Vše o těhotenství a dětech
continuity ja delala pruvodkyni pet let. Na statnim hrade, ktery je v jeden z nejnavstevovanejsich v republice. Dva mesice v roce, sedm prohlidek denne, sest dni v tydnu. A ac male deti, od miminek po rekneme deset let, byly na kazde prohlidce, tak tech fakt rusicich pripadu bylo par, na prstech jedne ruky bych je spocitala. Mnohem casteji se rodice s detmi pousteli ven driv proto, ze dite potrebovalo curat. Ale rusici dospeli, co pri prohlidce telefonovali, hlasite se bavili, sahali na vystavene exponaty, snazili se otvirat zavrene dvere, svacili a podobne, bylo kazdy den nekolik... Ale i tak se kazdy tvaril hned u vstupu silene pohorsene, ze s nami je ve skupine i dite.
letfenixa dakujem :)
Zuzuli ja provadela na zamku taky nekolik let a mam uplne stejnou stejnou zkusenost.
Nejvtipnejsi bylo, ze soucasti okruhu byla chodba, kde bylo bokem wc k prilehlym kancelarim, v kazde druhe skupine se nasel nekdo, kdo si potreboval odskocit :)) a deti to nebyly.
Lamicka napr ja chodím na wc fakt často, syn len pod nátlakom (rovnako ako pitie).
Zuzuli my jezdíme hodně a tento trend pozoruji tak posledni rok-dva. Nevím proč, ale předtím to nebývalo takto moc. Nebo jsme měli smůlu, zas tak velký vzorek nemám.
S popelářema mám taky zážitek. Minulý týden jeli vysejpat popelnice, v naší ulici jde vždycky pán napřed, auto tam zacouvává a holky většinou stojej na plotě a čuměj a ten pán řekl směrem k druhému "hele dneska ani neřvou". Jak si to mám přebrat?!:-D:-D Ale pak mi normálně řekl Dobrý den a ahoj holky. Takže je to slušnej pán, prostě jen s objektivním pohledem na věc, ale trochu mě to ranilo!
letfenixa ja taky, ale ten okruh mel tehdy 45 min, to si myslim, ze se da zvladnout. Taky se casto stavalo, ze kdyz sel jeden, tak se odhodlali i dalsi navstevnici. V poradku, my pockame.
ja tu praci mela moc rada a pokud nebyl nekdo nezdvorak, tak tohle mi nevadilo a ostatni ze skupiny to vetsinou pobavilo.
MaeGandal tak to jsem jako tvůj muž, s dětmi, dokud z nich nebudou rozumní lidí, nikam, kde bychom mohli rušit, nechodíme. I ve vinařstvích, kde jsme jen my, vždycky přrdem vinaři vylíčím, co ho čeká a jestli s tím souhlasí.
A je v tom i sobecký důvod, já si s dětmi třeba restauraci vůbec neužiju. A přiznám se, že nosit vlastní prostírání, brčka, lžičky atd., to odmítám. Jsem dost na nervy z toho, že jsem kvůli Viktorovi nucena všude nosit tu jedinou láhev, ze které se napije.
Ja byla se sestiletym na zamku Žleby. Nejdriv se slo do sklepa, to ho nebavilo, na vez uz to bylo lepsi a prohlidka zamku uz v pohode, oni tam maji brneni a pusky a halapartny, natacely se tam pohadky a povidalo se o tom, bavilo ho to. Jen zaverecne slovo na nadvori jsme neslyseli, protoze... curat! A pak jsme byli na zricenine, odkud ten zamek bylo v dalce videt, dost dobry!
