Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:44

Pinot Noir no tak je mozne, ze na tu vasi skolu pujdou deti rodicu, kteri tu kvalitu vzdelani dost resi a kteri budou treba chtit byt ruzne zapojovani a informovani, aby takrka videli, za co plati. Tak je mozne, ze te ceka aktivni ucast v ruznych projektech:)

Ja si prave nekdy rikam, ze bych chtela vedet, co tam ty deti delaji. Protoze syn je dost rezistentni a nic mi nerekne. Obcas mam paniku, ze tam nedelaji nic a aby se neco nezanedbalo. Ale pak ke mne neco prosakne od jinych rodicu a zda se mi to hezke, a podle toho, co zahlidnu, kdyz dela ukoly, tak tempo maji asi normalni. Ja bych prave asi nejake projekty s rodicovskou ucasti nezvladala, moc jsem nedavala ani maskarni ve skolce atd. 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:47

continuity no, to je super.  Místo, aby šlo dítě domu v pohodě s tím, že má hotovo, tak aby s rodičem, co maká ještě po práci třeba nakoupit a honí večeři, matlalo v šest večer úkol. 
Já třikrát týdne děti vyzvednu, doma se nasvačí a pak jedeme na karate nebo na plavání. Z karate jsme doma nejdřív v 6:20, z plavání v 7:20. A pak ještě dělám večeři. To by bylo požehnání, taková družina. 

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 14:50

Potom, co vcera dvojcata predvedla u lekare, jsem rada, ze na zapis do skolky muzu jit sama, jit tam s nima  prihlasku by mi ucitelky roztrhaly hned, co bych opustila budovu. Ockovani si oba ani nevsimli, ale za tech par vterin stihli prestehovat nabytek v cekarne i v ordinaci .

Online continuity
43583 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 15:34

Tabea no byla to velká paráda. Hlavně utřou děti, které doma tu podporu třeba nemají. 

Učitelce to bylo jedno, podle mě si zjednodušovaly život druzinarky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 15:38

Tabea to srdíčko je kouzelné! Ale syn nesnášel bazén, o odloučení nešlo, nevlezl do něj ani s námi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 15:43

Tabea co vím, tak u neteře nechtějí, aby úkoly psali v družině v první třídě. Ale potom je k tomu nijak aktivně nevedou, nechtějí se na tom jakoliv podílet a nést zodpovědnost. Takže dítě, kterému se do toho moc nechce, si bude radši hrát s dětmi. Sama jsem zvědavá, jak to budeme zvládat, jsem ráda, že aspoň v začátcích jednoho dítěte budu doma. Bohužel je to zrovna to zodpovědnější.

Online letfenixa
10936 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 17:13

Ja mám taký malý plán, že možno tie úlohy budeme robiť ešte v škole,  aby sme nemuseli každý deň všetko prenášať. Len ešte neviem, kde by sme to robili.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 17:40

Evaeva u syna v družině děti dorazí a můžou si vybrat, jestli chtějí jíst hned, nebo napřed úkoly. Úkoly píšou v extra místnosti s dozorem, který jim přečte, co dělat, případně dovysvětlí. Nakonec jim to zkontrolují. Pokud jsou děti nesoustředěné, nebo úkol nestihnou, než se jde ven, druzinarka zavolá rodičům a řekne jim, že úkol zůstal nedokončený a proč. Já už to doma jen tak přelítnu, někdy to ani nestihnu. V pátek úkoly v družině nedělají. Přijde mi fajn, že si děti odbydou úkoly a mají čistou hlavu. Plus teda pokud má dítě nějaký odpolední program, tak by to pro něj i pro rodiče bylo zbytečně stresující. 

Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 17:42

Dneska jsme byly na dni otevrenych dveri v jedne skolce. Myslim, ze to je ta, kam chodi maly žluťásek

Mala byla uplne nadsena, vubec nechtela odejit, strasne se ji tam libilo. Odchazely jsme nadvakrat, poprve jsem jen vysly na ulici, kdyz se mala hned otocila a pak visela na brance, ze nechce domu, chce do skolky. Kdyz jsme se tam vratily, tak mi u hrani rika "mami, budu tady, ve skolce, sama, ty jdi do prace" tak snad ji to nadseni vydrzi i v zari.

