Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:12

Potrefenáhusa Ona má tu zadní rýmu (jestli to existuje:-D). Prostě takovou kterou odsávačka moc nebere, a nepřijde mi to úplně zdravé tuhle rýmu odsávat, to se musí vyvinout fakt pořádnej tlak aby to šlo, žádný že se to přiloží jen tak k nosu. Navíc ji má dost permanentně, to si myslím není v našem případě žádoucí ta odsávačka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:19

Zuzuli já už měla druhé mimino v kočárku a v zimě ho vozit pořád na skejtu jsem nechtěla, on by na něm byl fakt furt. 600m do obchodu došel i před tím, ale najednou jsme mohli dva kilometry do parku. Jeho to teda hodně bavilo, mladší tak nadšený jezdec není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:21

Karja já nejsem odborník, ale snažila bych se jí to vystříkávat co nejčastěji během dne tou Vincentkou. Prosím tě a co přesně se myslí tím doléčovat rýmu? Jako že má být vyloženě doma nebo že jí nevezmeš do bazénu a dáš pořádnou čepici?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:22

Potrefenáhusa na puky jezdili synovi spolužáci a přišlo mi fajn.

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:29

Evaeva ja jsem prave uplne nadsena z toho, ze se to dite konecne pohybuje i samo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:31

Zuzuli to věřím. Já si neumím představit takhle dlouho dítě nosit, moje záda by byly na odpis. A tebe asi trápí i ty jizvy, ne?

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:37

Evaeva TO mi neřekla, to budu dělat podle sebe. Nebudu ji se zanedbatelnou rýmou dávat vůbec do školky, a třeba nebudeme podnikat žádné celodenní výlet nebo s rýmou do špatného počasí, a když bude mít fakt takovou tu echt rýmu, tak nepujdeme ven vůbec. Oni dám dali i termín kontroly za další dva měsíce, říkala, že ten zvukovod je ještě nějaký zarudlý (nebo tak něco) a tvoří se jí hodně mazu. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:46

Karja já bych s ni ven chodila, mne přijde i, ze to venku léčí! 
Ona ta vincentka to asi dobře naredi a proplachne, nebo 711990 uz zvladaj doma konvicku, to jsem se zatím neodvazila, jen strikaci mořskou vodu 

my máme od začátku roku asi patou rýmu v rade (já nejvíc), ten sokol nás asi zabije

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:49

Mohučanka 

Stačilo si tady postěžovat a dítě se postavilo, chtelo se dostat k tatínkovi na gauč. Zrovna jsem si myla hlavu, takže jsem to neviděla, ale zdejší kouzlo pořád funguje!

Jinak ona má v roce kousek přes deset kilo a už i muž dneska prohlásil, že se celkem pronese

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:51

Potrefenáhusa No ono záleží jakou tu rýmu máš. Velkamala často má, že posmrka za dva dny asi tak milion kapesníku než se to ustálí, tak to bych s ní nešla. Prostě beru to podle sebe, jak by to mě bylo příjemné s takovou a takovou nemoci. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 20:56

Karja hele, oni po tom zánětu středouší asi říkají každému, u nás byl po 14 dnech a ATB stále lehký zánět v obou uších, tak jsme dostali stejné doporučení - odsávat hleny, pokud možno nechytit další rýmu a nejlépe měsíc bez kolektivu. No tak jistě, to bych mohla dát výpověď rovnou. Takže jít prostě musel. Stříkání čehokoliv kamkoliv je u nás naprosté sci-fi, takže ani to jsme nedodrželi. Nejsem na to pyšná, jen jsem chtěla říct, že to je zřejmě běžný stav, ať se neobáváš toho, že "to není dobré".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 21:10

Karja jo, s akutní rýmou bych taky byla doma, ale syn smrká klidně ještě tři týdny po. To nejdeme třeba do bazénu, ale ven nebo do školky už chodí.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 21:27

Pinot Noir Jasně, díky za info, takhle nějak to asi bude. Ona ta doktorka nemluvila úplně jasne, takže jsem si nějaký hlavní názor musela vydedukovat trochu a zarazila mě ta další kontrola. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 03. dubna 2023 21:35

Evaeva ona je nastesti lehka, aktualne 11,7kg. A mam skvele nositko, to o ni skoro nevim. Nosi se na zadech, dopredu uz nechce, poradny bederak ji krasne unese a ramenni popruhy ji jen pridrzuji. Takze tohle noseni nevadilo ani kratce po operaci, fakt to je pohodlne. Minuly tyden jsem ale vzala ven satek, ze neponesu velke nositko, a to uz fakt neslo jako na potvoru zrovna ten den chtela spat a ja mela co delat, abych ji na tech zadech dotahla domu. Zacal se mi ted ale delat mirny lymfaticky otok ruky, tak se snazim jakoukoliv zatez co mozna nejvic eliminovat. Takze jsem rada, ze do obchodu nebo na hriste dojede sama, a ja si pak s klidnym svedomim vezmu nositko s sebou treba do zoo a zpatecni cestu domu ji nesu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2023 22:34

Zuzuli no moje záda trpí i s těžším batohem, ale samozřejmě chápu, že když není zbytí... 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 08:58

Zuzuli já jsem tuhle vzala starší do šátku, protože chtěla jako mimi...no na brise už to nejde vůbec, je i samá ruka, samá noha, naposledy jsme ji vazili někdy v září, a to měla 13,5 kg, od ty doby vyrostla snad o půl hlavy 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:22

Chcem sa tu trocha posťažovať sama na seba. Celý minulý rok som bola presvedčená, že dám synovi odklad do školy. No po dvoch sedeniach s psychologičkou, depistáži školskej pripravenosti a rozhovormi s učiteľkami v škôlke som sa nakoniec syna rozhodla do školy dať. A teraz snáď každý koho stretnem, má potrebu ma informovať, ako všetkým deťom naokolo odklad pomohol. Dovtedy zas všetci vraveli naopak - načo jemu odklad. Štve ma, že sa neviem rozhodnúť, neviem vyhodnotiť či to zvládne, nikto mi erudovane nevie poradiť a ja už mám z toho hlavu ako balón. Nečakám, že mi tuniekto poradí, len som si potrebovala uľaviť. Viem, že to musím rozhodnúť sama a že dopredu nikto nevie či to rozhodnutie bude správne. A to ma asi trápi najviac.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:30

Mrakoplas to jsou takový řeči, co se vedou a voda teče, no...já jsem taky takovej typ, co se dlouho rozhoduje a porad to obrací, tak ale myslím, ze ses rozhodla dobře, kdyby to bylo nějaký zjevný, te to nezvládne, tak bys ty i odborníci měli určitě jasno hned 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:45

Mrakoplas souhlasím s husou, kdyby byl jasně pro odklad buď psycholožka nebo učitelky by tě určitě upozornily. Ale je to těžké, když máš rozhodnout o jiných, to úplně chápu. Na ty ostatní lidi bych nijak nedala.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:46

Mrakoplas A co syn? My se teda synečka ptali a do školy chtěl. V den nástupu už měl pár měsíců po šestých narozeninách a školka jednohlasně tvrdila, že odklad, protože neměl správnou jemnou motoriku. Tak šel, no.