Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 08:33

MPLee no benzínka! Tam teda děti vždycky zamykám, i když nechtějí, ale tam mi to přijde uplně blbé, jak je tam nepřehledno, většinou jdeš ještě přes x těch čerpadel, kde ještě auta vyjíždějí, jako párkrát když hodně bulely jsem je hnala zaplatit s sebou, ale to fakt nemám ráda.

Mně černý scénáře nenapadají právě, jako nemám ráda ten volný pohyb po městě, po parkovišti musí se mnou za ruku, ve městě vystupovat stejnou stranou z auta, to si jako říkám, že se někde přimotají, ale mimo silnice a koupaliště mě to prostě nenapadá

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 08:36

Potrefenáhusa Tak to víš ono je rozdíl, jestli se na zahradě rozbije pusu, bude bulet osaměním, nebo odejde ze hřiště někam na silnici. Já to rozlišuju takhle, prostě ty následky a pravděpodobnost.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 29. března 2023 08:48

Dite samo na zahradě v kočáru dlouho brecici by u nás vzburcovalo půl ulice, a ti všichni mají číslo na muze:D takže mrnavky nechávám už dlouho samotné doma, typicky starší když se jí nechtělo se mnou pro malou do školky. Akorát následky si musím pak přičíst sama, minule mě to stálo ostříhane maslicky z podsedaku, protoze ho nutne potřebovala na nějakou stavbu a nešlo ji to rozvázatteď teda občas bývá sama i malá, a ta si to vyloženě vyptá že chce být sama doma. I v autě umí obě počkat, chtějí pak po mě pustit hlavně radiozurnal, a mami budou tam zase ty bouračky, ze? :D takže výchova k samostatnosti jo, ale jsme fakt vystrkov, to se to potom machruje. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:01

Karja Jezis jasne! My máme ty zabijacky schody, který nejsem schopna osefovat (a hromadu cihel a hromadu dříví), jinak bych ji asi poustela už driv. 
to velký město je další level, to mi stačilo jet teď na ten sraz a byla jsem zpocena až na zadku, jezdit s nima po Praze, tak snad asi ještě poridim dvojkocar a starší do nej prikurtuju, ale nemáme to natrenovany, třeba bysme to zvládly 

Ale tuhle mi s dabelskym úsměvem vbehla do silnice i u nás, zastavila na kraji, koukla na mě, chichi a rozběhla se...

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:10

Potrefenáhusa To je hrozné no, to mi vlastně ta jedna taky dělala, to je zoufalý. Ted to nedělají, já taky mám tu starou známou vařečku, co jsem vytáhla po té události, jak mi utekly po parkovišti a občas to připomenu, jak dostaly vařečkou a ten velkej trest domácího vězení! Ale to už byly velký, že jo, věděly dobře co dělají, žádný batolata. Protože ony fakt jako dokážou něco vymyslet Třeba tuhle šla nějaká paní s nákupem před supermarketem k autu a dvouletý dítě se šouralo asi 10m za ní, no tak to bych nikdy nedovolila, pokud by to holky nechtěly akceptovat, tak bych je tam za límec snad tahala. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:39

Karja jo, já ji taky tuhle vlekla, protože nechtěla jít za ruku, ona když je unavená, tak ty "musy" dost blbě snasi, tak bylo i nějaký valenicko po zemi 

taky už mi parkrat zůstala v ruce kapuca na patenty, když jsem po ni rychle chmatla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 09:43

Potrefenáhusa tohle byl dlouho schopen udělat mladší, třeba vlezl mezi popelnicemi na ulici, když jsem něco vyhazovala a jako čerstvě chodící mezi auta lezl pořád, staršímu to stačilo říct jednou. Na parkovišti mám taky strach, vůbec u větších silnic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 09:44

Potrefenáhusa ale za ruku nechtěli chodit ani jeden, to jsem si vynutila akorát přes velké silnice a vždycky to bylo s brekem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 09:45

Kokoska bylo by lepší, kdyby napsali, že děti nechtějí 

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:53
Reakce na žluťásek:

Pinot Noir restaurace na Vinohradech sepsala na svůj instagram desatero, že děti u nich nechtěj. Nesmyslně útočnou formou. 