Plus me tam celkem uklidnili, ze dubnove dite se do skolky dostane, s nejvetsi pravdepodobnosti i na tu preferovanou skolku. Takze jdu seznam redukovat, dam max ctyri prihlasky... Ale sakra ktere? Mne se ty skolky libi tak nejak vsechny

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:09

Zuzuli Já bych to seřadila podle vzdálenosti a pak to nechala osudu. Ať malé to nadšení vydrží :o)

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:38

Zuzuli Snad jo! Naše malé klíště je ze školky úplně nadšene. Brek a zásek se konal asi tak 4 minuty první den:-D. Jinak se svlíkne asi tak za 10 sekund, dá mi pusu a běží, a úplně vysmatá. S nicim nemá problém, zapíná ji bundu předškolacka, jinak dělá všechno sama a je naprosto nadšená ze všeho, i o jídle vypráví, jak kdybychom ji doma žádné nedávali. Je to legrace. Hrozně nás se sambem baví ji tam pozorovat, je to tam úplně jiné dítě než doma. Jsem ráda. A za měsíc má první besídku, tak to bude legrace. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:39

Zuzuli My byli na dnech otevřených dveří včera a dneska a z první nechtěl syn odejít, protože si chtěl hrát s mašinkama, v druhý si chtěl hrát na zahradě A taky mě uklidnili, prý by se červnový dítě mělo dostat, i když třeba bude pod čarou, že pak volají v průběhu června, července, že se ty místa postupně uvolňují. Ještě nás čeká den otevřených dveří v nejbližší (a zatim mnou preferovaný) školce a pak musim vymyslet, jak za sebou na tý přihlášce ty školky poskládat. 

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:42

My včera strávili dopoledne v lesní školce a nadsena jsem byla hlavně já. Maj tam i par tadytech mrňat a úplně úžasně se zapojovaly. Nakonec se nechala přesvědčit i naše holcicka. Dost bych o to stala, když ne letos, tak příští rok, líbilo se mi to moc 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:48

Tabea jo, to zní dobře. Tady od toho dávají družinářky ruce pryč, nejsou učitelky (mají jiné vzdělávání), ale asi to bude částečně alibismus. Mně to právě taky přijde pozdě, psát úkoly až po kroužcích večer, ale těžko to dítě vyzvedneš tak, abyste to stihli před tím, když jdeš z práce. Ale zase je pravda, že ty větší školy nabízí spoustu kroužků, takže část těch aktivit zvládnou už v rámci družiny.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:58

Potrefenáhusa To zní moc dobře, snad vám to klapne. Mně by se nějaká lesní taky líbila, ale s osmihodinovým úvazkem prostě nemáme šanci stíhat dítě někam vozit (já navíc neřídim) a vyzvedávat v čase od 8 do 17 Trošku mě štve, že ty soukromý školky mají často tu provozní dobu dost nevhodnou (pro mě, která si nemůže zkrátit úvazek, a home office může mít 4x do měsíce - ať žije státní správa).

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:18

pilgrim no, kdyby ji vzali, bude to vyzva pro všechny 

ale fakt jsem nadsena, smrdí to teda trochu vylezem z komfortní zóny, je to dost komunitní 

jinak školky se s normálním uvazkem a pracovní dobou stihnout nedaj v jednom žádný, ne 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:22

Potrefenáhusa tady se školky teoreticky stihnout v jednom dají, třeba naše běží od 7 do 17:30, ale teda přijde mi to šíleně dlouho na to dítě.

Ty alternativní školky jsou asi všechny takové komunitnější. Pro mně by to bylo taky vystoupení z komfortní zóny, ale zase se ty učitelky dozvědí mnohem víc o tom dítěti, o tom, jak funguje v rodině,... Což je teda dobré pro dítě, ale stresující pro rodiče

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:27

Potrefenáhusa Naše školka má teda provozní dobu od 6:30 do 17:00 tak by se i v jednom člověku teoreticky stihnout nechala, ale stejně jsou ty děti furt nemocný :o) A lesní školku závidím. Taky by se mi byla pro dceru nějaká taková líbila, ale při představě, že dojíždím hodinu a přitom mám normální školku za rohem jsem si to rozmyslela.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:36

Potrefenáhusa To komunitní prostředí by mě stresovalo, v tomhle bych se bývala spoléhala na muže, tomu tohle vůbec nevadí

Evaeva Mně to taky přijde dlouhý, budu se snažit co nejvíc to zkrátit - vodit bude muž a já vyzvedávat co nejdřív to půjde (tzn. tak ve čtyři), jenže muž je poměrně často někde na služebce, nebo má jednání už od rána, tak holt někdy budu muset odvést i vyzvednout. Snad to dítě zvládne.

DruI No přesně, ta představa, že jedu 30 minut tramvají do školky a pak 40 minut tramvají do práce mě odrazuje. Bydlet v širším centru je na tohle fakt blbý, mám pocit, že je tady i menší výběr těch soukromých školek, nebo blbě hledám

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:43

Potrefenáhusa Nase lokalni statni je 6.30-16.30. To stihnutelne je, vetsina lidi ma od tech cca 7-15.30 plus minus. Ale soukrome jak pisete, rano zacinaji pozde. Nemocnicni je dokonce od 6 a asi do 18. Ted  uz jenom dite nekam dostat aspon. A paradoxne me ta rana dost desi, budit dite za hluboke tmy, do zimy, to bude hruza.