Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:49

711990 já ráno nestíhala už v páté třídě, děti jsou evidentně po mě I když manžel skoro nestíhá dojít včas do práce, když zrovna nevede syna. Ale teď (jako třeba poslední měsíc) už vstávají celkem rozumně, že je v těch sedm nemusíme vyloženě lámat z postele, až půjdou do školy, už to bude dobré. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:50

DruI tak tady na sídlišti taky úplně les není, ale přírody je tu dost. Ale ona se ta lesní pedagogika dá uplatňovat i na hřišti, je to spíš přístup k těm dětem a jejich vzdělávání.

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:50

Potrefenáhusa Tak at dobře vyberete. Ono je taky rozdíl, jestli jich do té lesní nastoupí v září 5 nových dětí nebo do státní celá třída ubrečených dětí. To ted vidím jako velký benefit, jak malamala nastupovala sama už do zaběhnuté třídy z většiny předškoláků, tak tam nevidí žádné pláče po rodičích a jak píšeš, ty starší holčičky se se zájmem postarají o takového prcka. Na druhou stranu do státní by mohla chodit třeba jen na dopoledne, že by to měla kratší, do té lesní by to asi měla kvůli dojezdu i na odpoledne že. Tak uvidíte, jak to dopadne nebo i jak se případně rozhodnete.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:53

Potrefenáhusa cokoliv před půl jedenáctou u nás bývalo na krev Vyspával teda hlavně mladší, ten spal od narození do půl deváté. Vlastně nechápu, jak jsem zvládala vodit staršího do té miniškolky, tam měl být v devět. No kojení je nejrychlejší snídaně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:55

Karja tohle je jedna z nevýhod těch věkově rozdělených tříd. Vidím to na mladším, jak ho rozhodí jedno brečící dítě. 

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:56
Reakce na Evaeva:

No kojení je nejrychlejší snídaně.

​u nás teda ne

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:57

Potrefenáhusa no když to porovnáš s nějakou kaší nebo rohlíkem:) Je pravda, že kluci se kojili rychle, deset minut max. Mimino bylo do dvaceti minut převlečené, najedené a v kočárku. Teď dvacet minut trvá, že ho přesvědčím, ať si svleče pyžamo.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:59

Karja je to na celej den, ale mohla by chodit jen dva nebo tři dny v tydnu, děti, které chodí na cely tyden (to my zatím nechceme) mají ale prednost. Ale maj i jeden den v tydnu klub pro neskolkovy děti, kam se muzem chodit otrkat, tak to zkusime 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:59
Reakce na Potrefenáhusa:

​u nás teda ne

​taky mě to rozesmálo, drahoušek se běžně kojil hodinu a čtvrt, když už byl profík, někdy to zmákl už za 50 minut!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:00

Malenge jo tak to vůbec neznám, to nedělali ani v porodnici. Je to kojení nějak moc nezajímalo, najíst se a od toho.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:18

Evaeva hrozny je to blití, to ty rychly odchody fakt dost komplikuje 

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:20

Keďže malý je už skolkovy mazák (smiech cez slzy), tak ráno je už fakt sikovny a stiha všetko od zobudenia do odchodu za menej ako hodinu! 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:25

Evaeva u nás to předpovědělo vztah k jídlu, drží ho to už přes 7 let

když se pak narodil druhy a jedl 10-15 minut, byla jsem  nejdřív v soku, ze bude mít chudinka určitě hlad, když ji takovou chvilku. No a váha ukázala, ze za tu chvilku vypil o 100% víc než bracha za hodinu...

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:27

letfenixa Já jsem se dneska tak vytočila, protože holky jsou schopné snídat tak, že se prostě celou dobu hádají, ale hrozně, takže někdo někoho prudí, ten brečí, ten ječí, ony to mají jako už takovej návyk, že to tak musí být. takže se pohádají už hned o to, že jedna chce vstát a druhá nechce. Takže vstaneš ve třičtvrtě na 6, ale do fakt fakt blbý atmosféry a to se tak blbě vstává....No takže mě naštvaly, řekla jsem jim, že si jdu lehnout zpatky do postele, nebavim se s nima a vypravujou se do školky samy. Vstala jsem pak o půl 8 a dovedla je tam...

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:28

Evaeva a jen dekuji osudu, ze se nenarodili opačně, to by bylo teprve veselo, mimino, co se kojí přes hodinu a starší unudene batole se mu u toho snaží skočit na hlavu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:31

Potrefenáhusa já si to nějak nevybavuju ty rána před školičkou s miminem (asi jich moc nebylo kvůli rýmám), ale muselo to nějak jít i přes blití. Ale už nevím jak

Malenge no to jo, to si s batoletem nemůžeš dovolit hodinu kojit.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:36
Reakce na Karja:

No takže mě naštvaly, řekla jsem jim, že si jdu lehnout zpatky do postele, nebavim se s nima a vypravujou se do školky samy. Vstala jsem pak o půl 8 a dovedla je tam...

​No to je ale ta nejlepší varianta! Tohle, kdybych udělala já, tak mi dcera začne brečet, že ona chce do školky, ale vypravovat se nezačne a přitom všechno, co je třeba, s přehledem zvládá :o(

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:57

Mimino dneska nejde udolat, už ho nosim hodinu v nositku a nic, starší dite zařezává skoro od 8, dneska teda fakt zbyl ten cernej Petr na mne...ale už se ji snad ty očička trochu klizej

zatimco rano vytuhne klidne sama na dece po hrazdou, večer už se nedá ani polozit, i když vypadá úplně tuha, položení vyjde v jednom případě z 10

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 21:57

Karja malý neznáša, keď pri ňom niekto prezuva,  takže tie raňajky bývajú výživné 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 22:20

DruI No není to nejlepší, ony aby to akceptovaly, tak to musí tady být fakt jako hustá atmosféra. Snad to bude zítra lepší:-D