Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 30. března 2023 05:32
Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 30. března 2023 06:07

continuity ja delala pruvodkyni pet let. Na statnim hrade, ktery je v jeden z nejnavstevovanejsich v republice. Dva mesice v roce, sedm prohlidek denne, sest dni v tydnu. A ac male deti, od miminek po rekneme deset let, byly na kazde prohlidce, tak tech fakt rusicich pripadu bylo par, na prstech jedne ruky bych je spocitala. Mnohem casteji se rodice s detmi pousteli ven driv proto, ze dite potrebovalo curat. Ale rusici dospeli, co pri prohlidce telefonovali, hlasite se bavili, sahali na vystavene exponaty, snazili se otvirat zavrene dvere, svacili a podobne, bylo kazdy den nekolik... Ale i tak se kazdy tvaril hned u vstupu silene pohorsene, ze s nami je ve skupine i dite. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:38

letfenixa dakujem :)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:55

Zuzuli ja provadela na zamku taky nekolik let a mam uplne stejnou stejnou zkusenost. 

Nejvtipnejsi bylo, ze soucasti okruhu byla chodba, kde bylo bokem wc k prilehlym kancelarim, v kazde druhe skupine se nasel nekdo, kdo si potreboval odskocit :)) a deti to nebyly. 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:18

Lamicka napr ja chodím na wc fakt často, syn len pod nátlakom (rovnako ako pitie).

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:35

Zuzuli my jezdíme hodně a tento trend pozoruji tak posledni rok-dva. Nevím proč, ale předtím to nebývalo takto moc. Nebo jsme měli smůlu, zas tak velký vzorek nemám.  

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:44

S popelářema mám taky zážitek. Minulý týden jeli vysejpat popelnice, v naší ulici jde vždycky pán napřed, auto tam zacouvává a holky většinou stojej na plotě a čuměj a ten pán řekl směrem k druhému "hele dneska ani neřvou". Jak si to mám přebrat?!:-D:-D Ale pak mi normálně řekl Dobrý den a ahoj holky. Takže je to slušnej pán, prostě jen s objektivním pohledem na věc, ale trochu mě to ranilo!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:57

letfenixa ja taky, ale ten okruh mel tehdy 45 min, to si myslim, ze se da zvladnout. Taky se casto stavalo, ze kdyz sel jeden, tak se odhodlali i dalsi navstevnici. V poradku, my pockame. ja tu praci mela moc rada a pokud nebyl nekdo nezdvorak, tak tohle mi nevadilo a ostatni ze skupiny to vetsinou pobavilo.  

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:58

Zuzuli Lamicka To jsem taky chtela napsat, provadela jsem asi 6 let na dvou objektech a brecici deti si pamatuju uplne ojedinele, pobihajici vsude presne jedno, zato nekteri dospeli stali zato. A deti aspon nechodi na prohlidku opile

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:01

MaeGandal tak to jsem jako tvůj muž, s dětmi, dokud z nich nebudou rozumní lidí, nikam, kde bychom mohli rušit, nechodíme. I ve vinařstvích, kde jsme jen my, vždycky přrdem vinaři vylíčím, co ho čeká a jestli s tím souhlasí. 

A je v tom i sobecký důvod, já si s dětmi třeba restauraci vůbec neužiju. A přiznám se, že nosit vlastní prostírání, brčka, lžičky atd., to odmítám. Jsem dost na nervy z toho, že jsem kvůli Viktorovi nucena všude nosit tu jedinou láhev, ze které se napije. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:16

Ja byla se sestiletym na zamku Žleby. Nejdriv se slo do sklepa, to ho nebavilo, na vez uz to bylo lepsi a prohlidka zamku uz v pohode, oni tam maji brneni a pusky a halapartny, natacely se tam pohadky a povidalo se o tom, bavilo ho to. Jen zaverecne slovo na nadvori jsme neslyseli, protoze... curat! A pak jsme byli na zricenine, odkud ten zamek bylo v dalce videt, dost dobry!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:25

