Jen jeden, v Čerčanech. Z hlaváku je to ale na dvě hodiny. Ovšem ta trať kolem Sázavy je krásná. Úplně výletní.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa ano, ta trať je krásná. Ale to už by byly tři hodiny od nás, to nedáme ![]()
Na na jednu tramvajovou debatu si vzdycky vzpomenu, když jedu, dite jako rukojmí, aby matka nemusela platit za lístek, to bylo top
Já jsem teda trochu matka magor, 80% času jsem schopná ty děti utahat na vařené nudli, abychom spolu nějak fungovali, ale stačí pms nebo nepředvídany klacek pod nohy, a je ze me furie:) a holt ty děti jsou z půlky po mě, tak se s tím snažím zit a fungovat:D
Ale dneska jsem holky vysazovala u školky z auta, šla kolem paní a za ruku vlekla směrem ke škole dítě, které jecelo na celé kolo, ne maminko, sama sama. No a u dveří do školky kdy se ji dítě vysmeklo a začalo utíkat jsem pochopila, že to je nový chlapeček ze skolky. Ale teda scena na cele kolo, teď holky to začaly komentovat tak jsem jim rovnou vysvihla přednášku na téma nejsme v kině, takže nezirejte a koukejte se prezouvat. Ale teda i já jsem byla dost v šoku. Tak jsem holky odvedla do třídy a tam už si paní učitelka pomyslne vyhrnovala rukávy se slovy tak jdeme na to. Mě teda přišlo že už to není klasická forma nechci do školky, ale jako že hodně nechce.
rasaNori PMS u mě poslední dobou bylo peklo.
Syn má ve školce kluka, který tam taky takhle nechce, je to předškolák. Manžel mi popisuje šílené scény, ale ve školce je kluk asi rád, kamarádí se se synem, a jeho rodiče jedou hodně respektující výchovu, vím, že loni mohl chodit, jen když chtěl. Maminka je podle mě doma s mladším. Docela by mě teda zajímalo, jak to vypadá ráno nebo den před tím. Je to pro mě záhada.
Potrefenáhusa hmm, pojedu sama něco zařídit, budu si číst, koukat z okna, pojedu s kabelkou, cestou si koupím kafe... Ale ne, stálo by mě to 32 Kč, radši si s sebou vezmu kočár, tři leporela, patlací křupky, budu čekat na nízkou tramvaj a cestou budu vařit myšičce kašičku a vykukovat za plínkou, kukuč. ![]()
Važ slova, matko! Přestupní jízdenka už stojí 40,- Kč, takto se odhaluje, že už léta neplatiš. ![]()
žluťásek Já teda když už jedu bez dítěte, tak minimálně jednu cestu zapomenu zaplatit
Už se těším, až bude malej dost velkej a budu si moct koupit roční tramvajenku a nebudu na to muset myslet :o)
continuity už léta mám roční jízdenku! ![]()
DruI já jsem si ji koupila už když byly synovi dva, často jsme jezdili vlakem, kde to stejně neplatilo a než pořád myslet na jizdenky, radši jsem si koupila roční kupon
Pinot Noir Ja ti rozumim, nekde na vylete rychlej obed zvladneme, ale na navstevu restaurace to zatim moc neni. Oni neposedi, behaji, jidlo je nezajima... Nedavno jsme vyrazili na jidlo do nasi mistni vesnicky restaurace, kde v brzkem odpoledni byli jen par lidi na pivu a stalo nas to velky dysko a jednu rundu pro lidi u vedlejsiho stolu :-D.
DruI já teď rok jezdím na roční, ale do těch tří let se to nevyplatilo o dost peněz. Ale taky se mi stávalo to, co tobě.
Jo, to je nastavením člověka. To, co píšeš, mě totiž strašně nas**e, jsem hrozně vzteklá, začnu štěkat, nadávat, a je po výletě. Jak jsem psala, je v tom moje sobectví, MNĚ to nevyhovuje.
Ale velikou roli hraje i to, že oni nejí. Když aspoň část doby to dítě sedí a jí, je aspoň chvilka klidu. Ale naše jídlo nezajímá, Ríša si sedne a něco sní jen u McDonalda, Viktor si ani nesedne. To je celkem neřešitelný problém v restauraci.
Jsem stejnej typ. Nesnáším obtěžovat ostatní a pokud se tak stane, mě osobně to děsně obtěžuje a jsem pak nepříjemná, takže to vůbec nevyhledávám.
Pomalu začínáme semtam někam chodit. Syn naštěstí vydrží jíst, ale třeba dětskej koutek znamená, že tam musím být s ním.
Potrefenáhusa hmm, pojedu sama něco zařídit, budu si číst, koukat z okna, pojedu s kabelkou, cestou si koupím kafe... Ale ne, stálo by mě to 32 Kč, radši si s sebou vezmu kočár, tři leporela, patlací křupky, budu čekat na nízkou tramvaj a cestou budu vařit myšičce kašičku a vykukovat za plínkou, kukuč.
![]()
![]()
![]()
no...tak nějak
rasaNori Hahaha, no něco bych k těmto scénám měla, ale to je jedno:-D. Prostě každé dítě to má jinak, a třeba moje děti hodně řvou, ale už mi došlo, že jejich vnější chování moc jako adekvátně neodráží to vnitřní prožívání:-D. :-D
Ty jo, jako holky mě dneska taky teda pěkně nas.aly, ale jak chodí už obě dvě do školky, je vidět, že to zvládám líp, ani jsem je neseřezala, neseřvala, ale dostaly tresty zákaz sladkostí a televize, šly do svého pokoje o sobě přemejšlet,až opadly emoce, tak jsme si to vysvětlily, musely zase o sobě přemejšlet, pak mi řekly, co udělaly špatně a zítra je zkouškový den a pak uvidím, jestli jim zruším tresty a půjdeme ke kamarádkám na návštěvu. Jsem na sebe tak hrdá. Ve zkratce, ta větší ve školce neustále bouchala do dveří a otevírala dveře třídy, kde už děti ležely a měly pohádky, pak mi ta malá zdrhla domů, cestou v běhu se svlíkla do trička (ale to je to nejmenší, tím jen ilustruji, co všechno vymyslej).Takže ta mi zdrhla, matka na půl cesty, zatímco se ta starší zasekla ve školce, odmítala opustit budovu, protože pršelo a její miminko by bylo mokré a chtěla si ho oblíkat, zatímco její segra byla někde v prdeli.
žluťásek
hlavně teda roční jizdenka vs rok provozu dítěte vychází dost jasně ve prospěch kuponu ![]()
Minuly tyden jsem v autobusu pozorovala krasneho chlapecka na kocarku, kolem roku asi. Celou pulhodinu spokojene sedel, drzel si kacenku, pozoroval okoli a usmival se. Pak jsem prestoupila na tramvaj a tam jela maminka s holcickou asi dvouletou, drzela ji v naruci a dite rvalo az fialovelo, vzpouzelo se, kopalo, az ta matka radsi na dalsi zastavce vystoupila. Jejich cilova to nebyla, zustaly tam stat. Mne ji bylo pod dojmem toho predchoziho tak strasne lito! Smaozrejme vim, ze druhy den to mohlo byt naopak, ale stejne.
Karja já nechci....
(už je pozde, no)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY