Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:18

Evaeva Mně to chození nevadí v prázdné restauraci, ale chodím s dětmi, aby někde něco neprovedli. Do plných podniků chodím nerada, protože udržet děti na místě než donesou jídlo je těžší (a navíc, když je podnik plnej, trvává to jídlo dýl ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 10:22

DruI jo, v prázdné je to v pohodě. My si třeba snažíme vybírat hotovky, ale už se mi taky stalo, že jsme čekali nesmyslně dlouho. Přinejhorším dostanou mobil, je už zase tohle "oblejzání" moc nebaví. Oni teda i při tom čekání prudí hlavně nás věcnými dotazy, kdy už to bude a že je to nuda, než že by obtěžovali okolí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 10:26

GChK jo no. My taky v zimě nikam moc nevyrážíme(dobře, teda na hory jo). Ale děti jsou pak zase z těch hřišť a dětských koutků rozmazlení, pak v restauraci bez ničeho hází otrávené ksichty. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:35
Reakce na GChK:

​Já bych obecně řekla, že léto je na děti jednodušší

​už to bude!!!!!

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:42

My teď byli minulej tejden v sousedním městě v cukrárně s dětským koutkem a tyjo....já bych to asi ve svym podniku nedala, byli jsme tam dopoledne se dvěma detma a to super, ale odpoledne už tam těch děti bylo docela dost včetně dvou naprosto zdivocelych chlapecku, který tam po sobě stříleli ze samopalu z kostek, behali (a prekracovali u toho naše ležící dite), pak naložili kostkama kocarek pro panenky a rozsypali to po cely místnosti vedle se stolkama...jako když je těch děti hodně, tak je to docela maso, ale mne teď vadí jen když mi budí mimino v kočáru 

ale s housatkem je radost někam chodit, snazime se dbát na to, aby kdyžtak ležela pod našim stolem a neprekazela

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:56

Já jsem byla prázdninová au-pair dítěte typu "Viktor" Pinot Noir . Takže jsme byli v restauracích v různých letoviscích takřka nonstop. Na začátku to byl fakt šok, když se dítě při večeři v pěkné restauraci válelo po zemi a číšníci ho překračovali (v přítomnosti rodičů). Pak mi došlo, že mu chybí zábava (omlouvá mě, že mi bylo 20 a k dětem jsem do té doby neměla žádný vztah), ale v těch dvou až tří letech nešlo dělat nic než ho po té restauraci "stopovat" a snažit se, aby nepřekáželo moc. Nejedlo taky nic. Musím ale říct, že se to zlepšovalo v čase, v pěti/šesti letech, když jsem u nich končila, už dítě sedělo u stolu a jedlo vidličkou.

Na svoje děti jsem u stolu dost přísná, ale starší uměla chodit do restaurací od miminka, což jistě není moje zásluha. Spíš mám pocit, že se její chování v restauraci v čase zhoršuje

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:02

Ja bych asi rekla, ze na cele kauze s bistrem a jejich pravidly a medialnim prostorem tomu danym, mi vadi akorat to, kolik hejtu na rodice s detmi to zase rozpoutalo. Hlavne tedy na naprosto neschopne matky, co cele dny jen vysadavaj u kafe za penize tezce pracujícich danovych poplatniku, co je zivi tri roky na rodicaku. To za jejich casu nebylo a detem stacilo dat par facek. Pripadne o vsech ztracenych pripadech kamaradek, ktere ted nedavno vrhly decka a uplne zdementnely a neda se s nima uz nijak normalne bavit, protoze maj mliko na mozku a resi jen dite. Nejen teda na sitich, ale i v realu. Bavily se o tom prodavacky v galanterii, kde jsem zrovna nakupovala, zaslechla jsem nekolik rozhovoru v tramvaji... 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:05

Potrefenáhusa mňa to úplne fascinuje, že všade leží.  Lukasko v živote takto nikde nelezal. 

Boli sme cez jarné prázdniny prvýkrát v jeho živote na komentovanej prehliadke kaštieľa a nebavilo ho to vôbec. Aj to bolo dlhé (1 a stvrt), aj nemohol obedovať presne o 12

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:13

Zuzuli ono se to rozpoutava pravidelne, ted tomu nahrava vic soc.siti a to mnozstvi diskuzi. Kdyz jsem mela prvni malinkou, tak jsem si na adresu matek oblezajicich podniky a obtezujicich v mhd precetla strasne veci, obcas jsem z toho byla dost rozhozena a casto to zamrzelo. Parkrat to padlo i od zen na MP, ktere sem prispivaji, maji ted male deti a na neco se divaji uplne jinak. Jo jsem trochu ublizena.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 11:16

Potrefenáhusa no už jsem zažila maminku, co jí vadilo, že kluci v koutku hlučí. Byl to takový ten velký koutek s prolézačkou, ne takový, co máš na fotce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 11:19

letfenixa mladší si taky lehne kdekoliv, v divadle, na pražském hradě,...Jinak s těmi dětmi to vyžaduje dost plánování, loni jsme byli v Macoše, tam musíš koupit lístky předem a najít termín, kdy nebude moc brzo, abys to v klidu stihla, nebyl čas oběda a nebylo to v době spánku, byl dost oříšek 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 11:20

Mohučanka nejlepší návštěvník restaurací byla moje ségra, ta vydržela sedět ve dvou letech klidně dvě hodiny. Nechápu

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:20

Lamicka 

Omlouvám se, pokud jsem něco takového taky někdy řekla, rodičovství mě teda hodně učí.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:23

Evaeva 

Zříceniny jsou nejlepší. Loni v létě Rosťa zvládl dětskou prohlídku u nás na hradě, třeba by to kluci taky dali. A kdyby ne, není problém odejít. Záchody na trase jsou dva

A kavárna se zmrzlinou na nádvoří, kousek v lese věž s vyhlídkou, jde z ní hezky vidět na vlakovou trať a řeku a pod hradem je super restaurace 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:24

Lamicka to jsem byla určitě já, promiň

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 11:26

dzizisketa to by určitě zvládli a zmrzlina samozřejmě vylepší cokoliv Kde to je? My letos teda budeme oblažovat svojí přítomností Lednici, ale třeba ještě nějaká dovolená zbude.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:27

dzizisketa A jaký hrad je ten váš? Zní nadějně :o)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:37

dzizisketa Pinot Noir děkuju a v pohodě, zapomněla jsem dodat, že to chápu, taky jsem se na plno věcí jako bezdětná dívala jinak. Své dobré kamarádce jsem se taky omluvila, že jsem si myslela, že nezvládá syna. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 30. března 2023 11:40

Evaeva 

Český Šternberk, to je od vás do hodiny (já to mám půl hodiny ode dveří ke dveřím).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 11:47

dzizisketa no to jo, to je celkem blízko. Zkusím to nezapomenout. Vlakem je to asi blbé, co? To bude dost přestupů.