Pinot Noir MaeGandal to je zajimavy, ja jsem hodne hakliva na to, aby moje dite nekde neprudilo, ale jdu na to opacne. Normalne od mimina s nim chodime, ale proste jsem pripravena ho kdykoliv sbalit a odejit. A uz jsme to udelat museli, stejne jako jsme se uz museli stridat u jidla, ze jeden jedl a druhej venku chodil se vzteklym batoletem. Ale ted je takovy fajn obdobi, kdy se dokazeme slusne najist, dite si to uzije, uz si i sam objedna, latkovy sedacky nikomu nepokyda. Prohlidku na hrade zvladne. Mozna, ze to kouzlo spociva v tom, ze dite mame jen jedno a dospely sme nannej obvykle dva

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:39

711990 my mame deti 2 a delali jsme to stejne, mne prijde fajn deti od mala socializovat. Ted nemame problem je vzit kamkoli, ale treba restaurace vybirame, aby si vybraly a nenechaly pulku jidla na taliri. Chce to ale s tim predem pocitat, ze si to rodice casto neuziji (ale casto jo). Zase chapu, ze nekdo to ma jinak a pocka si na spravny cas. 

Vsimla jsem si, ze ten prispevek TM budi vasne a diskuze vsude. Ja myslim, ze to delaji schvalne, aby se o nich mluvilo. Pritom by stacilo napsat adults only. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:40

711990 Máš pravdu, že dva dospělí na jedno dítě je skoro vyrovnaná hra, se dvěma dětmi je to vždycky významná přesila na jejich straně :o)

A u nás jsem na to neobtěžování háklivá já, muž děti klidně nechá ať zkoumají a zasahuje jen v ohrožení života

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 09:41

711990 to je určitě jednodušší s jedním dítětem, ale my máme dvě a taky to zvládáme. Neříkám, že si návštěvu restaurace úplně užiju, do těch vyloženě lepších chodíme sami. Ale normální oběd na výletě zvládáme v pohodě. Ono se nedá každý den dovolené "jíst v přírodě" jak říká syn Vlastní nic jim nenosím, ale oni už jsou velký, a těch obědů, kde jsme se museli střídat, moc nebylo. To mně popravdě moc nebaví. Já si myslím, že tohle je spíš o nastavení těch dospělích než, že by naše děti byly o tolik hodnější. To vidím na muži, on má takový strach, že budou někoho rušit, přitom oni se chovají dobře (ale jsou to děti, že jo). Já s nimi jdu i sama, to on by neudělal. Ale zámek by je nebavil, si myslím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 09:43

Kokoska zříceniny jsou u nás hodně populární u nás je teda nadšený starší syn, ten je nadšený skoro ze všeho. Ne vždycky to teda vydrží celou dobu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 09:46

DruI tohle v restauraci děti dělat nenechám, že by mohly obcházet okolní stoly nebo tak něco. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:48
Reakce na 711990:

Pinot Noir MaeGandal to je zajimavy, ja jsem hodne hakliva na to, aby moje dite nekde neprudilo, ale jdu na to opacne. Normalne od mimina s nim chodime, ale proste jsem pripravena ho kdykoliv sbalit a odejit. A uz jsme to udelat museli, stejne jako jsme se uz museli stridat u jidla, ze jeden jedl a druhej venku chodil se vzteklym batoletem.

​Jo, to je nastavením člověka. To, co píšeš, mě totiž strašně nas**e, jsem hrozně vzteklá, začnu štěkat, nadávat, a je po výletě. Jak jsem psala, je v tom moje sobectví, MNĚ to nevyhovuje. 

Ale velikou roli hraje i to, že oni nejí. Když aspoň část doby to dítě sedí a jí, je aspoň chvilka klidu. Ale naše jídlo nezajímá, Ríša si sedne a něco sní jen u McDonalda, Viktor si ani nesedne. To je celkem neřešitelný problém v restauraci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 09:52

Pinot Noir to, že nejedí, to dost komplikuje, to je fakt. To jim to čekání musí připadat úplně zbytečné. Ale v létě se docela dají najít restaurace s hřištěm, co si budeme povídat, to je vždycky nejjednodušší

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:14
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir to, že nejedí, to dost komplikuje, to je fakt. To jim to čekání musí připadat úplně zbytečné. Ale v létě se docela dají najít restaurace s hřištěm, co si budeme povídat, to je vždycky nejjednodušší

​Já bych obecně řekla, že léto je na děti jednodušší