Malamala byla včera taky roztomilá. Přiběhla dost naštvaná nahoru ,,mami, babička je zlobivá, říkala, že mi nebude nic kupovat už, co mám ráda,,. Velkamala:,,Ona ji totiž řekla bábo, tak se babička na ní naštvala,,. ,,Mami, že mi bude kupovat furt a furt,,. ,,No měla by ses ji omluvit,,. Asi za hodinu se jí ptám jak to dopadlo. ,,Jo dobrý, babička se mi už omluvila a bude mi kupovat,,.
Vše o těhotenství a dětech
U nás minulý týden, když jsme přišli z venku, chtěl starší vnuk (7,5 r.) palačinky. Než jsem se převlékla, sám našel a připravil mouku a mléko a do misky rozklepnul dvě vajíčka. A prý "Babi, já jsem ty vejce radši rozbil sám, protože ty už třeba hůř vidíš, tak aby tam nebyly skořápky!"
Karja tak hlavně že se babička omluvila ![]()
Kokoska Přesně, ale ono to tak často dopadá, že ji něco zakážou a ona se na ně naštve a řekne, že jsou zkobiví:-D
Kokoska jak je na tebe hodný ![]()
Karja to říká syn taky, když je na mě naštvaný "Ty maminko jedna zlobivá!"![]()
Rosťa říká, že je na mě zlobivý. Když mu odpovím "myslíš, že se na mě zlobíš?", tak ho ještě víc naštvu ![]()
Oooo![]()
A závidím. Šárka nestojí, špatně sedí furt do w, má ekzém na zádech, pořád nějaké problémy s železem v krvi (vypadá to na hematologii) a moc nejí... teda jí, ale ne moc a ne moc pestře, nejradši má různé pečivo, a to si myslím, že ten ekzém je reakce na lepek.
Ale jinak je to pořád radostné číslo, má fakt smysl pro humor, je společenská a dobře spí, zaplaťpámbu.
Kokoska šikovnej kluk! ![]()
Tabea no docela jsem koukala, vůbec jsem mu neříkala, co budeme potřebovat.
dzizisketa syn nesnáší jakékoliv řeči, když je naštvaný. Ať mu to chci vysvětlit, uznat jeho emoce, chci po něm návrh řešení,... Vždycky hrozně řve a jde se někam zavřít.
Evaeva Já jsem včera seprala holky, pak jsem jim to vysvětlila i víc v klidu, jako kde je problém a jak tomu příště zabráníme. (Mimina. Jdeme ven a už vyprávěné a 10 minut čekám než oblíknou mimina, furt na ně něco hledají, vrací se, já hledam pak se pohádají v autě, který mimino, bude kde sedět, dcera se kvůli té manipulaci s miminem bouchne...no tak už jsem to nedala, mimina mají teď domácí vězení a nikam s námi nemůžou, no hlídá je děda a dneska mu dcera řekla, že nemůže je hlídat když leží, musel vstát z postele jít s nima do obýváku....chudák). No nicméně tak ji to vysvětluju ona už v klidu, absolutně bez péče co tam říkám, podívá se z okynka a říká ,,Hmm a taky hajzli viď mami,,.....já jsem asi říkala ,,do hajzlu,, a už to takhle měla.
Evaeva tohle je jeste dobre. Muj syn (ten sedmilety) je tedy mnohem drsnejsi. Ale to uz jsme si vyjasnili, ze takhle tedy spolu doma nemluvime. Vzpomnela jsem si na to minuly tyden, jak u nas byli ti jeho kamaradi. Oni jsou hodne drsni, cholericti a nevidi si do pusy. Ta maminka si tak jako posteskla, ze Honzicek na ni ted jeci, ze je blba, kdyz po nem neco chce, co jemu se nelibi. Ale ze je proste takovy emocionalni a cholericky a ze to nedokaze ovladnout. Tak jsem ji rekla, ze je zajimave, ze ve skole to ovladnout dokaze. A ona na to, ze v te skole se ovladat musi, ale ze doma se uvolni s ze je to vlastne akt duvery, kterou k ni chova:))) No musim rict, ze s tou duverou me teda pobavila, i kdyz tusim, jak to myslela.
Gatita Akt důvěry : ,,Matko seš úplně blbá"![]()
Gatita přemýšlím, jak se toto chování, plné vzájemného respektu a důvěry, bude vyvíjet v pubertě. ![]()
Kan vis co, on takto uz projevil duveru i mne
. To jsem ji ani nerikala.Ona tomu fakt veri, je strasne hodna (znam ji dlouho), ale na ty kluky to nejak nefunguje. A jak z udelani jsou furt vsichni u nas, nebo syn u nich, tohle uplne nechci, aby okoukal (a ze to zkousi taky).
Gatita ono tak s tou důvěrou fakt je. Kde jinde mají vyventilovat ty frustrace než doma v bezpečí. Ty to máš určitě stejně, akorát to jaksi děláš kultivovanějším způsobem
Loni když byli kluci asi pět dní s našima, mladší pak dělal scény celé odpoledne.
Ale to staršího maminko zlobivá je spíš roztomilý, teď teda přešel na Ty jsi zlá! ale co no. Taky mu samozřejmě řeknu, že se mi to nelíbí, ale nečekám, že to příště neudělá. Tohle asi vydrží až do konce puberty ![]()
continuity Já si to říkám taky a už hodně dlouho. Njn, za nás se razilo, aby dítě mělo nějaký mantinel, dnes jede respektující výchova.
Karja my právě vůbec nenadáváme, takže všechny sprostý věci by museli přinést ze školky a kupodivu zatím nic. Ode mně mají akorát sakra a ježíšimarja, což teda bylo hodně roztomilý, když ještě pořádně nemluvili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY