Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:40

Kokoska no my se tu teď o tom bavily predevcirem s mamou (prave jak to proběhlo mediama) a mama taky zacala, jak některý ty děti a některý matky...tak jsem ji rikala, ze člověk proste v tom veřejným prostoru vidí jen malinkou část dne 

(s tvým postem má souvislost jen ta druhá pulka, ne, ze kririzujes, ale přesně, ze to muže bejt druhej den naopak)

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:42

Potrefenáhusa No a jako ještě do toho ten post Lamicka , že si myslela, že její kamarádka nezvládá dítě. Jsem si to jako doposud o nikom nemyslela, ani jsem si nemyslela, že se to jako někdy o někom myslívá, ale dneska jsem jasná, ještěže nejsme v Norsku! 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:42

Potrefenáhusa Přesně, i my někdy jdeme všichni tři za ručičku a holky jsou megaroztomilé:-D. Ale nevím, jak je to tady malý, hodně lidí nás už vidělo víckrát:-D

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:45
Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:50

Karja 

Minulý týden jsem na hřišti zažila deja vu. Asi dvouletý chlapeček chtěl Rosťovo auto, plakal kvůli tomu, vyvalel se v písku, párkrát Rosťu praštil... Jeho maminka se mi pořád omlouvala, tak jsem jí řekla, že jestli jí to pomůže, Rosťa byl před rokem úplně to samé, jednu dobu jsem na hřiště chodila se staženým žaludkem co zase bude... Ale vyrostl z toho. Všichni z toho vyrostou. Vypadala, že se jí trochu ulevilo.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:50

Karja jak se občas říká, děti se nám narodí, aby nás učily? Tak to se mi stalo! První byla nejhodnější holčička pod sluncem a syn mě naučil opravdu hodně. Trpělivosti, pochopení... myslím to vážně, jen s dcerou jsem byla dost nafoukaná matka. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:50

Ja musim pro hodne lidi byt casto za naprosto neschopnou matku s jecicim fakanem. Ale moje vetsinu casu zlate dite se pri unave meni na malou priseru. Miva takovy ten posledni zachvev energie pred totalnim odpadnutim, kdy beha, utika mi, jeci, po vsem leze, vali se po zemi, v obchode vyhazuje veci z regalu, nas totalne ignoruje, pripadne provokuje a dela veci, co normalne nesmi a vi to. A kdyz ji v tom pekleni branim, tak silene rve a pere se mnou. Dokud dodrzovala nejaky rezim denniho spanku, dalo se s tim pracovat, vecer jsme s ni stejne uz vetsinou doma, ale jak ted spi pres den narazove a nepravidelne, je to dost nepredvidatelne, kdy ji to popadne. Treba vcera si dala tenhle zachvat u lekare, myslim, ze byli radi, ze jsme konecne vypadly. A jedine reseni je ji rychle dostat domu a dat spat. Takze se v duchu omlouvam vsem v mhd, kde moje dite rve, ale ja to vazne jinak, nez ze to co nejrychleji zvladneme domu, nevyresim.

Minuly tyden byl bez zachvatu, jinak bych se bala, ze Kokoska  potkala nas

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 13:58

Zuzuli Ježiš, naše malá měla tento záchvat minulý týden na výtvarném kroužku a ted jako co uděláš, musíš jí nějak pobalit domů, ted ona se rve, pere, do toho teda doufáš, že jako aspon to starší dítě bude spolupracovat, protože jinak seš docela v hajzlu:-D

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:01

Zuzuli u nás v tyhle únavě je hroznej spoustec na ni začít tlačit, něco zakázat nebo přikázat, já se to taky furt učím, navrch někdy je to krehkej balanc, co fakt vadí mne a co dělám kvůli okolí, aby si nemyslelo, taky to někdy neodhadnu 

No a někdy je fakt nutný odněkud odejít, někam dojit a bez ty scény to nejde....viděla jsem teda jednou matku, která ustala docela dlouho silenou scenu kvůli odchodu z hřiště, kdy to dite bylo fakt úplně mimo a pak ho vyvlekla ven a zmlatila venku...tak jako to bylo vidět, jak moc k nicemu to je a je to výsledek ty vlastní frustrace (- kupodivu to nepomohlo)

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:06

Karja a hlavne to dite pro cizi lidi v tu chvili vubec nevypada unavene, ale jako rozmazlenej divokej spratek, co diky "volne vychove" klidne pohazuje veci z regalu na zem a nebo rve a kope matku neni to nastesti az tak casty, ale kdyz uz, tak to stoji za to. 

