Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:54

Kan chce a tesi sa, ale tak on si nevie predstavit ako to tam bude fungovat. Ze bude musiet sediet v klude v lavici, to bude prenho dost velky problem.

Potrefenáhusa Evaeva mna okrem vlastneho pozorovania na jeho problem s pozornostou upozornila este minuly rok aj logopedicka, aj jedna ucitelka v skolke. Od uloh odbieha, nedokonci ich. Psychologicka vravela, ze do septembra moze dozriet a pokial to bude naozaj adhd tak mu nemusi ani odklad pomoct..proste zase ziadne informacie, ktore by mi pomohli :D 

On je chytry, po tej stranke to zvladne ale ta hyperaktivita a pozornost..to za dve sedenia u psychologicky nebolo moc zrejme, najma ked ju "donutil" robit to, co chcel on Bojim sa toho, no.  

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 09:56

Mrakoplas kasli na to co hovoria nezainteresovani ludia. budu komentovat vsetko len aby rec nestala. dolezity je tvoj pocit a vysledok skolskej zrelosti. svoje dieta poznas najlepsie ty sama

ja budem mat vysledky az koncom mesiaca. telefonovala som s tou pani a normalne si toho mojho vymyselnika pamatala lebo trval na tom aby ho oslovovala zdrobnelou prezyvkou. jej reakcia bola: aaaa on bol taky zlatucky. chcel aby sme ho volali ..... uplne sa jej zlepsila nalada a tusim sa do telefonu aj usmievala. zjavne urobil dojem ked hned vedela o koho ide. no som zvedava co z toho nakoniec bude

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:06

Mrakoplas A kdy mu bylo /bude sest?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:08

Mrakoplas Ničeho se neboj a dej na svůj a synův instinkt. Sedět budou všichni v něčem je ten kolektiv dost motivující. V říjnu už budeš ráda, že šel.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:11

Vari minuly tyzden. Ako keby bol letny, tak nevaham a odklad mu dam. Je marcovy, to uz by isiel do skoly ako 7,5 rocny. Ale on je hrozne drobunky, na vyske by to poznat nebolo

eless no skolska zrelost..vobec tam neskumali tieto aspekty ako pozornost, lateralitu (ma ju skrizenu a to mu vraj tiez moze sposobovat problemy pri pisani/citani). No a moj pocit je prave taky, ze by mu to asi pomohlo, minimalne neublizilo ale ci je to dostacujuce pre odklad... Ja sa len bojim, ze sa tam bude trapit a sambo zas vidi cierne scenare, ze ho budu sikanovat (aj pre jeho vysku).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:11

Mrakoplas A co se domluvit v nějaké první třídě, aby si to vyzkoušel, jak to bude? Naše školka byla ve škole, tak děti chodily na exkurze a věděly do čeho jdou. A taky si za ty roky ze školky ty děti pamatoval, tak nešel do úplně cizí třídy. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:13

eless a drzim palce! Neviem teda kedy ma tvoj syn 6 rokov a ci dufas v odklad alebo nie. Tak nech vam to vyjde podla predstav :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:14

Kan no vyskusal..to by tam musel byt cely den, aby bolo zrejme ako vydrzi. Jednu hodinu asi da, ale poobede uz ta pozornost pojde uplne dole.

Na exkurzii v jednej skole uz boli, zajtra idu do tej jeho, kam ho hlasim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:22

Mrakoplas ta pozornost může být za rok stejná, ne? Myslím, že s tím by učitelky měly umět pracovat, pokud to není nějak extrémní. Ségra měla takového spolužáka, prostě se občas v hodině zvedl a proběhl po třídě

S tou šikanou je to těžké, když budou chtít, důvod si najdou:( Ale ty ho znáš nejlíp, plus ti odborníci. Nedá se o odkladu případně rozhodnout i později?

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:27

Mrakoplas Moje teta ma dvojcata v lednu, jedna odklad dostala, druha sla do skoly normalne v sesti. A pomohlo to obema, ani na tu s odkladem nikdo divne nekoukal, ma adhd a rok navic ve skolce ji jen prospel.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:29

Vari takhle to udělala i naše sousedka, akorát chlapeček šel do nultého ročníku. Tím, že chodily do stejné školy, akorát jiné třídy, byly i ty děti úplně v pohodě s tímhle řešením.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:31

Evaeva Tady jedna zustala ve skolce. Ale prospelo jim to, najednou je prestali vsichni brat jako dvojcata, co si musi vzdycky pomahat a z holek se staly vic samostatne jednotky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:39

Evaeva u nas zrusili nutle rocniky. Aj moznost dodatocne dieta stiahnut zo skoly naspat do skolky ak by to nezvladalo. 

No prave, ze ta pozornost sa moze za rok zlepsit ale vobec nemusi a dopredu to nikto nevie.

