Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:21

Evaeva mala chodi na zachod se mnou do kabinky, at mi nezdrhne. Odemykat se je jeste nenaucila a na chvili se tam zabavi hranim s toaletakem...  Jednou jsem ji nechala v zoo sedet u stolu v restauraci, ze si jen zabehnu na zachod a pak jsem ji hledala po okoli, protoze se me vydala hledat, kam jsem zmizela. Maximalne mi zvlada pockat pred domem, ve vnitrobloku, kdyz doma zapomenu treba piti a bezim pro nej zpet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 22:22

MPLee no záchod s mladším je dobrá akce. On se bojí větráku, takže často nastane situace, kdy nechce se mnou do kabinky, protože větrák, a nechce čekat u umyvadel, protože sušák na ruceto ho radši nechám u stolku

Nechat jí na hřiště, kam vidíte, mi přijde v pohodě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 22:24

Zuzuli jo, to bych si ji taky brala sebou. On teda odemknout umí . Oni mi nikdy nezdrhali, starší odešel z hřiště přesně jednou, mladší by sám neodešel do teď. Kdybych si nebyla jistá, že tam zůstanou, tak to neudělám, to je jasné.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:26

Evaeva já přemýšlím, jak dlouho už nechávám syna samotného v kavárně, když jdu na wc, tak od 4 let asi? Ale jen v té kavárně, vím že sám neodejde a zároveň mu nehrozí žádné nebezpečí. Venku se bojím, aby na mě čekal třeba před domem nebo sám na hřišti, má docela hrůzu ze psů, asi by byl hrozne vyděšený, kdyby nějaký přiběhl a byl by tam sám.

A teda doteď ještě nebyl sám doma, maximálně že jdu na dvůr pověsit prádlo a to nechávám otevřenou ventilacku v ložnici, aby na mě mohl zavolat nebo může sebehnout schody dolu za mnou. Že bych šla úplně pryč, třeba na nákup, to se ještě docela bojím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 22:28

žluťásek já bych staršího nechala tak do půl hodiny, to už i párkrát byl, když jsem šla pro mladšího do školky a on byl nemocný. Ale oba je samotné nechám tak pět minut. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 22:31

žluťásek mně přijde nejhorší, že neumí číst a tudíž mi nemůže zavolat, třeba kdyby se mu ten nákup zdál dlouhý. Až bude starší, necháme doma nějaký mobil jako pevnou linku. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:33

Evaeva já jsem si jistá, že by to už třeba těch 15-20 minut sám zvládnul. Ale pak si přečtu ty články, jak v bytě uhořelo 5 dětí, když jejich maminka šla nakoupit a radši ho přinutim jít se mnou.

Školu máme přes dvě ošklivý rušný velký silnice, tam nevím, kdy ho pustím samotnýho. Asi ho budem vodit až do šestý třídy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 22:36

žluťásek jo, to chápu, rušné silnici jsou blbé. To je tady na sídlišti fajn, že i ty vzdálenější školy jsou maximálně přes menší silnici spíš parkoviště. Byla bych ráda, kdyby během první třídy začal chodit sám domů, když tu budu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:38

Ja sa priznam, ze ich nenechavam nikde samych, to si ich radsej nacpem obidvoch do kabinky . Starsi je strasny zdrhac a mladsi este take "teliatko", ktore sa aj tak samo boji. A tiez sa priznam, ze som ich uz musela par krat nechat s neterou a synovcom (7 a 9 rokov), oni na nich vzdy davaju velky pozor ale ked im starsi zdrhol, nikdy som im to nedavala za vinu. Naopak ubezpecovala, ze si viedli najlepsie ako mohli. Starsi je fakt neriadena strela, nastastie vekom sa to zlepsuje. 