​Na tohle výbušné téma bych se jinde netroufla zapojit do diskuze. Ale tady snad nebudu chápana nějak blbě, jen se opravdu ptám, protože tam tu útočnou formu nevidím. Z čeho plyne ten dojem útočnosti? Četla jsem to před pár dny, kdy to nebyla ještě kauza a první, co mě napadlo, že majitelé bistra musí být už fakt zoufalí, když si tuhle prosbu musí vyvěsit na sítě.

Hlavně jsem žila v naivní představě, že tenhle problém je už legislativně vyřešen, protože si pamatuji obdobnou kauzu, když byla dcera mimino. To už je 13 let. Tehdy tedy šlo o to, že byl přímo zakázán dětem vstup. A teď jsem četla, že to u nás stále nejde.

A ještě teda dodám, že jsem ta matka, která tahala dítě po restauracích, kavárnách a cukrárnách dítě od narození. 

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 09:54
Reakce na Evaeva:

Kokoska bylo by lepší, kdyby napsali, že děti nechtějí 

​To podle legislativy nesmí. To je diskriminace.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 09:59

notna ale něco ve smyslu na děti nejsme připraveni napsat můžou, ne? Proč taková agresivní forma.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:02

Karja jo, zamykám auto taky teda. Kalkuluju s tím, že kdyby se mi nedej bože něco stalo, policie nebo zachránce rozmlátí okýnko. Než že je nějakej magor z toho nezamčenýho auta vytáhne... Auto parkuju na viditelnym miste co nejbliz vchodu. Na horách třeba chodíme i na nákup, ale to má malej monitor dechu a hodím jim tam chůvičku. Ale každý má ty strachy jinde. Mě přijde ok nechat děti v autě, ale nenechala bych je u tchýně, která má bazén a nedala bych jim popcorn

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:05

Evaeva Z toho asi nikdo nepochopí, že nemá přebalovat dítě na stole. Ale nevím. Já tam právě tu agersivní formu nevidím. Jak jsem psala výš, spíš zoufalství, když musí provozovatel psát, ať děti nepřebalují na stole. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:07

notna To je škoda, že to podle legislativy nejde. Snad by mohli alespoň napsat něco jako prostředí nevhodné pro děti/zákaz vjezdu s kočárkem. Já jako rodič budu radši, když mi rovnou řeknou, že o mě v podniku nestojí, než aby na mě potom dělali ksichty.

A k té útočné formě, mě se to nechce znova číst, ale prostě mi to připadá jako bys dospělému místo: Chovejte se prosím slušně vyjmenovala všechny možnosti, kterými může někoho obtěžovat (nemluvte nahlas, nesmějte se, netelefonujte, neodstrkujte židle ostatním do cesty...), to mi taky připadá agresivní.

Já myslím, že normální rodič se snaží, aby jeho dítě nikoho neobtěžovalo a ten rodič, co se nesnaží se ani po takovém upozornění snažit nezačne, tak mi to přijde ost zbytečné, kromě toho, že si hospoda udělala reklamu.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:08

notna Mi taky připadá, že z toho čiší docela dost zoufalství a nepředpokládám, že by se to nesnažili řesit jinak.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:08

notna ta pasivní agrese na mě působí velmi nepříjemně. Za mě je úplně v pořádku napsat, že jsme podnik pro dospělé a děti zde nejsou vítané. To snad každý rodič pochopí a není potřeba explicitně zdůrazňovat, že kočár překáží, přebalování na stole je nechutné a děti nemaj matlat prstama od marmelády na křesla a cizí kabáty. To si ostatně myslím, že se nehodí ani v mekáči a podnicích dětem uzpůsobených, nebo jak to formuluji. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:09

notna Hele s tím přebalováním na stole, viděl jste to někdy někdo na vlastní oči nebo je to urgand legend? ;o)

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:11

Tak jako jsem se dnes poprvé zabouchla venku! Naštěstí jsem telefonovala a měla jsem telefon:-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 10:11

notna já z toho pochopím, že s dětmi tam nepůjdu. Tohle sdělení je hrozně nepříjemný. Měloby následovat, že slušný host pozdraví, dá přiměřené dýško a neplácá servírku po zadku.