Vari no ten nas ma s najvacsou pravdepodobnostou adhd tiez, preto tak vaham.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:57

Vari to je pravda, dvojčata to mají těžké:) On ten kluk asi do školy chtěl a ten nultý ročník mu pomohl, přecejen tam s nimi pracují trochu jinak než ve školce.

Mrakoplas já myslela rozhodnout se třeba v červnu, brát dítě ze školy mi přijde extrémní, to musí být velká zátěž na psychiku, že to nezvládl.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 10:59

Mrakoplas prvňáčci mají většinou jenom čtyři hodiny. Ale ja si myslím že tam kde je to nejisté strašně záleží na učitelce. Syn může být úplně v pohodě a mohou dostat nějakou píp a je to v kelu.

S dcerou jsme řešili spíš opačný problém, je listopadová a jestli nemá jít v pěti a ač s vyukou není žádný problém tak učitelka v prvních dvou třídách ji nesedla a do školy chodit nechtěla. Bolelo bříško atd. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 11:10

Mrakoplas vysetrenie u specialneho pedagoga ste mali? nas mal a tam veru kontrolovali aj to co popisujes ako lateralitu a pozornost a tak... inak moj bratranec a sesternica su marec a april a obaja mali odklad. on zo zdravotnych dovodov lebo bol stale chory + operacia a ona este aj kvoli adhd s cim bol problem aj s odlozenycm nastupom. dnes su obaja dospeli na a po vysokej skole.

co sa odkladu tyka u nas tak sa nepriklanam k ziadnej moznosti a cakam na vysledok. ale uz sme zvazovali moznosti za akych podmienok sa rozhodneme pre odklad.

specialna skola kde ma prihlasku podanu uz rok na skolskej zrelosti netrva. druha ktora je bezna ale s auti integraciou a tretia nasa spadova to vyzaduju. doma mame jasno v tom ze keby sa na tu specialnu nedostal alebo pripadne ani na tu integrovanu tak do beznej skoly ho urcite nedame a riesime odklad. toto vsetko samozrejme za predpokladu ze nam nastup do skoly odporucaju.

potom je tu moznost ze bude mat vysledky hranicne a tam sa budem radit priamo s tou specialnou skolou a dalsie dve pojdu z kola von.

tretia moznost je odklad akurat este neviem v akej forme. vekovo by spadal do nulteho - pripravneho rocnika ktory ponechali len na niektorych specialnych skolach a na beznych zrusili takze neviem ci si ho odchodi v mieste kde chodi do skolky (tam by bol prijaty prednostne kedze uz navstevuje ich skolku ale samotnu zs od prveho rocnika nemoze lebo je to pre deti so zavaznejsimi diagnozami) alebo uz priamo v tej dobrej specialnej skole kde miesto do prveho rocnika nastupi do pripravky

edit - teraz bude mat 6

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 11:22

Mrakoplasjá pojdem proti prúdu. Ak takto vahas a syn s tým bude súhlasiť, tak by som ten odklad dala.

Riziko,že mu ublíži odklad je ovela nižšie ako to, že mu ublíži, keď ho dáš do školy zbytečně skoro. Starší chlapec v triede ničomu nevadí, oni sú oproti dievčatám v pubertě minimálne rok pozadu, vôbec by som to neriešila, pretože najneskôr na druhom stupni sa to vyrieši samo. 

A zrovna ta pozornost dozrieva ako posledná, je dost pravdepodobné, že to za rok bude lepšie. 

Ja už som to písala, moja mladšia je podle mňa dieťa, ktorému by odklad určite prospel a nebolo to vidieť v prvej triede, ale až v tretej.  V šiestej už mám pocit, ze si to trochu "sada", ale to môže byť len môj dojem, ten druhý polrok býva vždy lepší, pretože konečne dozreje k tým požiadavkám, čo suma ňu kladené. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 11:30

eless no mate to celkom zlozite, drzim palce nech vyjde miesto v dobrej skole. Specialne pedagogicky boli len v skolke, ale este im zavolam a spytam sa na tu moznost.

continuity toto vsetko si uvedomujem a preto vaham. No skúsim ešte to Cpap, aj tak mu musia odklad odporucit oni (spolu s pediatrickou).

rysamona dobru ucitelku mi poradila znama, uviedla som aj do prihlasky, ze ak bude moznost, chcem syna k nej (skola to umoznuje).

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 11:30

Mrakoplas já souhlasím s continuity 

Pro mě by bylo vlastní váhání ukazatelem, že nejsem přesvědčená o zralosti a šla bych cestou odkladu.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 04. dubna 2023 11:32

Mrakoplas kolegyňa to teraz rieši s dcérou, má ADHD, a ide ju dať.  Narodená v marci, veľmi predčasne (32 tyzden). Dievča síce miluje skolku, ale keď sa nadsktrla možnosť odkladu, tak bola rezolútne proti. Bude integrovaná.