Minule sa mi stalo, ze som s nimi dvomi v kauflande zistila, ze nemam mobil. Nevedela som, ci mi ho dakto ukradol (a mam rychlo blokovat sim alebo ostal v aute). Davala som im instrukcie ako maju cakat pri voziku a ja sa pren vratim. Nastastie sa ponukla jedna dobra dusa (mama s malym dietatom), ze mi ich postrazi. Ale aj tak som utekala odusu, vzdy mam strach, ze uz ich tam nenajdem :( 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:42

Evaeva Já budu mít s dceřiným chozením domů ještě jinej problém než silnici (tu jednosměrku, co leží mezi námi a školou, by zvládnout mohla), my máme ve výtahu napsáno, že děti do deseti let ho nesmějí samostatně používat, a já asi nebudu mít to srdce nutit ji chodit deset pater pěšky ;o)

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:44

Já jsem včera viděla maminku, jak naložila holčičku do auta parkujiciho po straně jedný z těch hnusných silnic, dala jí do ruky mobil a že se vrátí do školky pro bundu, co tam zapomněli. Tyjo, šla jsem se synem úplně pomalilinku a furt to auto sledovala, dokud jsem neviděla, že se vrací.

Můj mozek mi hned začal nabízet ty zprávy o dětech, co umřely zapomenutý v autě, hrůza že do toho auta někdo nabourá. Já neřídím, tak to nechci soudit. Ale jsem si skoro jistá, že bych svoje dítě takhle do auta samotný neposadila. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 28. března 2023 22:52

hele, teď ta kauza Děti nám nevadí, ale...to je zas, co

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 23:00

DruI já chodila šest pak bylo ještě období, kdy už mně výtah snímal, ale nerozsvěcel se, to dilema, jestli šlapat nebo jet po tmě. Ale já počítám, že budu doma, ale z různých důvodů se může hodit, že ho nebudu muset vyzvedávat. Tak bych pro něj dolů mohla přijet.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 28. března 2023 23:02

Potrefenáhusa No trapas no:-D. Jako OK, dalo se to napsat slušně, ale dneska je každej druhej arogantní, policajti, Železnej, ted už i restauratéři..... Nějak se to rozlejzá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 23:02

žluťásek víš co, ale to jsou věci, které moc neovlivníš. Do toho auta může někdo nabourat stejně jako je může někdo srazit, až půjdou pro tu bundu spolu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2023 23:03

Potrefenáhusa Karja no přesně, stačí dát na dveře Adults only a žádný příčetný rodič tam nepáchne. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 28. března 2023 23:05

žluťásek Já taky ne, protože moje by se tam zbláznily. Já jsem to zkoušela nechat je třeba čekat v autě, když jdu do vesnického coopu, nákup 3 minuty asi, nebo takhle něco...jediné místo, kde jsou ochotné čekat v autě je alzabox a parkujeme přímo před ním:-D Myslím, že pokud není teplo, je to v pohodě. U nás teda hodně rodičů nechává čekat děti v autě, když jdou pro to další do školky. Je to teda odlehlé parkoviště, já spíš obdivuji ty malé děti, že to vydrží. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 28. března 2023 23:06

Evaeva Potrefenáhusa Tak možná se chtěli takto zviditelnit. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 28. března 2023 23:12

Karja jo, mne to tím stylem připomíná pamflet naší školky, co musí umět dite před nástupem, jsou to všechno veci, který dite normalne ucime, ale celkovej dojem je wtf 

blby je, ze třeba moje mama si z toho taky vzala jen to, ze to nastvalo matky, co chtej prebalovat na stole a nechaj dite behat po hospodě místo po hřišti 

co mě teda šokovalo nejvíc v těch diskuzich, ze tam spousta lidi píše o pracovních kavárnách, kde chtej mít klid na praci a ticho, tak to jsem si rikala, že už jsem fakt stará, protože se do kavarny chodím bavit, pit víno a doporučila bych teda jít pracovat domu/do kanclu/do knihovny?

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 28. března 2023 23:16

Potrefenáhusa Asi tak no, navíc na práci se dají vzít sluchátka.