Ja jsem uz zvykla, proste ji popadnu (jeste, ze je jen jedna) a za revu odnesu. Ale muz to nejak nedava, s nim je z toho jeste vetsi scena, jak je on na nervy, okrikuje dite a dite tak rve jeste vic... 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:09

Zuzuli Jo, ale to přejde:-D. Velkámalá taky byla takhle výživná, kolikrát se na to sambo prostě vykašlal, hodil mi jí domu za dveře a šel si po svejch:-D. Ted preferuje s nimi chodit někam sám, ony se totiž lépe zpracují, když jsou jen s jedním z nás, jinak si dost vymýšlí, co jeden zakáže, u druhého se snaží domoct, navíc vědí, že jeden může letět za jednou, druhej za druhou, nejsou žádná moc pravidla.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:13

Mě málokdy cizí řvoucí děti obtěžujou, spíš přesně moc lituju tu mámu nebo si jen v duchu říkám, díkybohu, že se to neděje mně.

Ty vztekací válecí scény po zemi, rozhazování věcí, to naštěstí vůbec doma neznáme. Syn se umí šprajcnout hlavně doma kvůli pitomýmu oblečení, případně jídlu. Ale na veřejnosti je většinou úplně zlatej, všechny zlý náladičky si schovává pro maminku domů

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:14

Potrefenáhusa vcera mi to udelala na koznim, kde jsem byla na kontrole znaminek. Prave kdyz potrebuju neco zaridit a nejde hned vyjit vstric jejim pozadavkum, je to nejhorsi. Dite, co se mnou bezne chodi po doktorech, popovida si vzdycky se sestrou a pak si tam maluje, cte a nebo se krmi kolacem, tady bylo naprosto neriditelny. Jeste v cekarne v pohode sedela na zidli a cekala se mnou, ale pak v ordinaci to prislo. Lezla po nabytku, pokrikovala, skakala po zidli, brala doktorovi veci ze stolu, ja za ni jen povlavala, porad se omlouvala, brala ji veci z rukou a vracela je a odchytavala ji a ona se tomu akorat chechtala. Pri odchodu mi zacala zdrhat, behala po chodbe polikliniky, zabehla do otevrene ordinace... Ja si bundu oblekala tak, ze jsem ji drzela zakleknutou na zidli. Sice rvala, ale aspon neutekla. Kdyz jsem ji pak skoro nasilim nacpala do nositka ("nositko neeee! Chci behat"), tak usla jeste nez jsme vysly ven pred budovu. Obcas chapu, proc je tolik matek alkoholicek. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:17

Karja tyjo, na tvym miste bych asi koupila dve voditka a holky by si smely maximalne vybrat barvy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 14:19

Já se teda přiznám, že u těch scén vůbec nepřemýšlím, co si kdo myslí. Vždycky se to snažím vyřešit co nejlépe a nejrychleji samozřejmě, a nenechám je řvát uprostřed restaurace, že jo. Ale jestli si o mě někdo myslí, že neumím vychovat vlastní dítě, to je jeho problém.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 14:21

Karja ty seš teda drsná

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:22

Evaeva Já si to taky nemyslim, navíc dostávám dost jako samé pochvalné a nebo soucitné komentáře:-D, proto mě ten post Lamicky trochu jako uvedl do reality.

Kokoska :-D:-D Jo! No snad si to budou pamatovat, zejtra je zkouškový den! A jinak jim dám ty vodítka.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:23

Zuzuli jak jsem psala, bylo mi te matky fakt lito

A jeste si pamatuju, jak jsme jely metrem ja, segra a moje dvouleta dcera a ta otevrela pusu s hlasenim "ukoncete nastup" na Florenci a strasne, ale fakt strasne řvala az na Chodov, kde jsme vystupovaly, tj. cca pul hodiny. Prestala vzdycky jen aby se nadechla. Segra normalne delala, ze nas nezna

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:23

Zuzuli Jezis, na tohle konto mám taky dobrou prihodu

sla jsem k praktikovi na prohlídku v těhotenství, mama nějak ten den nemohla pohlidat a neslo to nijak nacasovat, tak jsem ji vzala sebou. V čekárně jsem nějak blbě zmackla cudlik, takže o mě nevěděli jako o tehotny a vykysly jsme tam snad dvě hodiny...dite bylo celou dobu úplně senzační, posralo se to asi 5 minut před tím, než jsem šla do ordinace...probíhalo to asi nějak podobně jako u vás a skončilo to tím, ze mi naměřili nejakej strasnej tlak a vyfasovala jsem na 24 hodin holter!!!

druhej den jsme se tomu s doktorem zasmáli, ze batolata fakt škodí zdraví, tlak normální, holter jsem vrátila a dobrý, ale tyjo....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. března 2023 14:27
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa No a jako ještě do toho ten post Lamicka , že si myslela, že její kamarádka nezvládá dítě. Jsem si to jako doposud o nikom nemyslela, ani jsem si nemyslela, že se to jako někdy o někom myslívá, ale dneska jsem jasná, ještěže nejsme v Norsku! 

​Haha to jsem já, občas si teda myslím o někom, že tu situaci nezvládá nejlépe, no. Ale neventiluju to, prostě každej si něco myslí, na to má každej právo. A teda co si kdo myslí o mně, je mi úplně fuk, nechápu ty křeče okolí, co by tomu řekli lidi!