Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:28

Gatita to se stane každému, že něco zapomene. Syn je teda šikovný, že to zvládá víceméně sám.

Na plavání už staršího necháš v té herně, ne? S námi občas šel starší, ale toho jsem tam ještě samotného nechat nechtěla, aby se moc nerozjel a nezašlápl nějaké mimino. Tak musel s námi k bazénu, hernu a croissant měl pak za odměnu.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:37

Evaeva Jsem z toho nadsena, z te skoly. Ona ta ucitelka je vazne dobra a davkuje to detem tak, aby to asi zvladaly svepomoci. Nekdy si az rikam, jestli bych se do toho nemela vic vlozit, vic se s nim o skole bavit, navazat treba na vyklad, potrenovat nejake nedostatky (strasne skrabe) a tak. Ale nejak se vsichni tvarime, ze skola neexistuje Ale asi je to tak v poradku, neco v te skole asi delaji, cte, pise, ted z nej vypadly nejake poznatky o telesech, tak uplny Maugli asi nebude.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:40

Gatita podle mě je super, že se daří zavést tu myšlenku, že škola je jeho věc. Měli jste štěstí na učitelku, to je nejdůležitější.

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:44

GChK to je moc rozkosnej knedlicek a přijde mi dost podobnej našemu knedlickovi a ten je ale fakt trojnásobnej

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:57
Reakce na Evaeva:

MPLee to píšou nějaký looseři podle mě. A nebo závidí, že dneska je společnost (i naše;)) k dětem tolerantnější než když měli děti oni. Mamka vyprávěla, že když jsem se narodila já, tak bylo nepřípustné kojit miminko na lavičce v parku nebo prostě kdekoliv jinde než doma, do hotelu v Čechách nesměly děti mladší snad dvou let,... Vůbec bych se tím nezatěžovala.

​ale každej nenavistnej komentář tady těch loseru zvyšuje takový mirny nepohodli ve veřejným prostoru, kterej pak člověk s malým ditetem pociťuje 

tyhle věci se driv nedělaly, ale na druhou stranu ještě za myho dětství bylo všude děti plno a venku byl neustále takovej ten detskej šum, teď ty děti není venku slyšet a vidět skoro vůbec, mi 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 13:10

Potrefenáhusa protože jsou všichni na kroužcích tady je přes zimu venku hrozně mrtvo. Já jsem asi splachovací nebo natvrdlá, žádný tlak od okolí ve veřejném prostoru nepociťuju, tyhle komentáře mně netrápí vůbec, to si akorát pomyslím něco o IQ (nebo EQ) dotyčných. S dětmi se teda převážně držíme v prostorech pro ně určených, ale občas přece jen zavítáme do restaurace/metra/obchodu a ani tam se pod tlakem necítím. Je pravda, že ani nemám žádnou špatnou zkušenost, žádné negativní komentáře,... (Až na jednu babku v prázdném autobuse, co si zamlčela pod fousy proč nejdu pěšky)

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 13:17

Evaeva ale vždyť se to periodicky opakuje i tady, proč matky jezdí ve spicce tramvaji nebo chodí v neděli do zoo, proč litaj letadlem, vysedavaj v kavárnách 

a ty zmizely děti jsou imho tím,ze naprosto zcela úplně přestaly chodit samy ven 

Offline MPLee
3051 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 13:20

Gatita byli jsme dneska a je tam jako v sauně, jen občas hapeuje teplota vody ve sprše. Umí buď studenou nebo vodu na čaj  Jo a mimino začne taky, taky jindy než dcera. Cvičení mají na druhém konci Prahy taky každý jiný den  No do června přežiju a od září to snad zorganizuju lépe

Jo a kauza dcera a hysterický strach z bazénu. Minulý týden jsem ze zoufalství po 2 hodinovŕm pláči doma, že plavat nejde, navrhla kouzelnou hůlku. Máme takovou gumovou hůlku s hvězdičkou od Kousáka, s kterou se odnaučovala cucat palec. Tak jsem už uplně zoufalá nadhodila, že vezmeme hůlku a začarujeme všechno, čeho se v bazénu bojí. Klaplo to a normálně plavala. Dneska už skočila do vody dřív, než jsem si já odložila klíče a ručník

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 13:22

Potrefenáhusa jo, ale ty komentáře neovlivňují to, jak se s dětmi cítím ve veřejném prostoru. Tady na sídlišti děti sami ven chodí, starší než my určitě (já chodila před první třídou), ale fakt si myslím, že mají víc mimoškolních aktivit. Plus jsou teda v těch hernách, syn má takovou partičku ve školce, některé ty děti tam jsou snad čtyřikrát týdně.

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 13:59

Gatita to je šikula, že to tak zvládá A asi fakt dobrá učitelka. No, jsem na nás zvědavá. Jak na tu školní akci měsíc před zápisem, o zápise nemluvě, dorazily děti s aktovkami, pochopila jsem, že jsme v této oblasti hrozně vlažní.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:17

Evaeva Ja mam taky jen spis same kladne zkusenosti a to chodime se synem normalne nakupovat, do kavaren ci restauraci. V Praze jezdime mhd...Lidi pousti i sednout, coz kolikrat odmitam. Ten internet je plny zapsklych jedincu, snad to neni uplny obraz reality. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:21

Jos přesně. Nikdy se mi třeba nestalo, že by mi někdo nepomohl s kočárkem nebo vadilo dítě s rohlíkem v ruce v mhd. Děti jsou součást společnosti a mají stejný nárok na veřejný prostor jako kdokoliv jiný. Samozřejmě to neznamená, že je nechám běhat po restauraci, ječet a kopat ostatní do nohou.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:26

Evaeva Presne. Ale mozna mame jen velke stesti. A hned zitra nas nekdo serve!

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:27

MPLee diky za info. A dcera

Jsem na nas zvedava, pani majitelka nas zapsala, prestoze uz jsme nad vekovy limit. Ale pamatuje si syna z drivejska, ze to tenkrat nemelo moc efekt s tou fobii. Syn ted v zime na dovolene prave taky uz skocil do bazenu a prestal byt v kreci, tak moc doufam, ze uz se necha neco naucit. Ja ho sama ucit nechci, a na Sutce to s nim bylo v te zime utrpeni, to jsme onemocneli vzdycky oba.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:29

Pinot Noir bude dělat úkoly v družině.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:29

Jos určitě

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:32

Gatita syna ta fobie z bazénu držela tři roky. A pak se to najednou zlepšilo, tak si říkám, že by mohl absolvovat příští rok plavání se školkou.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:33

Zuzuli beztak sis vzala s sebou dítě jen proto, aby sis nemusela koupit jízdenku na mhd

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:36

MPLee jsi mistryně světa v improvizaci  

Perfektní nápad s tou kouzelnou hůlkou.  Já jednu dobu dceři na plavání malovala po vzoru Evaeva srdíčko a mě do něj permanentním fixem. Pak malovala i ona mně. Ona si to v bazéně částečně smyla, já to měla tři dny.
Ted poslední dobou už šla v pohodě. Ať se vám s plaváním daří. 

Online continuity
43583 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:36
Reakce na Tabea:

Pinot Noir bude dělat úkoly v družině.

​U nás to bylo vyslovne zakázané, dítě si je dělalo na tajnacku v kuchyňce.