Pinot Noir MaeGandal to je zajimavy, ja jsem hodne hakliva na to, aby moje dite nekde neprudilo, ale jdu na to opacne. Normalne od mimina s nim chodime, ale proste jsem pripravena ho kdykoliv sbalit a odejit. A uz jsme to udelat museli, stejne jako jsme se uz museli stridat u jidla, ze jeden jedl a druhej venku chodil se vzteklym batoletem. Ale ted je takovy fajn obdobi, kdy se dokazeme slusne najist, dite si to uzije, uz si i sam objedna, latkovy sedacky nikomu nepokyda. Prohlidku na hrade zvladne. Mozna, ze to kouzlo spociva v tom, ze dite mame jen jedno a dospely sme nannej obvykle dva![]()
711990 my mame deti 2 a delali jsme to stejne, mne prijde fajn deti od mala socializovat. Ted nemame problem je vzit kamkoli, ale treba restaurace vybirame, aby si vybraly a nenechaly pulku jidla na taliri. Chce to ale s tim predem pocitat, ze si to rodice casto neuziji (ale casto jo). Zase chapu, ze nekdo to ma jinak a pocka si na spravny cas.
Vsimla jsem si, ze ten prispevek TM budi vasne a diskuze vsude. Ja myslim, ze to delaji schvalne, aby se o nich mluvilo. Pritom by stacilo napsat adults only.
711990 Máš pravdu, že dva dospělí na jedno dítě je skoro vyrovnaná hra, se dvěma dětmi je to vždycky významná přesila na jejich straně :o)
A u nás jsem na to neobtěžování háklivá já, muž děti klidně nechá ať zkoumají a zasahuje jen v ohrožení života ![]()
711990 to je určitě jednodušší s jedním dítětem, ale my máme dvě a taky to zvládáme. Neříkám, že si návštěvu restaurace úplně užiju, do těch vyloženě lepších chodíme sami. Ale normální oběd na výletě zvládáme v pohodě. Ono se nedá každý den dovolené "jíst v přírodě" jak říká syn
Vlastní nic jim nenosím, ale oni už jsou velký, a těch obědů, kde jsme se museli střídat, moc nebylo. To mně popravdě moc nebaví. Já si myslím, že tohle je spíš o nastavení těch dospělích než, že by naše děti byly o tolik hodnější. To vidím na muži, on má takový strach, že budou někoho rušit, přitom oni se chovají dobře (ale jsou to děti, že jo). Já s nimi jdu i sama, to on by neudělal. Ale zámek by je nebavil, si myslím.
Kokoska zříceniny jsou u nás hodně populární
u nás je teda nadšený starší syn, ten je nadšený skoro ze všeho. Ne vždycky to teda vydrží celou dobu.
DruI tohle v restauraci děti dělat nenechám, že by mohly obcházet okolní stoly nebo tak něco.
Pinot Noir MaeGandal to je zajimavy, ja jsem hodne hakliva na to, aby moje dite nekde neprudilo, ale jdu na to opacne. Normalne od mimina s nim chodime, ale proste jsem pripravena ho kdykoliv sbalit a odejit. A uz jsme to udelat museli, stejne jako jsme se uz museli stridat u jidla, ze jeden jedl a druhej venku chodil se vzteklym batoletem.
Jo, to je nastavením člověka. To, co píšeš, mě totiž strašně nas**e, jsem hrozně vzteklá, začnu štěkat, nadávat, a je po výletě. Jak jsem psala, je v tom moje sobectví, MNĚ to nevyhovuje.
Ale velikou roli hraje i to, že oni nejí. Když aspoň část doby to dítě sedí a jí, je aspoň chvilka klidu. Ale naše jídlo nezajímá, Ríša si sedne a něco sní jen u McDonalda, Viktor si ani nesedne. To je celkem neřešitelný problém v restauraci.
Pinot Noir to, že nejedí, to dost komplikuje, to je fakt. To jim to čekání musí připadat úplně zbytečné. Ale v létě se docela dají najít restaurace s hřištěm, co si budeme povídat, to je vždycky nejjednodušší ![]()
Pinot Noir to, že nejedí, to dost komplikuje, to je fakt. To jim to čekání musí připadat úplně zbytečné. Ale v létě se docela dají najít restaurace s hřištěm, co si budeme povídat, to je vždycky nejjednodušší
Já bych obecně řekla, že léto je na děti jednodušší ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY