Evaeva No to nemůžu, to musíme jít vždycky všichni všude společně, ale většinou bývají na záchodech, nebo aspon v tom Gasku jsou, docela těžké dveře a aspoň ta malá je nedokáže sama otevřít a upláchnout mi. Ale já je třeba nenechávám čekat ani u nás na chodníku ve slepé ulici, prostě musí čekat za plotem.
Vše o těhotenství a dětech
Karja no to ti nezávidím teda.
Evaeva já bych teda kluky taky nikde nenechala, když jdu na záchod.
Evaeva No vidíš to, já doted myslela, že je to běžné, že nad dětma se musí pořád držet dohled:-D.
Pinot Noir Asi záleží kde, pokud je to třeba v nějaké restauraci, kavárně, kam se chodí běžně, znají to tam, tak jo. Ale u nás je teda 90procentní jistota, že na ten záchod přiběhnou no:-D
Pinot Noir no já to dělám běžně, před domem na prolézačce čekají často. Nebo někde když třeba hledám pokladnu nebo tak, tak s těma ocáskama je to na dlouho. Nenechám je samozřejmě u silnice, že jo. Ale oni se chovají zodpovědně, když jsou sami, můžu se na ně spolehnout, ty největší chujoviny vymyslí, když je hlídám![]()
Karja tak je jim tři a pět, už je beru jako větší děti. Vždycky se teda ptám, jestli jim to nevadí. Starší takhle čekal od těch dvou let, ale to měl zodpovědný úkol, hlídal kočárek s bráchou.
Evaeva hm, já ne. Možná samotného toho staršího, ale dělat z šestiletého zodpovědného za sotva čtyřletého se mi nelíbí.
Já teda už holky nechávám ať si vezmou kola a jedou ven mimo zahradu, dají si okruh okolo mostku přes potok, okolo odstavene tramvaje a dojedou zpět. Už jsme měli doma s mužem debatu na téma s nikým cizím nikam, ale dětem jsme to ještě nevysvetlovali![]()
rasaNori "S nikym nikam" byla mantra moji babicky, to mi rikala jeste nekdy pred maturitou!
Pinot Noir já ho nečiním zodpovědného za bráchu, to platilo akorát u toho novorozence v kočárku ("Stůj tady u kočárku"). Jinak jsou zodpovědní každý sám za sebe. Před domem máme takový lesík, kam rádi lezou. Když jsou sami, mají to zakázané. Nikdy to neporušili. Vím, že se na ně můžu spolehnout. Každý zná svoje dítě nejlíp a ví, co si může dovolit.
Já jsem se ted bavila s kamarádkou, ona teda nemá děti, že jak se budeme stěhovat do nového, tak my nemáme plot a holky mají v podstatě na všechny strany nějaké kamarády či známé. Že prostě nikdy nebudou vstupovat na silnici samy, že když budou chtít za někym jít, musí mi říct, já je převedu, nebo pro ně přijde ten, za kterým jdou. Ona se hrozně divila, ale mně to přijde uplně adekvátní, že přece nenechám jen tak si přecházet ulici, ve věku 5 a 3 let, ačkoliv je to málo využívaná silnice typu satelitní zástavby.
Karja přecházet bych je taky nenechala, maximálně někde v slepé ulici, kde je pět domů a všichni se znají (staršího). Já celkově nemám ráda tyhle vesnické silnice, kde není chodník a je to takové nejasné. Přijde mi to nebezpečnější než tady, kde je prostě jasné, co je chodník a co ne. A taky bych chtěla vědět, ke kterým těm kamarádům teda šli.
KarjaJá bych to dělala stejně, mně ty děti přijdou strašně malý a z auta špatně viditelný.
Evaeva já si myslím, že starší by se za mladšího cítil zodpovědný, i kdybych to neřekla. A kdyby se něco stalo... No, zkrátka, jsem holt opatrnější.
Evaeva Jj, přesně tak. Já je nechávám jen u nás, ale musím jít za nima, zpravidla i utečou třeba o 20 m, když jdou ze školky a to jsme ve slepé ulici, kde jsme předposlední dům. Ale i tak, prostě nejde, že by šly a já neměla tu silnici nadohled. Jojo, myslela jsem to přecházení i poté, co mi oznámí kam jde, prostě vůbec, musíme jít s ní. Ty vesnické silnice jsou pitomé, někdo tam jede 20, jinej 80....
Pinot Noir jasně, to je každého věc. On se za něj zodpovědný necítí, ale jsem ráda, že se drží spolu.
Karja no kluci naštěstí zastaví před přechodem, ale tady je to jasné, kde končí chodník. Ale staršího už občas trénuju, přecejen půjde za rok do školy. On je u toho hrozně nervózní a stejně čeká, až to schválím![]()
Evaeva já taky nechávám. Ne venku, ale už byla sama doma, když jsem venčila psa. Na záchod jí s sebou neberu skoro nikde - jako do kabinky. Čeká u umyvadel, nebo v kavárně/ restauraci normálně u stolu. Teď na dovolené jsme jí nechávali na hřišti na pláži a seděli v nedaleké restauraci. Jako pořád jsme monitorovali kde je, ale i jsme si s muzem rikali, jestli to uz neni v jejim veku moc. Ale to hriste nebylo nejak nebezpecne a ona byla naprosto spokojena a sama se v intervalech vracela do restaurace.
DruI Jo, já si myslím, že to vidí každá máma uplně stejně, jen asi ta kamarádka, jak děti nemá, tak moc neví, jak se ty děti dokáží zjančit a neslyší a nekoukají a nedá se na ně prostě spolehnout. Což mi připomíná, když jedna ségra měla hlídání dětí u té druhé, tak starší děti mohly chodit už volně v nějakém okruhu po okolí, a tu nejmenší sestřenici tak jako tahaly s sebou...a ona vlastně byla ve věku kdy je ted ta moje velkámalá, no tak to bych se zbláznila. Ona segra jí tam pak kvůli tomu nechtěla dávat, ale já bych z toho udělala teda mnohem větší haló.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY