). Jako chce to teda trochu nasazení a vlhký ubrousky stále s sebou...

Top je jedna příbuzná se žravými dětmi. Na zahradním celoodpoledním sedánku ty kluky jedinkrát neutřela nebo neometla. Oni se cpali plynule celé odpoledne, tak si asi říkala, že škoda času. Kolem páté večer měli na obličejích a tričkách kompletně vše, co na 2 rautových stolech bylo..

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. října 2018 17:16

Mohučanka 

Mimino asi nechtelo parit 

Vono s dvema najednou se nedaj delat velky strachy, dyk by se vsichni jednou zblaznili... kdyz jsou mrzuty (a neni to z hladu) tak mazou do loznice nebo do kocaru, usnou a je pokoj. Jinak jsou zvykli fungovat v provozu od narozeni, maji malej byt a tak to ani jinak nejde. Kolikrat jsem prisla kdyz spali (v obyvaku) a mlady na me halekali, proc septam, jestli mam neco s hlasivkama?  Zadny ohledy na ty nevinatka nemaj  ale vono se to asi vyplati vic nez kdyby kolem nich naslapovali po spickach...

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 22. října 2018 17:40

Mohučanka Ty vado, no to by me asi kleplo!

Dalsi dotaz do plena, nemate nekdo typ, jak na suchy vzduch? Furt vetram a furt suchej, ty odparovace na topeni hadam asi nepomahaji, ze? Nejaky to elektricky se mi nechce kupovat, ale asi mi nic jineho nezbude.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 22. října 2018 17:49

barbucha Já myslím, že myslet si, že se několikatýdenní nebo párměsíční dítě chová nějak, nebo zvládá něco jinak než jiné, je zásluha rodičů, je úplně mimo. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 22. října 2018 17:50

barbucha Ja som tak naslapovala po spickach, a raz, maly mal par tyzdnov, mi na chodbe treskol na zem plne nalozeny susic. A dieta nic.

A raz sa zobudil po tom, ako som.ho spiaceho prikryla deckou.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. října 2018 18:08

Pinot Noir 

Tak urcite nektery mimino nenavidi celej svet uz od narozeni a naopak jiny zase je pohodar, ze proti nemu je dalajlama hotovej skarohlid! 

Ale nerikej mi, ze to nejde kapku usmernit. Jako dohady, co je dulezitejsi - jestli genetika nebo prostredi - vetsinou koncej ze je to 50 na 50, pokud si pamatuju...

Pokud chces rodicum uprit veskery zasluhy nebo vliv, tak muzes ditko rovnou po (jeho) vypadnuti odevzdat do laskave pece statu. Nic se nezmeni, ze? 

Online Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 22. října 2018 18:11

Karja Mokré hadry na radiátory?

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 22. října 2018 18:14

Sweet Potato Teď jsem dala, no asi budu furt víc větrat, nic jiného asi pořádně nezabere.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 19:06

Ďakujem všetkým za reakcie, kladné aj nekladné ;) Starí rodičia sa ohlásili na zajtra, uvidíme, ako to pôjde, predsa len aj malý je už o týždeň starší a o kúsok lepší. A možno sa nám blýska na fakt lepšie časy, už druhý deň po sebe mi zaspal v nosiči, spal vyše hodiny a kebyže už nejdeme domov chystať sa na kúpanie, spal by ďalej. Tak starí rodičia ak tak nebudú kočíkovať ale nosiť . Zajtra idem nosič testovať mimo dom, vrátane cesty autom, tak som zvedavá ako to dopadne.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 19:07

Pinot Noir ak by správanie sa dieťaťa záležalo od toho, čo robí rodič správne/nesprávne, boli by sme s mužom v keli, lebo podľa správania sa toho nášho sme robili chyby už pri počatí .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 19:08

Karja suším prádlo v spálni, trochu to pomáha, vetranie veľmi nie a to vetrám skoro nonstop niekde a v noci spíme pri mikrovetraní.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 19:21

barbucha no ono malý jačí skôr kvôli inému prístupu, svokra na neho hovorí veľmi nahlas, veľmi jačivým hlasom (fakt, inak to neviem nazvať), malý minule kričal od strachu, keď ho mala na rukách, keď začal plakať a videla som, že je z toho nesvoja, tak jej vravím, nech si v kľude sadne na loptu, pohojdá ho a hovorí na neho potichšie a normálnym hlasom. No, loptu odignorovala, hlas znížila na 5 sekúnd, skončilo to revúcim deckom, ktoré si bral muž (ja sa snažím im malého nebrať, aby to envyzeralo, že im ho nechcem brať, alebo si robím niečo v kuchyni a tak). Paradoxne v tomto je tvárnejší svokor a môj otec, ako majú hlbšie hlasy, malý sa ich občas zľakne, tak ho nechajú ukľudniť alebo ho podajú mne, ja dieťa skľudním a keď vidím, že je ok, dám im ho, prípadne keď vidím, že má dobrú náladu a nebude vymýšľať, tak ho podám niekomu kto ho chce. Svokor ho mal takto minule na rukách 30-40 minút kým sme boli u nich a ja som behala po dome a balila malému veci a malý na neho zbožne kukal a počúval, keď mrnčal, prišiel k fitlopte a pohojdal ho, proste poslúchol naše rady, veď predsa len sme s ním 24 hodín. To isté keď s malým prídeme na obed na návštevu a je tam aj švagriná, už X ráz sme im s mužom vraveli, nech sa na neho nevrhajú ako osi na med všetci naraz, že na to nie je zvyknutý a bojí sa toho, no svokor poslúchol, svokra a švagriná si ho vždy prehadzujú na rukách ako mača a hvooria na neho unison bez ohľadu na to, že poplakáva a nepáči sa mu to, väčšinou keď už jačí muž zahlási, že je hladný a preto je zlý a ja idem kojiť, tam sa väčšinou v tichu a kľude ukľudní, vrátim sa s ním do izby a zas hodinu a pol to isté.

Poviem príklad - malý mal v kočíku jeden čas obdobie, že sme ho do kočíka po kojení vedeli rýchlo položiť a v kľude potichu obísť blok, ale nemohli sme byť vonku dhšie ako 20 minút a dieťa preferovalo ticho, prípadne keď sa kočíkujúci rizprávali medzi sebou. Ja som ostala doma čosi písať, so svokrovcami šiel muž, vrátili sa po 30 minútach s úplne hysterickým deckom, keď som sa potom pýtala muža čo sa stalo (prišiel nervózny aj on, čo nebýva zvykom), vravel, že mal už nervy na mamu, lebo malého každých 30cm fotila, neustále na syna hovorila, aj keď jej vravel že mu to vadí a šla extrémne pomaly, takže keď sa rozreval, nestíhali sa vrátiť domov a malý sa dostal do vývrtky, v ktorej sa už nedal utíšiť. Ja som potom mala problém ho nakojiť a samozrejme sa to už potom Ťahalo až cca do jednej v noci, kedy odkväcol do vyčerpania, ale budil sa každú hodinu...

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. října 2018 20:05

DrowRanger 

Na jednu stranu s tebou soucitim, ale na druhou stranu - jako babicku - me z toho popisu uplne jima hruza.

Jako nezlob se na me, ale aby mi nekdo nakazoval, ze dite smim chovat jenom sedic/houpajic se na balonu... predepisoval mi jakym tonem na nej mam mluvit a a vubec ze se na nej radsi nema mluvit protoze mu to vadi... nesmet ho fotit protoze ho to rusi... To teda koukam jak blazen.

Nerikam ze se na dite ma rvat, proboha. Ani s nim jezdit vedle dalnice nebo kolem poutovych tlampacu. Ale normalni provoz by snest melo, vcetne mluveni... Vy ho v tom ale podporujete, a neumim si predstavit, jak pujde takovy uzlicek nervu do skolky. To budes davat instrukce i ucitelce? A co na hristi, tam budete chodit jen v noci kdyz tam nikdo nebude? 

Jak sama pises, neni na spolecnost a spolecenskej provoz zvykly - tak byste ho spis meli na nej navykat, nez ho pred nim branit (a odnaset pryc). Trochu ho spolecensky "otuzovat", a ne se tomu vyhybat, nebo bude za chvili uzlicek nervu i z vas...

Ale delejte jak myslite, samozrejme. Ja jen nabizim pohled takrikajic z druhy strany