Kan opakovaně kritizuješ něco, o čem nic nevíš. Je pochopitelné, že se nad tím někdo pozastaví.
Vše o těhotenství a dětech
continuity No a pak marně volám "ale jakým tónem" a dozvím se jako bonus, že jsem vztahovačná a vůbec je to celé moje chyba!
A Ty si snad čekala něco jiného? ![]()
Já bych inovovala ten starý chlupatý vtip s manželstvim. S puberťákem bud můžeš mít pravdu nebo klid.
Jezis, jak já se hádala s mámou jako puberťák! A nešlo ani o vulgarismy, to jsem si fakt netroufla, ale ten tón, ten tón! A máma mě vždycky sjela tak, že jsem si to zas pár dnů netroufla, ta na nějaké vypouštění frustrací fakt nehrála.
S mýma dětma v pubertě to nijak dramatické nebylo, nebo jsem to milosrdně zapomněla. Syn někdy remcal, občas bylo vidět, jak se to v něm vaří, ale to vždycky zalezl k sobě do pokoje a nějak to rozchodil. Dcera taky občas kušnila, ale nějak jsme se vždycky domluvily, žádné hádky do krve nebyly. Asi se jich budu muset zeptat, jak si to pamatujou oni ![]()
EvaevaJiný názor je kritika? Aha. Je mi úplně jedno co si kdo myslí, tak jako někomu může být jedno, co si myslím já. ![]()
Kan tvůj názor je bohužel opakovaně založenej na mylných informacích
Kokoska já mám názor, že jestli krvane hádky proběhnou nebo ne, závisí především na rodiči. Dítě v pubertě je hormonálně vyladěné tak, že se pohádá i se svým odrazem v zrcadle.
Naše mladší je na prostý dotaz: jak si se dnes měla? schopna spustit nekonečnej proslov, který skončí řevem nebo brekem ať do toho někdo zasahuje nebo ne. A to ji většinu času porůznu utěšujeme.
Teď si představ, že jsme náhodou ve sporu. ![]()
Kokoska Já si teda nepamatuji, že bych se nějak s rodiči hádala, pamatuju si jednu hádku. Na druhou stranu si nepamatuju, že bych se jim někdy kdy svěřila nebo se s nima chtěla bavit:-D. Ale pamatuji si, jak segra chtěla jednou jet někam na dovolenou, oni jí to nedovolili, a ona třískla židlí o podlahu, že uplně letěla vzduchem:-D. Nakonec jela, peníze jsem jí pujčila já:-D
Kan můžeš mít jiný názor, ale měla bys vědět na co. Pokud nevíš, v čem respektující výchova spočívá, těžko to můžeš kritizovat.
PotrefenáhusaTo je možné, jak už jsem psala, nikdy to potřebovat nebudu. :D
Evaeva když ono je těžký. U nás máme ve skautu dost waldorfskych děti, kde ta respektující výchova přirozeně jede. Po jedné zkušenosti, kdy děti necelých osm běhaly městem, mlatily do výloh a tak podobně za přihlížení obou rodičů, jsem si řekla, že nemusim být všude a radši jsem příště oželela i nocleh na Jindřišské věži.
Já chápu, že takto ten koncept zamýšlen nebyl, ale když vidím ty výsledky, tak si říkám, že to asi fakt není pro každého.
Karja já myslím, že jsem měla celkem klidnou pubertu, ale že je nejhorší máma na světě jsem určitě někdy pronesla. Vyloženě vyhrocenou hádku si pamatuju jednu. Ale rodiče se na mě mohli spolehnout, nakonec jsem dodržela to, co se v/po hádce domluvilo (nemluvím teda o mytí nádobí
), to mi přijde důležitější než jestli mámě v pubertě v afektu řeknu, že je blbá.
continuity jenomže to je volná výchova, v respektující se fakt dokola omílá potřeba hranic, vzájemný! respekt a tak. To, že si někdo vezme jen půlku, není chyba toho "směru".
Karja no to sverovani se taky nekonalo, protoze to vedlo k prednaskam a zakazum. A zas takovy rebel, abych nekam sla, kdyz mi to zakazali, jsem nebyla. V kazdem pripade jsem rada, ze se svyma detma jsem to mela jinak, i kdyz vim, ze mi taky nerikali vsechno. Leccos z nich vylezlo treba po letech, obcas jako vtipne historky pri sklenicce.
Kan třeba budeš mít vnoučata ![]()
continuity to neni respektujici vychova, to je blba vychova nebo spis absence vychovy v tom nejhorsim smeru. Deti urcite hranice potrebujou a dokonce jsou nazory, ze potrebujou i trest (samozrejme primereny) pri prekroceni tech hranic, aby tu chybu mohly zpracovat, prijmout a pochopit.
Tak tam už ta výchova je snad na rodičích, ne? A já si osobně myslím, že aby dítě zažilo respekt od mala na vlastní kůži, nemusí nutně znamenat, že bude v sedmi letech sprostě nadávat mámě. A pokud se k sobě rodiče, nebo rodiče a prarodiče navzájem chovají mocensky manipulativně, tchýně se nechová/neříká/nemlčí jak chce snacha, je tento styl výchovy úplně k ničemu, když v tom to dítě vyrůstá. To je z mé strany vše.
Prosím vás, kam mám jít koupit čepičku pro miminko (nějakou úplně nejmenší), která drží na hlavě a pořád se neposouvá? :-).
Evaeva já vím, že to takto zamýšleno není, ale ne úplně zřídka to tak dopadá.
Další věc je, která je s tím souběžná, že ty děti jsou často zoufale nesamostatné, když nemají matku za zadkem. prijde mi to jako fakt zoufalá kombinace.
999 Já myslím, že skoro všechny miminkovské čepičky stojí za prd :o) Ale nejlepší jsme měli z nějakého obchodu s dětskými věcmi z dbk, ale značku už si nepamatuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY